Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βεζένκοφ:”Όλοι φταίνε σε μία τέτοια ήττα, να μάθουμε και να βελτιωθούμε”

Βεζένκοφ:”Όλοι φταίνε σε μία τέτοια ήττα, να μάθουμε και να βελτιωθούμε”

olympiakos

Σε δηλώσεις που έκανε ο  Αλέξανδρος Βεζένκοφ μετά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο,τόνισε πως ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε αρκετά λάθη στην αναμέτρηση και πως αυτή η ήττα από τους Ιταλούς πρέπει να γίνει μάθημα στους “ερυθρόλευκους”για την συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ:

“Όλοι κάναμε κάτι λάθος” δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο φόργουορντ του Ολυμπιακού αρνούμενος να διαχωρίσει ανάμεσα σε… καλή φροντ λάιν και… κακή περιφέρεια. Έστω κι αν ο ίδιος σημείωσε 12 πόντους, ο Μιλουτίνοβ έκανε νταμπλ νταμπλ με 15 πόντους, 10 ριμπάουντ και ο Πρίντεζης πρόσθεσε 13 πόντους.

Αναλυτικά όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεαρός ψηλός των «ερυθρόλευκων»:

-Μετά από δύο μεγάλες νίκες μέσα σε «καυτές» έδρες ο Ολυμπιακός έχασε μέσα στο σπίτι του; Τι έφταιξε;

“Εντάξει… όταν δεν παίζεις άμυνα, όταν δέχεσαι 99 πόντους, όταν δεν μπορείς να σταματήσεις τον αντίπαλο, τα πράγματα είναι απλά: Χάνεις το παιχνίδι! Δεν καταφέραμε, ούτε σε άμυνα, ούτε σε επίθεση, αλλά κυρίως στην άμυνα, να βγάλουμε αντίδραση. Προσπαθήσαμε λίγο στο 3ο δεκάλεπτο, αλλά δεν έφτανε αυτό και ήρθε η ήττα”.

-Επιθετικά η φροντ λάιν του Ολυμπιακού έκανε τη «δουλειά» της. Ηρθε κυρίως από την περιφέρεια του Ολυμπιακού η ήττα;

“Σε ένα τέτοιο παιχνίδι… δεν έχει ούτε φροντ λάιν, ούτε περιφέρεια. Ολοι φταίνε, όλοι δεν κάναμε κάτι καλά. Χάσαμε πολλές μάχες και εμείς στη φροντ λάιν και ως ομάδα, οπότε τώρα πρέπει να δούμε το βίντεο, να δούμε τι έφταιξε, να δούμε γιατί μας έβαλαν 99 πόντους και να γίνουμε καλύτεροι και σοφότεροι από αυτή την ήττα”.

-Θα έλεγες πως η φετινή Euroleague είναι από τις πιο ανταγωνιστικές των τελευταίων ετών;

“Ολες οι ομάδες είναι πολύ καλές φέτος πράγματι. Βλέπετε πως όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν οπουδήποτε. Είναι μία διοργάνωση πολύ δύσκολη και πολύ απαιτητική. Οπότε δεν πρέπει να υπάρχει στιγμή χαλάρωσης. Ούτε για ένα λεπτό! Το ξέραμε, αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε στην πράξη”.

-Αποτελεί μάθημα για τους παίκτες του Ολυμπιακού αυτή η ήττα ενόψει της δύσκολης συνέχειας;

“Το καλύτερο για εμάς θα ήταν να έχουμε κάνει το 3-0. Ας μην γελιόμαστε, αλλά εφόσον έγινε έτσι να μετατρέψουμε την ήττα σε κάτι θετικό, να μάθουμε γιατί μας έβαλαν 100 πόντους. Κάτι που είναι ανεπίτρεπτο στο γήπεδό μας και να γίνουμε πιο σκληροί γιατί η φετινή Euroleague δεν θα μας δίνει απλόχερα ούτε νίκες, ούτε καλές εμφανίσεις. Θα πρέπει για κάθε παιχνίδι να παλεύουμε, να τα δίνουμε όλα σε κάθε προπόνηση. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι της Δευτέρας με τον Ήφαιστο Λήμνου για την Α1, να έχουμε ένα καλό παιχνίδι και μετά να συγκεντρωθούμε στην Μακάμπι”.

-Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού γέμισαν το ΣΕΦ. Τι θα ήθελες να τους πεις;

“Σίγουρα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε, θέλαμε να τους δώσουμε τη νίκη, μας βοήθησαν πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι στα επόμενα δύο παιχνίδια που διεξάγονται στο ΣΕΦ θα δώσουμε το 100% και ελπίζουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με ΛεΝτέι η προπόνηση της Παρτιζάν

Η συμμετοχή του Ζακ ΛεΝτέι στο ματς με τον Ολυμπιακό κρίνεται από τον Ομπράντοβιτς. Ο Ζακ …