Κεντρική NBA Η “παρακμή” των Γουόριορς έλαβε τέλος! (vids)
NBA

Η “παρακμή” των Γουόριορς έλαβε τέλος! (vids)

klay thompson

Η καταστροφολογία των τελευταίων ημερών, όσον αφορά τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και την πρόοδό τους, βρισκόταν στο peak της εντός των τελευταίων ημερών. Οι πρωταθλητές έτρεχαν σερί 4 ηττών ενώ υποτάχθηκαν συνολικά 6 φορές σε 8 ματς, με τον “χοντρό” τσακωμό του Ντουράντ με τον Γκριν αλλά και τους τραυματισμούς των Κάρι και Ντρέιμοντ να δυσχεραίνουν κατά πολύ την κατάσταση.

Η γαλήνη, όμως, επανήλθε στις τάξεις των Γουόριορς χθες, με τους “dubs” να διαλύουν τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 125-97 και να επιστρέφουν σε νικηφόρα “μονοπάτια”! Η 2η περίοδος αποδείχθηκε ότι ήταν το turning point του ματς, καθώς το Γκόλντεν Στέιτ έτρεξε σερί 22-5 κι έχτισε μόνιμη διψήφια διαφορά, η οποία παγιώθηκε ως το τέλος του ματς κι έφθασε έως και τους 28 πόντους στο φινάλε!

Ήταν φανερό το γεγονός ότι οι Γουόριορς είχαν έξτρα κίνητρο στο παιχνίδι αυτό, όντας πολύ πιο δυναμικοί στο παιχνίδι τους, θέτοντας καλύτερα σκριν και κόβοντας “σκληρά” προς το καλάθι. Μπορεί ο Κάρι κι ο Γκριν να απουσίασαν ξανά (8 σερί ματς έξω ο Κάρι, 7ο στα τελευταία 9 ο Γκριν) αλλά οι αυτοματισμοί δεν έδειξαν να επηρεάζονται αυτή τη φορά.

Κι όλα αυτά γιατί οι Κέβιν Ντουράντ και Κλέι Τόμπσον ήταν αμφότεροι στην ίδια “σελίδα”, σαρώνοντας μαζί την αντίπαλη άμυνα! Ο “KD” σκόραρε 32 πόντους με 13/21 σουτ, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής, με εξίσου “θανατηφόρο” παιχνίδι κοντά και μακριά από την μπάλα.

Τα highlights του Ντουράντ

Ο Τόμπσον σκόραρε 31 πόντους με 8/12 δίποντα και 4/9 τρίποντα, σε μια από τις λίγες αποδοτικές του βραδιές εντός της φετινής σεζόν. Μπορεί ο Κλέι να μην είναι κι ο πιο “ζεστός” σουτέρ του πλανήτη φέτος (32.4% στο τρίποντο, τουλάχιστον 10% κάτω από τα στάνταρ του) αλλά σε αυτό το παιχνίδι βρήκε το χέρι του, αποδεικνύοντας ότι θα είχε πολύ υψηλότερους μέσους όρους σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα!

Τα highlights του Τόμπσον

  • Γιάννης Αντετοκούνμπο NBA

    Τα αποτελέσματα του NBA

    Τί έγινε τα ξημερώματα στους αγώνες του NBA. Εκπληκτικός Γιάννης Αντετοκούνμπο με triple-d…
  • Σάσα Βεζένκοφ

    Τα αποτελέσματα του NBA

    Τί έγινε στα παιχνίδια του NBA τα ξημερώματα Συνολικά εννέα παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν τα…
  • Top 10

    Με Τζόουνς το Top 10 του NBA (vid)

    Εντυπωσιακές φάσεις ακόμα μια φορά στο Top 10 του NBA. Ο Ντέρικ Τζόουνς χρειάστηκε να… περ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…