Κεντρική NBA Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς σε… κρίση! (vid)
NBA

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς σε… κρίση! (vid)

lamarcus aldridge

“Αυτό είναι το πραγματικό ΝΒΑ. Δεν βρισκόμασταν καν στο πραγματικό ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια. Ήμασταν σε ένα όνειρο και τώρα αντιμετωπίζουμε αληθινές αντιξοότητες. Αυτό είναι το δυσκολότερο χρονικό διάστημα στο οποίο έχουμε βρεθεί”.

Αυτά ήταν τα λόγια του προπονητή των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Στιβ Κερ, μετά τη νέα ήττα των πρωταθλητών, αυτή τη φορά από τους Σαν Αντόνιο Σπερς με 104-92. Πρόκειται για την 3η σερί ήττα των dubs αλλά και για την 5η στα τελευταία 7 ματς! Πρόκειται για το χειρότερο σερί 7 αγώνων από τότε που ο Κερ ανέλαβε την ομάδα κι έβαλε μπρος την επιχείρηση-“δυναστεία” που έχουν στήσει οι Γουόριορς την τελευταία 4ετία!

Η απουσία του Στεφ Κάρι παίζει, βέβαια, τεράστιο ρόλο, καθώς οι Γουόριορς σκοράρουν σχεδόν 18 πόντους λιγότερους ανά αγώνα στα τελευταία 6 ματς κι εκτελούν με 32% στα τρίποντα, έναντι 42% όταν ο Κάρι βρισκόταν στο παρκέ κι έπαιζε σαν αληθινός MVP.

Το χθεσινό ματς δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Οι Γουόριορς “κόλλησαν” στους 92 πόντους (2η χειρότερη φετινή τους επίδοση), με μόλις 40.7% στα σουτ εντός πεδιάς και το φρικτό 5/26 από τη γραμμή του τριπόντου! Η επίθεσή τους ήταν σαφώς πιο μονοδιάστατη, με τους Κέβιν Ντουράντ και Κλέι Τόμπσον να μονοπωλούν τις προσπάθειες (51 από τα 86 σουτ της ομάδας) και τον Κουιν Κουκ να είναι η μόνη αξιόπιστη scoring λύση από τον πάγκο με 16 πόντους.

Το “ταξίδι” στο Τέξας, λοιπόν, έχει αποβεί κάκιστο, με τους Γουόριορς να χάνουν κι από τις 3 ομάδες της πολιτείας (Χιούστον, Ντάλας, Σαν Αντόνιο) ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι “τρέχουν” το μεγαλύτερο σερί ηττών στη Δύση αυτή τη στιγμή!

Οι έκτακτες συνθήκες, βέβαια, είναι αυτές που “βυθίζουν” το Γκόλντεν Στέιτ. Ο τραυματισμός του Κάρι, ο μεγάλος τσακωμός ανάμεσα σε Ντουράντ και Γκριν αλλά και το γεγονός ότι ο Ντρέιμοντ είναι κι αυτός εκτός δράσης εξαιτίας χτυπήματος στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού έχουν δυσχεράνει σημαντικά το έργο των πρωταθλητών.

Αξίζει αν σημειωθεί, βέβαια, ότι οι Γουόριορς είναι συνηθισμένοι στο λεγόμενο coasting, δηλαδή στη μη υπερβολική σπατάλη δυνάμεων στα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, κάτι που τους οδήγησε στο να κερδίσουν μονάχα 58 παιχνίδια πέρσι, παρά την υπερβολική δυναμική τους.

Τα highlights του αγώνα εναντίον των Σπερς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…