Κεντρική NBA Τέλος το μπάσκετ για τον Ρίτσαρντ Τζέφερσον!
NBA

Τέλος το μπάσκετ για τον Ρίτσαρντ Τζέφερσον!

richard jeffferson

Έπειτα από 17 συναπτές σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον αποφάσισε να βάλει οριστικό τέλος στην καριέρα του, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από την ενεργό δράση. Η εν λόγω είδηση κοινοποιήθηκε από τον ίδιο στον λογαριασμό του στο Instagram, περιέχοντας, φυσικά, εκτενή αναφορά και στον πατέρα του, ο οποίος δολοφονήθηκε σε drive-by στην Καλιφόρνια, στις 18 Σεπτεμβρίου.

“Τον τελευταίο μήνα αντιμετωπίζω δύο περιστατικά που μου έχουν αλλάξει τη ζωή: Το ένα είναι η απόφαση να αποχωρήσω από το μπάσκετ κι η δεύτερη είναι ο τραγικός θάνατος του “Big Rich”. Η υποστήριξη από την οικογένεια και τους φίλους μου είναι τεράστια”, έγραψε ο Τζέφερσον ενώ, στην ανάρτησή του περιέχεται κι ένα βίντεο με τον πατέρα του να τραγουδά το κλασικό “Papa was a rolling stone”, ως φόρος τιμής στη μνήμη του.

Ο Τζέφερσον επιλέχθηκε στο νο.13 του Ντραφτ το 2001 κι απόλαυσε μια εξαιρετική καριέρα με τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς, καθώς έφθασε 2 φορές στους Τελικούς ως βασικό στέλεχος και είχε 17.4 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ανά αγώνα σε βάθος 7ετίας. Ήταν ένας εκ των κορυφαίων dunker της δεκαετίας του 2000, συμμετέχοντας και στον διαγωνισμό καρφωμάτων του 2003 ενώ, δεν επιλέχθηκε ποτέ σε All-Star Game, παρότι είχε εξαιρετικά, all-around νούμερα.

Στη συνέχει, ο Τζέφερσον αγωνίστηκε κατά σειρά σε Σπερς, Γουόριορς, Τζαζ, Μάβερικς, Καβαλίερς και Νάγκετς, έχοντας πάντοτε ρόλο x-factor. Το 2016 κατέκτησε το πολυπόθητο δακτυλίδι του πρωταθλητή με τους Καβαλίερς, όντας αναπληρωματικός του ΛεΜπρόν Τζέιμς ενώ είχε πενιχρή συνεισφορά την περσινή σεζόν με τη φανέλα των Νάγκετς.

Προτού ανακοινώσει την απόσυρσή του, ο Τζέφερσον είχε ήδη αρχίσει να αναζητά καριέρα αθλητικού αναλυτή, έχοντας ήδη εμφανιστεί σε αρκετά τηλεοπτικά σόου φέτος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ESPN.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …