Κεντρική Basket League ”Τα πάντα θα εξαρτηθούν από εμάς”

”Τα πάντα θα εξαρτηθούν από εμάς”

kaselakis promitheas

Με ”όπλο” την άμυνα αλλά και την στήριξη του κόσμου ο Προμηθέας μπορεί να κάμψει την αντίσταση της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Λεωνίδα Κασελάκη, και να πάρει ώθηση από τις εκπληκτικές εμφανίσεις και το νικηφόρο σερί(3-0) στο BCL.

Στο μπλογκ που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ έγραψε σχετικά:

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από εμάς

Η ομάδα μας προέρχεται από μια πολύ σημαντική νίκη στο Basketball Champions League, στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπαϊρόιτ. Παρότι ακόμη βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν, θεωρώ πως δεν είναι μικρό κατόρθωμα αυτό το 3-0 που έχουμε στην Ευρώπη, με τις 2 νίκες, μάλιστα, να έχουν επιτευχθεί εκτός έδρας και κόντρα σε ομάδες που στοχεύουν στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η νίκη μας στο Μπαϊρόιτ ήρθε μέσα από την άμυνα. Ήταν πολύ σημαντικό το ότι καταφέραμε και διαχειριστήκαμε την κακή εμφάνιση και την ήττα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Παίκτες και σταφ καθίσαμε κάτω, κλειστήκαμε στο γήπεδο, είδαμε τα λάθη μας και δουλέψαμε για να τα διορθώσουμε.

Ετσι όπως είναι το φετινό μας πρόγραμμα, με τις πολλές συνεχόμενες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πανηγυρίζουμε όλη την ώρα για τη νίκη στην Γερμανία, καθώς μπροστά μας είναι το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Εμείς οφείλουμε να συγκεντρωθούμε και να προσπαθήσουμε να οδηγήσουμε τον αγώνα στον δικό μας ρυθμό.

Είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκουμε ρυθμό μέσα από την καλή μας άμυνα. Θέλουμε να αποδίδουμε αυτό το στυλ μπάσκετ. Να παίζουμε, δηλαδή, ο ένας για τον άλλον μέσα στο παρκέ. Αυτό το έχουμε συμφωνήσει όλοι μεταξύ μας, οπότε τα πάντα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα εξαρτηθούν από εμάς. Θα είμαστε 12 ετοιμοπόλεμοι παίκτες, πανέτοιμοι να αντεπεξελθούμε στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο της Πάτρας να μας στηρίξει για μια ακόμη φορά. Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε μια έξτρα ώθηση από την κερκίδα. Η ενέργεια που δίνει ο κόσμος μπορεί να προσπεράσει την όποια κούραση. Εμείς διψάμε για τη νίκη και είμαστε έτοιμοι να βουτήξουμε για κάθε μπάλα στο παρκέ, αλλά και για να αλληλοκαλύψουμε ο ένας τον άλλον.

Τέτοια πράγματα, άλλωστε, κάνουν τη διαφορά σε τέτοιου είδους ντέρμπι. Εμείς όταν είμαστε συγκεντρωμένοι αυτά τα κάνουμε πολύ καλά. Το καλό κλίμα στην ομάδα μπορεί να καλύψει ο,τιδήποτε. Και κούραση και απουσίες. Μια ομάδα δείχνει τον χαρακτήρα και το μέταλλο που διαθέτει στα δύσκολα.

Ραντεβού, λοιπόν, στο «Τόφαλος», για ένα μεγάλο παιχνίδι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…