Κεντρική Elite League To πρώτο ταμείο και τα συμπεράσματα

To πρώτο ταμείο και τα συμπεράσματα

ermisagias2018 1

Η Α2 διένυσε τις πρώτες 4 της αγωνιστικές και αν δει κανείς τα μέχρι τώρα αποτελέσματα και τη διαστρωμάτιση της βαθμολογίας θα μπορέσει να βγάλει κάποια ασφαλή συμπεράσματα, έχοντας και μια εικόνα για τις περισσότερες ομάδες.

Πρώτο και κυριότερο, είναι η εμπειρία και η τεχνογνωσία που βγάζουν τα σύνολα που δημιουργούνται από τον Βαγγέλη Τσάπα. Γεμάτες ομάδες με ακριβό ρόστερ, αλλά και αποτέλεσμα. Ο Ιωνικός Νικαίας είναι σίγουρα το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα, ο Ηρακλής προχώρησε σε αλλαγή παικτών, θα έρθει νέος προπονητής και γνώρισε μια ήττα από το Μαρούσι, που απλά λειτούργησε σαν καμπανάκι. Αν σοβαρευτεί κι δεν έχει απώλειες, στα ντέρμπι με τον Ιωνικό μπορεί να ορίσει τη  μοίρα του. Στο χέρι του είναι, ξεκάθαρα. Και η άνοδος θέλει αποδείξεις, κύριοι!

Από εκεί και πέρα, βλέπουμε τον Ερμή Αγιάς, την Καρδίτσα και τον Κόροιβο να έχουν δείξει χαρακτήρα και σοβαρό πρόσωπο, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Οι διαφορές από τη μέση μέχρι και τις τελευταίες θέσεις δεν είναι μεγάλες, τα πιο σοβαρά και ασφαλή συμπεράσματα στο τέλος του πρώτου γύρου. Πολύ βέβαια, ενθαρρυντική, η δυναμική της επαρχίας, που πάντοτε είχε ιδιαίτερη παρουσία στο ελληνικό μπάσκετ και αποπνέει υγεία.

Ο Εθνικός και ο Απόλλωνας Πάτρας , αν και πιο ταλαιπωρημένες ομάδες, θα αποτελέσουν σκληρά καρύδια. Αυτό που έχει σημασία είναι πως βλέπουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα και το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά και οι μεταδόσεις, έστω και μέσω ιντερνετικής προβολής, αποτελούν ένα σκαλί παραπάνω για την ποιότητα της Α2…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κανονικά εντός δωδεκάδας ο Πετρούσεφ

Εντός δωδεκάδας ο Φίλιπ Πετρούσεφ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Παλαού Μπλαουγκράνα την …