Κεντρική NBA Ασταμάτητος και πάλι ο Λούκα Ντόντσιτς! (vid)
NBA

Ασταμάτητος και πάλι ο Λούκα Ντόντσιτς! (vid)

luca doncic

Με τον Λούκα Ντόντσιτς στον ρόλο του κορυφαίου παίκτη, οι Ντάλας Μάβερικς επιβλήθηκαν των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 111-96 κι επέστρεψαν στις νίκες. Ο Σλοβένος “μάγος” έκανε ακόμη μια επίδειξη του πλουραλισμού που διακατέχει το παιχνίδι του, κάνοντας εξαιρετική, all-around δουλειά.

Ειδικότερα, ο 19χρονος άσος είχε 22 πόντους, 6 ριμπάουντ κι 8 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής με 9/15 σουτ και 3/4 βολές ενώ οι Μαβς ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους κατά 16 πόντους όσο αυτός βρισκόταν στο παρκέ! Ο Ντόντσιτς πέτυχε καλάθια σε πολλαπλές συνθήκες (πικ-εν-ρολ, ποστ, βγαίνοντας από σκριν) και δεν είχε κανένα πρόβλημα να τελειώνει φάσεις μπροστά στους αντίπαλους ψηλούς. Οι απότομες αλλαγές ταχύτητας του επέτρεπαν να “ξεφορτωθεί” τον αντίπαλο ενώ δεν έλειψαν, βέβαια, κι οι καίριες πάσες στους συμπαίκτες του.

Οι μέσοι όροι του Ντόντσιτς στα πρώτα 12 ματς της καριέρας του στο NBA: 20.3 πόντοι, 6.5 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ ανά παιχνίδι σε 34.4 λεπτά συμμετοχής, με 48.9% στα σουτ εντός πεδιάς, 39.5% στο τρίποντο (2.5 εύστοχα ανά ματς), 76% στις βολές, 4.2 λάθη

Τα highlights του υπέροχου Ντόντσιτς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…