Κεντρική NBA Ο Άντονι Ντέιβις “κατέστρεψε” τους Νικς! (vid)
NBA

Ο Άντονι Ντέιβις “κατέστρεψε” τους Νικς! (vid)

anthony davis

Ελάχιστοι μπορούν να αμφισβητήσουν το γεγονός ότι ο Άντονι Ντέιβις είναι ο κορυφαίος και πιο πλήρης ψηλός του πλανήτη. Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα μπορούσαν να κάνουν οι παίκτες των Νιου Γιορκ Νικς, βλέποντας τον “Brow” να τους παίρνει τη νίκη μέσα από τα χέρια, παρά το γεγονός ότι η δική τους απόδοση ήταν ανώτερη από την αντίστοιχη των Πέλικανς συνολικά!

Συγκεκριμένα, η Νέα Ορλεάνη νίκησε τους Νικς με 129-124, έχοντας τον Ντέιβις στην κλασική, “δαιμονιώδη” φόρμα του. Ο σέντερ των Πέλικανς είχε 43 πόντους, 17 ριμπάουντ και 5 ασίστ, με 16/25 σουτ, 10/15 βολές και μονάχα 2 λάθη σε 40 λεπτά συμμετοχής, σε μια στατιστική γραμμή που φαντάζει οριακά σοκαριστική!

Φαντάζει αδύνατο να σταθεί κανείς μονάχα σε έναν τομέα του παιχνιδιού, όταν ο Ντέιβις είναι απόλυτος κυρίαρχος με τόσους πολλούς τρόπους! Το παιχνίδι του στο πικ-εν-ρολ, καθώς κι ο ταχύτατος τρόπος με τον οποίο “βυθιζόταν” προς το καλάθι έκανε τη διαφορά, πολλές φορές με θεαματικό τρόπο, κάτι που βίωσε από πρώτο χέρι ο Ενές Καντέρ.

Ακόμη, ο Ντέιβις τελείωνε με άνεση τις φάσεις έπειτα από επαφή, κυριάρχησε στο ριμπάουντ, κάτι που του απέφερε αρκετούς πόντους, έβγαινε κι εκτελούσε από μέση απόσταση ενώ χτυπούσε και στα μις-ματς με κοντύτερους παίκτες. Αν όλα αυτά συνδυαστούν και με την clutch παρουσία του στα τελευταία λεπτά, γίνεται κατανοητή η απόλυτη κυριαρχία του, με τον ηγέτη των Πέλικανς να βγάζει νούμερα MVP (26.5 πόντοι, 13.1 ριμπάουντ, 4.7 ασίστ, 2.9 τάπες ανά αγώνα) και να θεωρείται άξια ένας εκ των πιο ιδιόμορφων ψηλών της σύγχρονης εποχής!

Οι καλύτερες στιγμές του Άντονι Ντέιβις

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…