Κεντρική Basket League ΑΕΚ Μπάνκι: “Δεν χρειάζομαι σούπερ ήρωες στην ομάδα”!

Μπάνκι: “Δεν χρειάζομαι σούπερ ήρωες στην ομάδα”!

banki

Σε δηλώσεις του ο Λούκα Μπάνκι, μετά την νίκη της ΑΕΚ επί της Φουενλαμπράδα, μίλησε για τα σημεία κλειδιά που έκριναν την αναμέτρηση, ενώ στην συνεχεία δεν παρέλειψε να εκθειάσει τους δυο από τους μικρούς της ομάδας  Γιώργο Τσαλμπούρη και Δημήτρη Μωραΐτη.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του  Λούκα Μπάνκι:

 

Ήταν ένα παιχνιδι με πολλή ένταση. Και οι δύο ομάδες έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Συνειδητοποιήσαμε από την αρχή πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η Φουενλαμπράδα. Είχε δύο νίκες εκτός εδρας ως τώρα. Έχασε από τη Χάποελ την περασμένη εβδομάδα και αντέδρασε μετά απο 72 ώρες με μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Απόψε έδειξαν πόσο καλοί είναι, διότι κάναμε ό,τι καλύτερο για να ελέγξουμε το ρυθμό, αλλά πάντα έβρισκαν τρόπο να πλησιάζουν.

Κάναμε σπουδαίο παιχνίδι, παρά το κακό ποσοστό στις βολές, που είναι απαράδεκτο σε αυτό το επίπεδο. Το καταλαβαίνω όμως, γιατί οι περισσότεροι παίκτες πηγαιναν κουρασμένοι στις βολές. Κάναμε και κάποια αβίαστα λάθη. Η Φουενλαμπράδα μάς αναγκασε να ξοδέψουμε πολλή ενέργεια και στο τέλος δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Εκτιμώ πάντως την προσπάθεια που κάναμε. Μας έλειπαν και κάποιοι παίκτες, αλλά δεν μας έλειπε το σωστό πνεύμα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμεο παιχνιδι και δεν ξέρω αν θα υπάρχει ένας από τους τραυματίες που θα μπορέσει να επιστρέψει. Αυτή την προσπάθεια και συμπεριφορά θέλω απο όλους.

Απόψε πιστεύω ότι κλειδί ήταν τα ριμπόαυντ, αλλά και κάποιες χαμένες φάσεις που σώσαμε και μας επέτρεψαν να βγάλουμε αιφνιδιασμούς και εύκολους πόντους. Τέτοιες λεπτομέρειες στο τέλος κάνουν τη διαφορά.

Οι νέοι απέδειξαν ότι δικαίως έχουν θέση στην ομάδα. Είναι μια ευκαιρία γι’ αυτούς, γιατί η ομάδα έχει 14 παίκτες. Οι περισσότροι δεν παίζουν συνήθως τόσο πολύ. Στη Θεσσαλονίκη και στην Ντιζόν ήταν σπουδαίο κυρίως για τον Δημήτρη (Μωραΐτη) που είχε την καθοδήγηση της ομάδας”, είπε αρχικά.

Και μιλώντας για τους Τσαλμπούρη και Μωραΐτη, άφησε τις αιχμές του: “Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια μαζί τους από την αρχή. Έχουν καλή συμπεριφορά. Μπορούν και καλύτερα, αλλά προς το παρόν αποδεικνύουν οτι μπορούν να παίξουν. Τα δυο από αυτά τα παιδιά άρχισαν μαζί μου από τα μέσα Αυγούστου. Αποδεικνύουν ότι βελτιώνονται κι αυτό είναι σημαντικό γι’ αυτούς, καθως προσπαθούν να προσαρμοστούν στο παιχνίδι της ομάδας και να αποδεχθούν το ρόλο τους. Αυτό είναι μια πολύ σημαντική αρετή για για τις ομάδες του κορυφαίου επιπέδου. Κι εμείς ακόμα απέχουμε από το να χαρακτηριστούμε κορυφαία ομάδα.

Δεν χρειάζομαι σούπερ ήρωες στην ομάδα, ούτε σούπερ εγώ, αλλά παίκτες που να αποδέχονται το ρόλο τους και να παίζουν για την ομάδα. Αυτό μου αρέσει στο Δημήτρη και τον Γιωργο και ίσως θα πρέπει να τους μιμηθούν και κάποια πιο μεγάλα παιδιά”.

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος από τη μεριά του τόνισε: “Είχαμε σκαμπανεβάσματα στην άμυνα, αλλά στο τέλος πήραμε τα ριμπάουντ. Σουτάραμε καλά στην επιθεση κι αυτό ήταν σημαντικό για μας”.

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …