Κεντρική NBA Επικός Γιάννης, νίκη σε ματς-“φωτιά” για τους Μπακς! (vids)

Επικός Γιάννης, νίκη σε ματς-“φωτιά” για τους Μπακς! (vids)

giannis antetokounmpo 5

Σε ένα παιχνίδι-“μύλος” με 26 αλλαγές προβαδίσματος, οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν των Σαν Αντόνιο Σπερς με 135-129, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με 11 πόντους εντός της 4ης περιόδου (95-106)!

Αμφότερες οι ομάδες είχαν πολύ υψηλό βαθμό αποδοτικότητας κοντά και μακριά από το καλάθι, με αποτέλεσμα να προκύψει ένα τρομερό σκορ κι εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (57% στα σουτ εντός πεδιάς οι Μπακς, 53.3% οι Σπερς) αλλά οι Μπακς σκόραραν σχεδόν σε κάθε clutch κατοχή και το τρίποντο του Μπρόγκντον “πάγωσε” οριστικά το παιχνίδι.

Πώς να μη σταθεί κανείς, όμως, στα νέα στατιστικά “θαύματα” του Γιάννη Αντετοκούνμπο; Ο “Greek freak” το τερμάτισε, τελειώνοντας το ματς με 34 πόντους, 18 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 38 λεπτά συμμετοχής, με 9/16 σουτ και 16/20 βολές! Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι δεν υπήρχε καν αμυντικός στα κυβικά του από πλευράς Σαν Αντόνιο, με τον ηγέτη των Μπακς να “καταστρέφει” με φάουλ τους Ντάντε Κάνινγχαμ και Ρούντι Γκέι. Ήταν η απόλυτη φιγούρα εντός της ρακέτας, με την κυριαρχία του να αναμειγνύει μέσα της τα χαρακτηριστικά ενός παντοδύναμου σέντερ με το versatility και την αθλητικότητα ενός all-around φόργουορντ!

Επίσης, οι Μπακς, οι οποίοι ξεκίνησαν το ματς με 12/13 σουτ, ευτύχησαν να έχουν τον Μάλκολμ Μπρόγκντον σε τρομερό βράδυ, καθώς πέτυχε 23 πόντους με 7/10 δίποντα και 3/5 τρίποντα, ανοίγοντας την άμυνα των Σπερς με τα drives και την εκτελεστική του δεινότητα. Ο Κρις Μίντλετον έβαλε 21 “επαγγελματικούς” πόντους ενώ ο Έρικ Μπλέντσο είχε νταμπλ-νταμπλ με 20 πόντους και 10 ασίστ. Credits αξίζουν και στον Στέρλινγκ Μπράουν, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και σκόραρε 11 πόντους με 3/4 τρίποντα, δίνοντας ξεχωριστή “σπίθα”.

Από την άλλη, οι Σπερς του αρνητικού ρεκόρ (9-10) περίμεναν τα πάντα από τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ελλείψει δημιουργών αλλά και καθαρόαιμων σκόρερ στο ρόστερ τους. Ο “DeMarvellous” σκόραρε 34 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ, με τον Μπράιν Φορμπς να είναι ο συμπαραστάτης του (18 πόντοι) και τον Ντάβις Μπέρτανς να “πυροβολεί” από τον πάγκο με 4/7 τρίποντα.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Άρης – Κολοσσός 60-69

Με ηγέτη τον Μπραΐκοβιτς, ο Κολοσσός «λύγισε» τον Άρη. Ο Κολοσσός Ρόδου έχοντας στη θέση τ…