Κεντρική Basket League ΑΕΚ Νικολαΐδης: “Είναι ψυχολογικά ανεβασμένος ο ΠΑΟΚ, η πρόκριση θα αναπτερώσει κι άλλο το ηθικό”

Νικολαΐδης: “Είναι ψυχολογικά ανεβασμένος ο ΠΑΟΚ, η πρόκριση θα αναπτερώσει κι άλλο το ηθικό”

1997258 1

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα κοντραριστούν για την πρόκριση στους “4” του Κυπέλλου, με τον Σωτήρη Νικολαΐδη να κάνει δηλώσεις για το παιχνίδι. Ο παλαίμαχος παίκτης του “Δικεφάλου” του Βορρά αναφέρθηκε στο φετινό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και στην μέχρι τώρα πορεία του και μίλησε για το αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕΚ και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει πολλά χρόνια να βρεθεί σε τελικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Libero 107,4 FM και την εκπομπή PAOK24:

Για το φετινό ξεκίνημα και αν μοιάζει με το περσινό:

“Έχει μια ομοιότητα. Και πέρσι είχε τα ίδια προβλήματα, τραυματισμών, με αλλαγές στο ρόστερ, οι οποίες όμως βοήθησαν στο τέλος, να παίξει ωραίο μπάσκετ και να κατακτήσει την τρίτη θέση με τον Προμηθέα που είχε μεγαλύτερο μπάτζετ και κερδίζοντας την ΑΕΚ τέσσερις φορές. Κάτι ανάλογο γίνεται και φέτος. Φέτος, το ρόστερ ήταν καλύτερο, «γέμισε» πιο πολύ, αλλά τα προβλήματα τραυματισμών των Γκος και Τζόουνς δεν έχουν αφήσει την ομάδα να βρει ρυθμό και χημεία. Για αυτό βλέπουμε και σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Ο ΠΑΟΚ έχει την τύχη να έχει τον ίδιο προπονητή για δεύτερη χρονιά, έχει μια βάση έμπειρων Ελλήνων παικτών. Από την άλλη όμως, υπάρχει και πίεση του αποτελέσματος. Είχε ένα ατυχές αποτέλεσμα με τη Βόννη, και ήταν μια ήττα εκτός προγράμματος. Όλα τα άλλα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικά, ίσως και η ήττα από το Χολαργό, να ήταν εκτός προγράμματος. Η νίκη με την Ναντέρ ήταν νίκη ψυχολογίας. Αν κερδίσει και το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου, είναι μέσα σε όλους τους στόχους. Συνεχίζει στο πρωτάθλημα, στην τετράδα του Κυπέλλου και με μια καλή κλήρωση μπορεί να πάει στον τελικό και γιατί όχι, να κατακτήσει κι έναν τίτλο. Πήρε και τη νίκη στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να είναι σοβαρός στην έδρα του, να κάνει κάποιες εκτός έδρας νίκες, γιατί ο όμιλος είναι πονηρός”.

Για την ήττα από την Τέλεκομ Βόννης και τους πολλούς Αμερικανούς που έχουν οι γερμανικές ομάδες:

“Μπαίνουμε στη διαδικασία να παίξουμε στον ίδιο ρυθμό. Δε μπορείς να κερδίσεις όλους τους αντιπάλου με τον ίδιο τρόπο. Αν αυτή η ομάδα, είχε έναν αμυντικό τύπου Κατσίβελη ή Ξανθόπουλου που θα μπορούσε να μαρκάρει τον έναν κοντό της Βόννης, μπορεί το παιχνίδι να πήγαινε και στο +20 για τον ΠΑΟΚ. Η Βόννη είχε ένα δαιμόνιο γκαρντ, που έδινε αυτό το ρυθμό, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ακολουθήσει και αυτός, δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να κερδίσεις μια τέτοια ομάδα. Αν προσπαθούμε να ακολουθήσουμε σε αθλητικότητα, μειονεκτούμε. Σε μυαλό και τακτική, είμαστε μπροστά. Καμιά φορά σε παρασέρνει ο ρυθμός και δε σου βγαίνει. Αυτές οι ομάδες δε σκέφτονται. Απλά τρέχουν και παίζουν όπως εμείς σε ένα ανοικτό γήπεδο”.

Για την ψυχολογία μετά τη νίκη και τον τρόπο που ήρθε αυτή, επί της Ναντέρ:

“Είναι και ουσιαστική νίκη αλλά δίνει και ψυχολογικό αβαντάζ. Η ομάδα προερχόταν από κακές ήττες, αναπτερώνεται το ηθικό των παικτών. Ο τρόπος που ήρθε, που δεν το παράτησαν στο τέλος, νομίζω ότι θα τονώσει πολύ το πεσμένο ηθικό των παικτών και τους δίνει κουράγιο για τη συνέχεια”.

Για το αυριανό παιχνίδι:

“Η ΑΕΚ είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με πέρσι, όπως και ο ΠΑΟΚ. Μακάρι να δούμε κόσμο στο γήπεδο. Αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είναι ψυχολογικά ανεβασμένος ο ΠΑΟΚ, υπάρχει ένας εφικτός στόχος για την τετράδα του Κυπέλλου που θα αναπτερώσει κι άλλο το ηθικό της ομάδας. Και κερδίζεις βέβαια και έναν πολύ σημαντικό αντίπαλο και για την τρίτη θέση. Είναι η πρωταθλήτρια του BCL, η Κυπελλούχος κι έχει μεγαλύτερο μπάτζετ”.

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει να βρεθεί πολλά χρόνια σε έναν τελικό:

“Έχουν περάσει 19 χρόνια. Είναι πολύ μεγάλο το κίνητρο για κάθε αθλητή, στο τέλος της ημέρας, μετράει τι έχεις κατακτήσει. Αυτό που θυμούνται όλοι είναι τι έχεις πάρει. Και για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ και για τους παίκτες είναι πολύ σημαντικός στόχος. Έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά και η ΑΕΚ προέρχεται από σημαντική νίκη. Θα είναι αμφίρροπο και ανοικτό παιχνίδι. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να δω κόσμο στο γήπεδο, αυτό θα μου άρεσε. Όπως αγκαλιάζει όλα τα άλλα τμήματα, να γίνει το ίδιο και με το μπάσκετ. Μεγάλη ομάδα σημαίνει κόσμος”.

Για τη φετινή ΑΕΚ:

“Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Έχει τον Μέις, έναν εξαιρετικό πλέι μέικερ από το ΝΒΑ, έχει τον πολύ έμπειρο Ματσιούλις, που παίζει το ρόλο του καθοδηγητή. Τον πάντα επικίνδυνο Σάκοτα, τον Λαρεντζάκη που είναι σε μεγάλη φόρμα. Το ατού του ΠΑΟΚ είναι ότι δεν παίζει ο Ξανθόπουλος, γιατί η ΑΕΚ δε θα έχει δεύτερο γκαρντ, να μπει να αλλάξει ρυθμό, να δώσει το μπασκετικό… ξύλο. Εχει τον Σαντ-Ροος που έρχεται από την Νταρουσάφακα και την Ευρωλίγκα. Ο Χάντερ περιμένει από τους άλλους, είναι μαχητικός, είναι σαν τον Γκάρετ υου ΠΑΟΚ. Δε μπορεί να δημιουργήσει”.

Για τη βελτίωση του Χρυσικόπουλου:

“Ο Λίνος είναι ένα τεράστιο ταλέντο που δεν αξιοποίησε 100% τις δυνατότητες του. Είχε προδιαγραφές επιπέδου Αντετοκούνμπο. Του δόθηκε δεύτερη ευκαιρία στον ΠΑΟΚ, έχει αναγεννηθεί στον ΠΑΟΚ, του ταιριάζουν όλα εδώ. Είναι σε ανοδική πορεία. Αν βελτιώσει την άμυνα και τη μαχητικότητα του, μπορεί να παίξει στο επόμενο επίπεδο και μακάρι να το κάνει με τον ΠΑΟΚ. Το ταλέντο του είναι εξωπραγματικό. Τώρα που είναι 100% υγιής, είναι στο δικό του χέρι να βελτιώσει αυτό το κομμάτι που δεν είναι εύκολο. Χρειάζονται ψυχικά και σωματικά χαρίσματα πέρα από το ταλέντο. Είναι τυχερός που βρέθηκε σε αυτήν τη συγκυρία του ΠΑΟΚ και αναγεννήθηκε”.

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…