Κεντρική NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η απόλυτη “καταστρεπτική” δύναμη! (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η απόλυτη “καταστρεπτική” δύναμη! (vid)

giannis antetokounmpo bucks

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν πραγματικός “δυναμίτης” στη χθεσινή νίκη των Μιλγουόκι Μπακς εναντίον των Σικάγο Μπουλς. Μπορεί ο Κρις Μίντλετον να σημείωσε το κρισιμότερο καλάθι του αγώνα στα τελευταία δευτερόλεπτα αλλά η απόλυτη κυριαρχία του “Greek freak” κάτω από το καλάθι επέτρεψε στα “ελάφια” να φθάσουν το ματς μέχρι το τέλος, παρά τη συνολικά μέτρια εμφάνισή τους.

Ο ηγέτης των Μπακς, λοιπόν, έμεινε στο παρκέ για σχεδόν 34 λεπτά, “γράφοντας” 36 πόντους, 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα, με 14/18 δίποντα, 0/3 τρίποντα και 8/12 βολές! Επίσης, μοίρασε 1 τάπα κι υπέπεσε σε 4 λάθη.

Κάπως έτσι, ο Γιάννης έφθασε τις 8 30άρες στα 20 ματς που έχει αγωνιστεί φέτος (5 30άρες εντός των τελευταίων 15 ημερών), έχει πετύχει 15 νταμπλ-νταμπλ, 7 εκ των οποίων είναι συνεχόμενα ενώ ηγείται -με πολύ μεγάλη διαφορά- όλων των παικτών σε πόντους μέσα στη ρακέτα, καθώς και σε καρφώματα! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει αναδειχθεί δύο φορές Παίκτης της Εβδομάδας, καθώς και το ότι βρίσκεται στην 1η θέση των rankings για το βραβείο του MVP.

Όσο για τους τρόπους που επιτέθηκε στο χθεσινό ματς, ο Γιάννης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι είχε απέναντί του μια εκ των πιο αδύναμων αμυνών του NBA. Όταν έβρισκε μις-ματς απέναντί του, απλώς χρησιμοποιούσε την αθλητικότητα και τη δύναμή του για να κυριαρχήσει. Στο πικ-εν-ρολ, κατόρθωνε να περνά από το σκριν και να σκοράρει μπροστά στον αντίπαλο ψηλό, με τον Ρόμπιν Λόπεζ να είναι συνήθως το “θύμα”. Το ποστ παιχνίδι του ήταν άψογο, ειδικά μέσα από flex σκριν ενώ, η βαρύτητα στο παιχνίδι τού τον καθιστούσε ικανό στο να βρει τον αμαρκάριστο συμπαίκτη.

Οι μέσοι όροι του Γιάννη Αντετοκούνμπο: 27.3 πόντοι, 12.9 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1.3 τάπες, 1.5 κλεψίματα ανά αγώνα, 57.7% στα σουτ εντός πεδιάς σε 18 προσπάθειες ανά παιχνίδι, 68.2% στις βολές, 4.3 λάθη

Τα highlights του απίθανου Αντετοκούνμπο

https://www.youtube.com/watch?v=j6B49ZX-hWY

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…