Κεντρική Ψαγμένα Αλήθειες και ψέματα ενός ντέρμπι

Αλήθειες και ψέματα ενός ντέρμπι

goss paok aris

stellas periklisΗ νίκη του ΠΑΟΚ, των παικτών και του προπονητή του ΠΑΟΚ δηλαδή, δεν έδωσε απλά μια βαθιά ανάσα στη διοικητική κρίση των τελευταίων ημερών, που κορυφώθηκε με τη συνέντευξη τύπου του Μπάνε Πρέλεβιτς. Εκτιμώ ότι επανέφερε την ηρεμία στον μπασκετικό ΠΑΟΚ. Άλλωστε, πάντα και διαχρονικά αυτό συνέβαινε, μετά από τα ντέρμπι ανάμεσα στους δυο «μεγάλους» της Θεσσαλονίκης. Λογικό, λοιπόν, να επανέλθει η ηρεμία στον ΠΑΟΚ και να έρθουν φουρτούνες στον Άρη. Αλλά…

Η νίκη στο ντέρμπι δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να φέρει και διοικητική και οικονομική ηρεμία στον «δικέφαλο». Και οι λόγοι είναι γνωστοί, και τους ανέλυσε άλλωστε ο ίδιος ο Πρέλεβιτς. Απλά αυτή η νίκη δείχνει ότι, με τα όποια λάθη και με το όποιο έμψυχο υλικό έχει, ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει σημαντικά πράγματα, αρκεί ο κόσμος να είναι κοντά. Και στο ντέρμπι αυτό φάνηκε, κι αποδείχθηκε πόσο σημαντική αλλά και καταλυτική είναι η παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ, όταν πηγαίνουν στο γήπεδο κι είναι κοντά στην ομάδα μπάσκετ.

Στον Άρη έχω την αίσθηση ότι ο Βαγγέλης Αγγέλου βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Την αληθινή εικόνα των «κίτρινων» την έδωσε ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Τι είπε; «Γυρίσαμε ένα ματς, που βρεθήκαμε να χάνουμε 17 πόντους, χάσαμε μια ευκαιρία στο 78-75, όπου κάναμε κάποιες κακές επιλογές σε άμυνα κι επίθεση και επιτρέψαμε στον ΠΑΟΚ να πάρει το παιχνίδι. Στην αρχή αφήσαμε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του, να πάρει αυτοπεποίθηση μέσα από τα τρίποντα, που ήταν πολύ εύστοχος, και στην αρχή, και σε όλο το παιχνίδι. Εμείς το επιτρέψαμε αυτό, με τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ. Μέσα από δεύτερες ευκαιρίες έπαιρναν ψυχολογία και σκόραραν».

Και αυτή είναι η αλήθεια. Απλά το ερώτημα που προκύπτει είναι, ποιος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τις κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Όπως και η επισήμανση πως τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντ ήταν η ταφόπλακα ελπίδων για νίκη στον Άρη.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου για μία ακόμη φορά ήταν κάτι παραπάνω από αινιγματικός. Τόνισε ότι κατανοεί τη στενοχώρια της διοίκησης και την πίεση του κόσμου, αλλά ο Άρης δεν χρειάζεται αλλαγές. Η ομάδα του Άρη, τόνισε ότι δουλεύει. Τώρα, πώς συμβαίνει αυτό από τη μία και να δέχεσαι 14 τρίποντα από τον αντίπαλο, από την άλλη κι εσύ να λες ότι από δικά σου λάθη συνέβη, αναρωτιέσαι σε ποιον τομέα γίνεται σκληρή δουλειά. Αυτά…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περικλής Στέλλας
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…