Κεντρική Γυναίκες Χατάι-Ολυμπιακός 71-55

Χατάι-Ολυμπιακός 71-55

ginekes olympiakos

Δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός να πετύχει την πρώτη του νίκη στην Euroleague καθώς ηττήθηκε από την Χατάι στην Τουρκία με σκορ 71-55 και παρέμεινε στην τελευταία θέση του δευτέρου γκρουπ της διοργάνωσης με ρεκόρ 0-4.

Οι παίκτριες του Γιώργου Παντελάκη μπήκαν συγκεντρωμένες στην αρχή του αγώνα και δεν επέτρεψαν στην τούρκικη ομάδα να επιβάλει τον ρυθμό της έχοντας πολύ καλή άμυνα στην περιφέρεια ενώ έκλεψαν και αρκετές φορές την μπάλα με το τέλος της περιόδου να βρίσκει τις δύο ομάδες με ένα πόντο διαφορά(16-15 οι γηπεδούχοι).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο όλα άλλαξαν, με την Χατάι να δημιουργεί ωραίες συνεργασίες, να ανοίγει το γήπεδο και να αυξάνει συνεχώς την διαφορά.Εκπληκτική η Χιντ Μπεν με 13 πόντους που κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ ενώ από τις ερυθρόλευκες διασώθηκε μόνο η Τόμας με 7 πόντους, με συνέπεια το ημίχρονο να κλείσει για τον Ολυμπιακό στο -13(41-28).Σημαντικό στοιχείο που έκανε τη διαφορά τα 12/19 δίποντα της Χατάι.

Μετά την ανάπαυλα οι ”ερυθρόλευκες” μπήκαν πεισμωμένες και έσφιξαν την άμυνα τους και μείωσαν σχεδόν στη μέση την διαφορά των 13 πόντων. Όμως η Χατάι έβρισκε τις λύσεις και κρατούσε διαφορά ασφαλείας.Συνοδοιπόρος στο σκοράρισμα για την γηπεδούχο ομάδα και η Γκλόρι Τζόνσον με 17 πόντους  εκτός από την Χιντ Μπεν(19π.). Από την άλλη, μόνο η Τόμας(11π.) έβρισκε σταθερά τον δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, κάτι που οδήγησε την τούρκικη ομάδα να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με 56-42.

Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να μην καταφέρνει να απειλήσει και τα τελευταία λεπτά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και την Χατάι να επικρατεί τελικά του Ολυμπιακού με σκορ 71-55 .

Εξαιρετικές για την τούρκικη ομάδα η Χιντ Μπεν με 21 πόντους, 4 ασίστ αλλά και η Τζόνσον με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από τις ”ερυθρόλευκες” σε καλή μέρα βρέθηκε η Τόμας που πέτυχε 14 πόντους.

 

Τα δεκάλεπτα:16-15,41-28,56-42,71-55

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Αλλαγή ημέρας στον τέταρτο τελικό

Την Πέμπτη και όχι την Τετάρτη θα διεξαχθεί ο τέταρτος τελικός της Α1 γυναικών. Ο Παναθηνα…