Κεντρική Basket League Μπλατ: “Ο Καλάθης όταν ήρθε στην Ελλάδα πόσο έπαιζε;”

Μπλατ: “Ο Καλάθης όταν ήρθε στην Ελλάδα πόσο έπαιζε;”

davied blatt

Με έναν ξεχωριστό τρόπο αποφάσισε να απαντήσει ο Ντέιβιντ Μπλατ, σε ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Ο Αμερικανός γκαρντ δεν είχε την επιθυμητή απόδοση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (9 πόντοι, 3/9 σουτ), συνεχίζοντας να είναι “ντεφορμέ” αλλά ο κόουτς των “ερυθρολεύκων” έδειξε πως τον στηρίζει, φέρνοντας τον Νικ Καλάθη ως “φωτεινό” παράδειγμα.

“Όταν ο Καλάθης ήρθε στην Ελλάδα πόσο έπαιζε; Πλέον είναι top-5 στην Ευρώπη, με σεβασμό στο ΝΒΑ. Είναι η πρώτη του χρονιά. Είναι ένα διάστημα που πρέπει να περάσεις. Να μάθεις το επίπεδο της διοργάνωσης, την ατμόσφαιρα. Θα έχει αυτή την εμπειρία όπως κάθε παίκτης. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι”, τόνισε ο Μπλατ, σε έναν πολύ ενδιαφέροντα παραλληλισμό.

Κατά τα άλλα, ο Μπλατ συνεχάρη τον αντίπαλο, καθώς και τους παίκτες του για την προσπάθεια: “Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Άλλο ένα σκληρό παιχνίδι για τις δύο ομάδες. Είχαμε τις ευκαιρίες μας αλλά τις χάσαμε. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου καθώς, σε ένα δύσκολο σημείο της σεζόν, πρέπει να προχωρήσουμε. Θα έχουμε στιγμές σαν αυτές. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, όπως είμαστε. Σημειώσαμε βελτίωση. Είμαστε νέα ομάδα που μεγαλώνει”.

Ακόμη, ο τεχνικός του Ολυμπιακού ερωτήθηκε για τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχής του Αλέξανδρου Βεζένκοφ στα τελευταία ματς: “Είναι υγιής. Μερικές φορές οι παίκτες που περνούν διαστήματα που δεν αγωνίζονται. Ελπίζω να συνεχίσει να δουλεύει το ίδιο σκληρά και όταν επιστρέψει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος. Είναι νωρίς στην σεζόν”.

Επίσης, ο Γιώργος Πρίντεζης έμεινε στο παρκέ για 34 λεπτά, σχεδόν όσα και στο προχθεσινό ματς με τη Φενέρμπαχτσε, με τον Μπλατ να δίνει τη δική του απάντηση για το γεγονός αυτό: “Είναι μία σωστή απορία. Τον χρειαζόμαστε τώρα μέχρι να βρούμε κάποιον παίκτη που να κάνει την δουλειά. Ο ΛεΜπρόν παίζει 82 παιχνίδια 36 λεπτά. Αυτός είναι ο Πρίντεζης”.

Τέλος, ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε και στην απώλεια του τραυματία, Άξελ Τουπάν, καθώς και στη σημασία του τρόπου που θα τον αναπληρώσουν οι συμπαίκτες του: “Είναι ένα διάστημα της σεζόν. Μπορεί να σου λείψουν 1-2 παίκτες, ή να παίξεις πλήρης με κάποια ομάδα. Έτσι είναι. Πρέπει να το ξεπεράσει. Ελπίζεις ότι οι παίκτες που είναι πίσω να τον αναπληρώσουν. Ο Παπανικολάου έκανε σπουδαίο ματς με την Φενέρ. Ο Τίμα μας έδωσε καλά λεπτά. Ο Κώστας χωρίς να φταίει δεν είχε συμμετοχή στην επίθεση αλλά έπαιξε καλή άμυνα. Περιμένω κι ο Στρέλνιεκς να βρει ρυθμό για να είμαστε πλήρεις”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…