Κεντρική NBA Νέα ανατροπή και νίκη για τους Μπακς, σπουδαίος ο Γιάννης! (vid)

Νέα ανατροπή και νίκη για τους Μπακς, σπουδαίος ο Γιάννης! (vid)

giannis bucks 2

Παρά το γεγονός ότι άργησαν και πάλι να πάρουν μπρος, οι Μιλγουόκι Μπακς βρήκαν ξανά τις λύσεις κι επιβλήθηκαν των Ντένβερ Νάγκετς με 104-98! Τα “ελάφια” βρέθηκαν πίσω ακόμη και με 17 πόντους προς το τέλος της 2ης περιόδου αλλά ήταν για μια ακόμη φορά “εκρηκτικοί” στο 3ο δωδεκάλεπτο ενώ τα πήγαν περίφημα στις clutch συνθήκες, “καθαρίζοντας” την υπόθεση-νίκη.

Κάπως έτσι, οι Μπακς έκαναν το 2/2 απέναντι στο Ντένβερ τη φετινή σεζόν και βελτίωσαν το ρεκόρ τους στο 12-4, παραμένοντας με συνέπεια στη 2η θέση της Ανατολής. Από την άλλη, το Ντένβερ έδειχνε “καυτό” στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος με ρεκόρ 7-1 αλλά έκτοτε έχει σημειώσει μονάχα 1 νίκη σε 7 ματς, με την άμυνά του να “πληγώνει” τη συνολική απόδοση.

Οι Νάγκετς είχαν σταθερά το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, κλείνοντας το 1ο δωδεκάλεπτο με σκορ 29-25 ενώ, στη 2η περίοδο, η διψήφια διαφορά ήταν παγιωμένη στη μεγαλύτερη διάρκεια αυτής. Οι φιλοξενούμενοι προκαλούσαν συνεχή ρήγματα στην άμυνα με τη συνεχή κίνησή των παικτών χωρίς την μπάλα, μέσα από μια free-flowing επίθεση και είτε τελείωναν τις φάσεις κάτω από το καλάθι, είτε τραβούσαν τη βοήθεια κι “έσπαγαν” την μπάλα έξω.

Με αυτόν τον τρόπο, το σκορ του πρώτου ημιχρόνου διαμορφώθηκε στο 56-46 υπέρ του Ντένβερ, με τους Μπακς να μαζεύουν τη διαφορά πριν πάνε στα αποδυτήρια με σερί 10-3 και τρίποντο του Λόπεζ στην εκπνοή.

Όπως έγινε και στο ματς εναντίον των Μπουλς, όμως, το Μιλγουόκι πέταξε “σπίθες” στην 3η περίοδο! Το επιμέρους σερί ανήλθε στο 32-21, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σκοράρει 15 πόντους στο διάστημα αυτό και με τους Μπακς να εκμεταλλεύονται την κακή προστασία του καλαθιού από τους Νάγκετς.

Σε αντίθεση με το ματς κόντρα στο Σικάγο, όμως, το Μιλγουόκι δεν “καθάρισε” την παρτίδα από νωρίς. Αντιθέτως, η νίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες αυτή τη φορά και χρειάστηκε το τεράστιο τρίποντο του Κρις Μίντλετον με 27” για το τέλος, κάνοντας το σκορ 103-98. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μίντλετον είχε 0/7 τρίποντα έως εκείνο το σημείο!

Ο Αντετοκούνμπο δεν θα μπορούσε να μην είναι ο πρώτος σκόρερ, με τον “Greek freak” να σταματά στους 29 πόντους με 13/25 σουτ και 3/6 βολές, αν και το ποσοστό ευστοχίας του “πληγώθηκε” από το γεγονός ότι είχε 0/6 τρίποντα. Ακόμη, μάζεψε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ κι έκλεψε 2 φορές την μπάλα σε 39 λεπτά συμμετοχής, υποπίπτοντας και σε 4 λάθη.

Ο Έρικ Μπλέντσο ήταν ο κυριότερος συμπαραστάτης του με 23 πόντους κι 8/10 σουτ ενώ, από την άλλη, οι Γιόκιτς (20 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και Μάρεϊ (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 9 ασίστ) ήταν οι στυλοβάτες από πλευράς Ντένβερ.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με οδηγό το game 1 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται …