Κεντρική NBA Η απίθανη κυκλοφορία μπάλας των Μπλέιζερς! (vid)
NBA

Η απίθανη κυκλοφορία μπάλας των Μπλέιζερς! (vid)

damian lillard

Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς εξακολουθούν να φιγουράρουν στα πολύ υψηλά πατώματα της Δυτικής Περιφέρειας, νικώντας άνετα και τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς με 119-109! Η “αρμάδα” του Ντέιμιαν Λίλαρντ έχει πλέον το κορυφαίο ποσοστό νικών στη Δύση αυτή τη στιγμή (ρεκόρ 11-5) και το highlight της χθεσινής νίκης ήταν απολύτως ομαδική υπόθεση.

Συγκεκριμένα, μετά από μια pistol δράση στο δεξί φτερό, ο Λίλαρντ δέχθηκε επιθετική αντιμετώπιση στο πικ-εν-ρολ και πάσαρε στον Γιουσούφ Νέρκιτς στο short-roll. Με το που υποδέχθηκε ο Βόσνιος την μπάλα, αυτομάτως οι Μπλέιζερς είχαν συνθήκη 4 εναντίον 3, σε έναν “αιφνιδιασμό μισού γηπέδου”. Με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, η αντίπαλη άμυνα θα έπρεπε να μπει σε διαδικασία περιστροφών κι οι παίκτες του Πόρτλαντ αξιοποίησαν τη συνθήκη αυτή στο έπακρο.

Έτσι, λοιπόν, με αλλεπάλληλες επιθέσεις στα close-outs κι έξτρα πάσες, οι Μπλέιζερς “στριφογύρισαν” την αδύναμη άμυνα της Γουάσινγκτον κι η τελική κατάληξη ήταν ένα εντελώς ελεύθερο τρίποντο από τον Τζέικ Λέικμαν στη γωνία, με την μπάλα να καταλήγει στο “διχτάκι”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πόρτλαντ άλλαξε 7 πάσες σε 10 δευτερόλεπτα ενώ και οι 5 παίκτες συμμετείχαν ενεργά στη φάση! Κάπως έτσι, επιβεβαιώθηκε το δόγμα του Μάικ Σιζέφσκι, βάσει του οποίου “μια ομάδα μπάσκετ πρέπει να λειτουργεί όπως τα 5 δάκτυλα στην παλάμη, τα οποία, αν ενωθούν, σχηματίζουν μια γροθιά“.

Δείτε την καταπληκτική φάση των Μπλέιζερς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…