Κεντρική NBA Γύρισε τον χρόνο πίσω ο Ντουέιν Γουέιντ! (vid)
NBA

Γύρισε τον χρόνο πίσω ο Ντουέιν Γουέιντ! (vid)

dwyane wade

Μπορεί να οδεύει προς τα 37 του χρόνια και τα πόδια του να έχουν “γράψει” μυριάδες χιλιόμετρα αλλά ο Ντουέιν Γουέιντ δεν σταματάει να “βομβαρδίζει” τα αντίπαλα καλάθια, έστω κι αν έχει χρειαστεί να μεταλλάξει, σε έναν βαθμό, τον τρόπο παιχνιδιού του. Ο θρύλος των Χιτ δεν έχει μεγάλη σχέση με τον αστραφτερό “Flash”, ο οποίος πετούσε πάνω από την αντίπαλη άμυνα αλλά κατορθώνει να είναι αποτελεσματικός και να αφήνει το στίγμα του στο παρκέ.

Συγκεκριμένα, στην ήττα των Μαϊάμι Χιτ από τους Τορόντο Ράπτορς με 125-115, ο Γουέιντ πέτυχε 35 πόντους σε 34 λεπτά συμμετοχής, με 9/15 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 5/7 βολές, με τους Χιτ να σημειώνουν 10 πόντους περισσότερους από τους αντιπάλους τους όσο βρισκόταν στο παρκέ! Ακόμη, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ, έχοντας έναν classy τρόπο, ώστε να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι.

Δεν είχε σημασία αν το πρώτο βήμα του είναι πολύ πιο αργό πλέον ή αν δεν μπορεί να εκμαιεύσει την επαφή όπως κάποτε. Στις προσταγές του χρόνου, ο Γουέιντ απαντά με αλλεπάλληλα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, εκτελώντας με 36.6% από το τρίποντο φέτος ενώ σκόραρε και μέσα στη ρακέτα, χρησιμοποιώντας άριστα το ταμπλό.

Τα highlights του Γουέιντ

https://www.youtube.com/watch?v=qbHONl6YIqw

Αξίζει αν σημειωθεί ότι οι 35 πόντοι του Γουέιντ αποτελούν επίδοση-ρεκόρ στην ιστορία των Χιτ, όσον αφορά παίκτη που ήρθε από τον πάγκο! Οι Γουέιν Έλινγκτον και Τάιλερ Τζόνσον μοιράζονταν την εν λόγω κορυφή με 32 πόντους.

Τέλος, ο Γουέιντ πέτυχε την καλύτερη scoring συγκομιδή του σε ένα ματς τα τελευταία 2.5 χρόνια. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα game logs του ESPN, η τελευταία φορά που σκόραρε παραπάνω σε ένα ματς ήταν στις 7 Μαΐου 2016, όταν έβαλε 38 πόντους στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ. Η σύμπτωση έγκειται στο γεγονός ότι το τότε “θύμα” του ήταν και πάλι οι Ράπτορς, όπως ακριβώς και σήμερα!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…