Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών “Χωρίς τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, δεν θα ήμουν εδώ που είμαι”

“Χωρίς τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, δεν θα ήμουν εδώ που είμαι”

tsairelis promitheas

Eχει παίξει σε σπουδαίες ομάδες αλλά πριν γίνει αυτό πήρε… ώθηση από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Εκεί “μεγάλωσε”, εκεί αναδείχτηκε και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μίλησε για την ομάδα η οποία ήταν η… πρώτη του αγάπη. Επίσης αναφέρθηκε και στον Προμηθέα Πατρών.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει:

Πρόκειται για το… καμάρι της Καλαμαριάς! Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, πλέον, διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό έχοντας αγωνιστεί σε μεγάλες ελληνικές ομάδες, επίσης έχει παίξει στο εξωτερικό (στην Τενερίφη) ενώ αποτέλεσε μέλος της Εθνικής ομάδας, αλλά προτού αρχίσει να γίνεται ευρέως γνωστός στο φίλαθλο κοινό ξεδιπλώνοντας τις αγωνιστικές του αρετές, όλα… ξεκίνησαν από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς από τον οποίο άρχισε το “ταξίδι” της μπασκετικής του πορείας.

Επί σειρά ετών ο Απόλλων αποτέλεσε την μοναδική ομάδα του Έλληνα καλαθοσφαιριστή πριν ξεκινήσει η “εκτόξευση” της καριέρας του σε επαγγελματικό επίπεδο. Στον Απόλλωνα Καλαμαριάς εντάχθηκε από μικρή ηλικία, ανδρώθηκε και βοηθήθηκε πολύ, όπως άλλωστε παραδέχεται και ο ίδιος ο Τσαϊρέλης μιλώντας στο mgskapollon.gr.

“Στον Απόλλωνα ξεκίνησα 8-9 ετών και έπαιξα για 10-11 χρόνια. Πήγαμε σε δύο final four, σε ένα Παίδων και σε ένα Εφήβων. Παίζαμε και στο ανοιχτό γήπεδο εκεί στην οδό Χιλής… Οι αναμνήσεις σίγουρα είναι ιδιαίτερες. Βοηθήθηκα πολύ, με ανέβασαν στο ανδρικό τμήμα από αρκετά νωρίς, από το παιδικό τμήμα”, θυμήθηκε ο έμπειρος παίκτης ο οποίος ακόμη υπογράμμισε ότι: “Αν δεν υπήρχε ο Απόλλων Καλαμαριάς και κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι που με βοήθησαν, δεν θα ήμουν εδώ που είμαι τώρα“.

Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει “μπει” πλέον σε μια… καινούρια εποχή και οργανώνεται κατάλληλα σε όλους τους τομείς. Για την νέα προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα, ο Τσαϊρέλης σχολίασε: “Οι άνθρωποι που είναι γύρω από την ομάδα ξέρουν… Είναι από την Καλαμαριά και υποστηρίζουν πολλά χρόνια την ομάδα. Είναι άνθρωποι με μεράκι. Είναι θετικό που υπάρχουν και θέλουν το καλύτερο για την ομάδα”.

Όσο για τα τμήματα υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς από τα οποία έχει περάσει και ο ίδιος; “Στην Καλαμαριά υπάρχει μία από τις καλύτερες ακαδημίες! Το θετικό είναι πως οι άνθρωποι εκεί το κάνουν αυτό με αγάπη και όχι επαγγελματικά, δηλαδή να βλέπουν ψυχρά τα πράγματα”.

tsairelis apollon kalamarias

“Λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα ο Προμηθέας, εφικτή η τρίτη θέση”

Ο Τσαϊρέλης από φέτος συνεχίζει την καριέρα του στον Προμηθέα Πατρών. Ο Έλληνας παίκτης είχε μόνο καλά λόγια να πει για το οργανωτικό κομμάτι της ομάδας της Πάτρας ενώ αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό σκέλος. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως “ο Προμηθέας λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα και σε υψηλό επίπεδο. Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που ήρθα. Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Στο αγωνιστικό τμήμα έχουμε κάνει ένα δυνατό σύνολο. Βέβαια χρειαζόμαστε χρόνο για να προσαρμοστούμε και να δεθούμε. Έχουμε φτιάξει κάτι καλό… Με βάση το ρόστερ η ομάδα έχει υψηλούς στόχους, όπως πέρυσι. Βέβαια θα είναι και η Ευρώπη… Θα υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση και μεγαλύτερα ταξίδια”.

Ο Προμηθέας τερμάτισε τέταρτος στο πρωτάθλημα της Basket League την περασμένη σεζόν και σχετικά με την προοπτική κατάκτησης της τρίτης θέσης, ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής τόνισε πως… “είναι κάτι εφικτό, δεν νομίζω πως είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί”.

Πλέον στη καθημερινότητα των Πατρινών έχει “μπει” και το “κεφάλαιο” Ευρώπη μιας και φέτος θα αγωνιστούν στο Champions League εξαργυρώνοντας την εξαιρετική περσινή αγωνιστική χρονιά. Για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ο Τσαϊρέλης είπε: “Στην Ευρώπη είναι πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί πέσαμε σε έναν όμιλο με δυνατές ομάδες. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε. Τα εντός έδρας παίζουν σημαντικό ρόλο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…