Κεντρική NBA Σπουδαία νίκη για τους Μπακς, MVP και πάλι ο Γιάννης! (vid)

Σπουδαία νίκη για τους Μπακς, MVP και πάλι ο Γιάννης! (vid)

giannis

Οι Μιλγουόκι Μπακς έκαναν τα εγκαίνιά τους στο νέο τους “παλάτι”, το Fiserv Forum και φρόντισαν να μην απογοητεύσουν τους ενθουσιασμένους οπαδούς τους. Τα “ελάφια” νίκησαν σχετικά εύκολα τους άμεσους ανταγωνιστές τους, Ιντιάνα Πέισερς, με 118-101 και διπλασίασαν τις επιτυχίες τους στην τρέχουσα σεζόν, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αναλαμβάνει τα… συνηθισμένα καθήκοντα του MVP της αναμέτρησης.

Με δεδομένη την ύπαρξη εξαιρετικού spacing γύρω του, ο Αντετοκούνμπο είχε όλο τον χώρο και τον χρόνο, ώστε να δράσει μέσα στη ρακέτα. O “Greek freak” εκμεταλλεύτηκε την τάση των Πέισερς για overhelping, μένοντας μόνος του σε αρκετές περιπτώσεις για εύκολα καρφώματα ενώ δεν έλειψαν, φυσικά, τα ταχυδυναμικά drives, η ανάπτυξη αιφνιδιασμών αλλά και οι σωστές πάσες μετά τα ρήγματα που δημιουργούνταν στην άμυνα.

Ως αποτέλεσμα, η στατιστική του γραμμή “έγραψε” 26 πόντους, 15 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα αλλά και 6 λάθη, κάτι που θα πρέπει να βελτιωθεί όσο η σεζόν προχωρά. Τα ποσοστά ευστοχίας ήταν αξιοπρεπέστατα (12/23 σουτ) αλλά ο Γιάννης είχε 0/6 τρίποντα, έχοντας το πράσινο φως για να εκτελεί κάθε φορά που είναι ελεύθερος, δίχως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης είχε ήδη 22 πόντους και 11 ριμπάουντ από το πρώτο ημίχρονο, αποδεικνύοντας ότι το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπό του.

Το Μιλγουόκι ισοφάρισε το ρεκόρ εκτελεσμένων τριπόντων σε ένα ματς -όσον αφορά την ιστορία της ομάδας- με 46 προσπάθειες, δείγμα της νέας φιλοσοφίας του έφερε μαζί του ο Μάικ Μπούντενχολζερ. Ο Κρις Μίντλετον σταμάτησε στους 23 πόντους με 5/9 τρίποντα, ο Μάλκολμ Μπρόγκντον είχε 15 πόντους και 7 ασίστ ενώ ο Μπλέντσο σταμάτησε στους 12. Αξιοσημείωτο ήταν και το γεγονός ότι ο Τζον Χένσον είχε 2/3 τρίποντα ενώ είχε πετύχει μόλις 1 σουτ πίσω από τα 7.25 σε ολόκληρη την καριέρα του!

Από την άλλη πλευρά, ο Βίκτορ Ολαντίπο έφθασε τους 25 πόντους με 10/23 σουτ ενώ τον συνόδευσε ο Ντομάντας Σαμπόνις με νταμπλ-νταμπλ (12 πόντοι, 13 ριμπάουντ).

Τα highlights του αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=FeJe80kxiVs

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

BCL: Στα πρότυπα του ΝΒΑ το Final Four (vid)

Το Final Four του BCL θα γίνει σε γυάλινο δάπεδο. Το ΝΒΑ θέλησε να μιμηθεί η FIBA και φέρν…