Κεντρική Γυναίκες Στην Πολωνία για την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Στην Πολωνία για την πρόκριση ο Ολυμπιακός

Olympiacos gynaikes

Στην Πολωνία έφτασε η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, εν όψει της ρεβάνς με την Βίσλα Κρακοβίας για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας Γυναικών. Οι “Ερυθρόλευκες” θα κυνηγήσουν μόνο την νίκη, την Παρασκευή (12/10, 19.30), απέναντι στην Πολωνική ομάδα μετά την ισοπαλία στο ΣΕΦ στο πρώτο ματς.

Στην αποστολή της ομάδας στην Πολωνία βρίσκονται οι εξής παίκτριες: Τζέσικα Τόμας, Μίρνα Μάζιτς, Εβίνα Σταμάτη, Μαρία Αυτζή, Άννα Σπυριδοπούλου, Κατερίνα Σωτηρίου, Αφροδίτη Κοσμά, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Λικέντρα Τζόνσον και Χριστίνα Λίτση, ενώ στην Αθήνα έμειναν οι Αγγελική Νικολοπούλου και Ρίτα Ρασίντ.

Σε δηλώσεις του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Παντελάκης, ανέφερε: “Προερχόμαστε από ένα πολύ έντονο παιχνίδι την Τρίτη (09/10) με τη Βίσλα στο ΣΕΦ. Είδαμε το βίντεο του ματς και εντοπίσαμε τα λάθη μας σε άμυνα και επίθεση. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε για την αναμέτρηση στην Πολωνία, όμως πιστεύω πολύ στις ικανότητες των αθλητριών μου. Στο ΣΕΦ κάναμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Δείξαμε ψυχή και χαρακτήρα και νομίζω πως θα έχουμε την ίδια σοβαρότητα και στο δεύτερο παιχνίδι. Τώρα, πρέπει να πραγματοποιήσουμε την υπέρβασή μας. Ξέρουμε τα ατού της Βίσλα και τον τρόπο που μπορούμε να τα περιορίσουμε. Θέλουμε πάρα πολύ την πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκας και είμαι σίγουρος ότι θα δώσουμε όλη την ενέργειά μας για να το κάνουμε αυτό πραγματικότητα”.

Δηλώσεις έκανε και η αρχηγός της ομάδας, Εβίνα Σταμάτη, η οποία τόνισε: “Στον πρώτο αγώνα γυρίσαμε από το -16 κι αυτό δείχνει το μέταλλο της ομάδας μας, αλλά και το πόσο έχουμε δουλέψει όλο αυτό το διάστημα. Νιώθουμε, όμως, ότι κάτι έχουμε αφήσει στη μέση από το παιχνίδι στην Ελλάδα. Στην Πολωνία είναι η ευκαιρία να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε για να προκριθούμε στους ομίλους της Ευρωλίγκας. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο αυτό, γιατί η Βίσλα είναι πολύ καλή ομάδα, όμως εμείς δεν πρόκειται να παρατήσουμε  σε κανένα σημείο το παιχνίδι στην Κρακοβία. Είμαστε έτοιμες για τη μάχη αυτή και θέλουμε να επιστρέψουμε με τη νίκη στην Ελλάδα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Η Λόρεν Μανίς MVP της 20ης αγωνιστικής

Ο Λόρεν Μανίς πολυτιμότερη της 20ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Η Λόρεν Μανίς παίκτρια τη…