Η πλειοψηφία των φανς του NBA θεώρησαν ότι ο Ντέιμιαν Λίλαρντ θα δυσκολευτεί πολύ να επαναλάβει τα περσινά κατορθώματά του, τα οποία τον οδήγησαν στο να ανακηρυχθεί στην κορυφαία πεντάδα της κανονικής περιόδου. Ο “Dame Dolla”, όμως, όχι μόνο καταρρίπτει τις θεωρίες αυτές αλλά εμφανίζεται ακόμη πιο αποδοτικός στο παιχνίδι του, οδηγώντας τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στα υψηλά πατώματα της Δυτικής Περιφέρειας.
Το χθεσινό ματς απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ αποτέλεσε μια ωδή στην εκτελεστική δεινότητα του σούπερ-σταρ των Μπλέιζερς, οδηγώντας τους σε μια οριακή νίκη με 115-112! Ο Λίλαρντ σταμάτησε στους 41 πόντους με 3/7 δίποντα, 10/15 τρίποντα (!) και 5/7 βολές ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ σε 37 λεπτά συμμετοχής.
Το ακόμη πιο παράδοξο είναι το γεγονός ότι ο Λίλαρντ ευστόχησε σε 10 τρίποντα στις 3 πρώτες περιόδους κι έτσι έγινε ο 4ος παίκτης εντός της τελευταίας 5ετίας που κατορθώνει κάτι τέτοιο, μετά τους Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Κέμπα Γουόκερ!
Damian Lillard set the Trail Blazers franchise record with 10 3-pt FG, and did it in only 3 quarters.
Lillard is the 4th player in the last 5 seasons with 10 threes through 3 quarters. He joins Stephen Curry (done 5 times), Klay Thompson (3) and Kemba Walker.
— ESPN Stats & Info (@ESPNStatsInfo) November 29, 2018
“Δεν ήξερα καν ότι είχα βάλει 10 τρίποντα. Αν το γνώριζα, θα είχα προσπαθήσει για το ρεκόρ”, ανέφερε ο σπουδαίος σταρ του Πόρτλαντ σύμφωνα με το ESPN, αν και θα χρειαζόταν να προσπαθήσει αρκετά για να πιάσει τα 14 τρίποντα που πέτυχε ο Κλέι Τόμπσον στην αρχή της σεζόν!
Υπενθυμίζεται ότι τα 10 εύστοχα τρίποντα αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον Λίλαρντ ενώ, ουδείς παίκτης στην ιστορία των Μπλέιζερς έχει σημειώσει περισσότερα σε ένα ματς! Μονάχα ο ίδιος, καθώς κι ο Νικολά Μπατούμ, είχαν σκοράρει 9 “βόμβες” εντός μίας αναμέτρησης, με βάση τα στατιστικά του StatMuse.
https://twitter.com/statmuse/status/1068014055359766528
Όσον αφορά τους τρόπους που άσκησε τη “μαγεία” του πίσω από τα 7.25, ο Λίλαρντ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο αντίπαλος ψηλός στο πικ-εν-ρολ (συνήθως ο Βούτσεβιτς) έκανε πολύ μεγάλο drop προς τα πίσω. Όταν αυτός ο τρόπος άμυνας συνδυαζόταν με καλό σκριν, ο Λίλαρντ έμενε μονίμως ελεύθερος και “πυροβολούσε” ασταμάτητα. Επίσης, κάποια λανθασμένα αμυντικά rotations, καθώς κι η αδυναμία των παικτών του Ορλάντο να περνούν αποτελεσματικά από τα σκριν του έδιναν τη δυνατότητα να σαρώνει.
Τα highlights του Λίλαρντ
https://www.youtube.com/watch?v=SrvI8PFhg60