Κεντρική NBA Τριπλ-νταμπλ ο ΛεΜπρόν, πήραν φόρα οι Λέικερς! (vid)

Τριπλ-νταμπλ ο ΛεΜπρόν, πήραν φόρα οι Λέικερς! (vid)

lebron lakers 1

Την πρώτη σπουδαία νίκη τους τη φετινή σεζόν -και δεύτερη συνολικά- πανηγύρισαν οι Λος Άντζελες Λέικερς, σπάζοντας το αήττητο των Ντένβερ Νάγκετς κι επικρατώντας με 121-114. Οι ανανεωμένοι “λιμνάνθρωποι” έδειξαν ένα δείγμα του potential που διαθέτουν σαν ομάδα, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να βρίσκεται μόνιμα στη θέση του “πιλότου” και να καθοδηγεί τα νεαρά “όπλα”, καθώς και τους βετεράνους που τον περιβάλλουν.

Ειδικότερα, ο Τζέιμς πέτυχε το 1ο τριπλ-νταμπλ με τη νέα του ομάδα, σκοράροντας 28 πόντους, μαζεύοντας 11 ριμπάουντ και μοιράζοντας 11 ασίστ σε 34 λεπτά συμμετοχής, με 10/17 σουτ και 7/10 βολές. Ένας συνδυασμός ωμού δυναμισμού και υψηλής νοημοσύνης συνόδευσε το παιχνίδι του, με τον “βασιλιά” να ψάχνει τα κενά στην άμυνα -σε μισό κι ανοικτό γήπεδο- ώστε να “μπουκάρει” στη ρακέτα, αφήνοντας στην άκρη τα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση.

Ως πασέρ, ο ΛεΜπρόν αξιοποιήθηκε στο μεσαίο ποστ, όπου και είναι πιο επικίνδυνος, καθώς μπορεί να διαγνώσει με άνεση όσους κόβουν προς το καλάθι αλλά και τους σουτέρ σε γωνίες και “φτερά”. Είναι περιττό, φυσικά, να αναφερθεί ότι ηγήθηκε του Λος Άντζελες στις clutch στιγμές, από κοινού με τους Μπολ και Κούζμα.

Τα highlights του ΛεΜπρόν

https://www.youtube.com/watch?v=IG_-TnIQQ3w

Μιας κι έγινε λόγος για αυτούς τους δύο, ο Κούζμα σταμάτησε στους 22 πόντους με 8/18 σουτ, όντας έτοιμος για μια break-out χρονιά μετά την εξαιρετική, ρούκι “καμπάνια” του πέρσι. Ο Λόνζο Μπολ φαίνεται πως ανακτά σιγά-σιγά την αυτοπεποίθησή του (το clutch τρίποντό του με 3 λεπτά για τη λήξη το αποδεικνύει) με 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 5 κλεψίματα και καλή άμυνα στον Τζαμάλ Μάρεϊ ανά διαστήματα ενώ ο Τζαβέλ ΜακΓκί ήταν ξανά άψογος στα τελειώματά του (10/16 σουτ, 21 πόντοι).

Ακόμη, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον Λανς Στίβενσον και τον τρόπο με τον οποίο ηγείται της 2nd unit των Λέικερς στο σκοράρισμα (12 πόντοι σε 24 λεπτά).

Από την άλλη, ο απίθανος, Νίκολα Γιόκιτς είχε εξαιρετικά μα… γήινα νούμερα (24 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ο Μάρεϊ σταμάτησε στους 20 ενώ ο Μόντε Μόρις έκανε την έκπληξη με 20 πόντους.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…