Κεντρική NBA Επιτέλους 40άρα για τον Τζέιμς Χάρντεν! (vid)
NBA

Επιτέλους 40άρα για τον Τζέιμς Χάρντεν! (vid)

james harden rockets

Οι Χιούστον Ρόκετς έβαλαν “τικ” στα κατάλληλα “κουτάκια”, ώστε να φθάσουν σε μια σημαντική νίκη απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, τους Ιντιάνα Πέισερς: Ευστοχία από το τρίποντο σε υψηλό volume (20/47 σουτ πίσω από τα 7.25), θετικότατη παρουσία από τους παίκτες του rotation (Κλιντ Καπελά, Πι Τζέι Τάκερ) κι ένα τρομερό χρονικό διάστημα στη 2η περίοδο, όπου οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 41-17 κι έχτισαν τις βάσεις της νίκης.

Ο κύριος παράγοντας της νίκης, βέβαια, ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν, ο απόλυτος ηγέτης και περσινός MVP. Ο “Beard” πραγματοποίησε ίσως το κορυφαίο φετινό του ματς, έχοντας 40 πόντους, 7 ριμπάουντ κι 9 ασίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής, με 8/18 τρίποντα και 14/15 βολές! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είχε μονάχα 1/2 δίποντα ενώ υπέπεσε και σε 9 λάθη.

https://twitter.com/ESPNNBA/status/1061811033759776769

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη του Χιούστον για φέτος, με τον Χάρντεν να σαρώνει στο πικ-εν-ρολ, χάρη στους δεκάδες τρόπους με τους οποίους μπορεί να απειλήσει. Όποιο είδος πικ-εν-ρολ άμυνας κι αν επέλεγαν οι Πέισερς, ο Χάρντεν απλώς το διάβαζε σωστά και το εκμεταλλευόταν. Μπορούσε να “σπάσει” το νταμπλ-τιμ και να πάει στο καλάθι, να σερβίρει μια από τις πολλές λόμπες στον Καπέλα, να πραγματοποιήσει το “θανατηφόρο” step-back του και να εκτελέσει ή να επιλέξει τους ελεύθερους σουτέρ και γωνίες και φτερά.

Αν όλα αυτά συνδυαστούν και με την εξαιρετική παρουσία του Κρις Πολ (26 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), τότε γίνεται κατανοητό γιατί οι Ρόκετς ξαναμπήκαν σε τροχιά νικών, εν μέσω του νέου “σήριαλ” που έχει προκύψει με τον Καρμέλο Άντονι.

Τα highlights του Χάρντεν

https://www.youtube.com/watch?v=8ylQKRjOJfo

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…