Κεντρική Basket League Σερί έντεκα νικών μετράει ο Ολυμπιακός επί του Άρη στην Θεσσαλονίκη

Σερί έντεκα νικών μετράει ο Ολυμπιακός επί του Άρη στην Θεσσαλονίκη

aris olympiakos 2810182

Ο Ολυμπιακός μετρά ένα μεγάλο σερί έντεκα νικών επί του Άρη στην Θεσσαλονίκη, όσο αναφορά πάντα τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθληματος εκτός των πλέι οφ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει για την αναμέτρηση ο ΕΣΑΚΕ:

Το 80ό παιχνίδι μεταξύ του Άρη και του Ολυμπιακού στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί αύριο (29/10, 17:00) στο “Nick Galis Hall”. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετράει 15 νίκες έναντι 64 εκείνης του Πειραιά στο πλαίσιο της Betshop Basket League. Ως γηπεδούχος ο Άρης έχει σημειώσει 11 από αυτές τις νίκες και ο Ολυμπιακός ως φιλοξενούμενος 27.

Οι “ερυθρόλευκοι” έφυγαν με τη νίκη από την έδρα του αντιπάλου τους στις τελευταίες 11 επισκέψεις τους για την κανονική περίοδο αφού η τελευταία επιτυχία των “κιτρινόμαυρων” σε αυτό το κομμάτι του Πρωταθλήματος ήταν εκείνη της περιόδου 2006-07 όταν νίκησαν με 70-59 με 21 πόντους του Τζερεμάια Μάσεϊ και 20 του Τερέλ Καστλ (Ζίζιτς 12, Πεν 11 για τον Ολυμπιακό). Στο μεσοδιάστημα πάντως ο Άρης σημείωσε τρεις εντός έδρας νίκες σε παιχνίδια των πλέι οφ, με τελευταία εκείνη για τα ημιτελικά του 2015  όταν είχε επικρατήσει με 84-74 με κορυφαίο έναν νυν “ερυθρόλευκο”, τον Σάσα Βεζένκοφ που είχε 28 πόντους.

Εκείνη η επίδοση μάλιστα παραμένει η κορυφαία μεταξύ των παικτών του Άρη στα 28 παιχνίδια της Θεσσαλονίκης. Από την άλλη πλευρά ρεκόρ για τον Ολυμπιακό είναι η “30άρα” του Άντονι Γκολντγουαϊρ -φόρεσε και τη φανέλα του Άρη- για τα ημιτελικά των πλέι οφ του 1999, σε παιχνίδι που μάλιστα έχασε με 72-70

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…