Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Αυξήθηκαν κατά 20% τα τηλεοπτικά, δεν έχουμε τελειώσει με τις χορηγίες”

“Αυξήθηκαν κατά 20% τα τηλεοπτικά, δεν έχουμε τελειώσει με τις χορηγίες”

galatsopoulos

Αυξημένα είναι τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο. Παράλληλα, τόνισε ότι οι χορηγικές συμφωνίες δεν έχουν τελειώσει ακόμη, ενώ αναφέρθηκε για το δυνατό πρωτάθλημα της σεζόν 2018-2019, αλλά και για την πρόθεση να καθιερωθεί το All Star Game.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην “ΕΡΑ-Σπορ”:

Για την έναρξη της 27ης Betshop Basket League: “Τρέχουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να είναι όλα εντάξει για την διεξαγωγή των αγώνων, αλλά και για τις χορηγικές υποχρεώσεις μας. Πρέπει να σημειώσουμε ότι για να γίνονται οι αγώνες του Πρωταθλήματος και να παρουσιάζουμε θεάμα στους φιλάθλους, τρέχει ο μηχανισμός του ΕΣΑΚΕ, άνθρωποι στους οποίους δεν πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας. Την προηγούμενη σεζόν έγινε ένα Πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, συναρπαστικό με ωραίους αγώνες και εκπλήξεις. Την φετινή αγωνιστική χρονιά θεωρούμε ότι θα γίνει ένα ακόμη καλύτερο Πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί, επιστρέφει στην Betshop Basket League μια μεγάλη ομάδα όπως το Περιστέρι, ο Πανιώνιος θα παρουσιάσει ένα καινούργιο σύνολο, ο «νεοφώτιστος» Χολαργός κάνει μια καλή προσπάθεια. Ο Ήφαιστος έχει δημιουργήσει ένα πολύ ωραίο γήπεδο όπως μου είπαν οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ που επισκέφθηκαν την Λήμνο. Η οικογένεια Μπούμπουρα έχει κάνει μεγάλη επένδυση και θεωρώ ότι ο Ήφαιστος θα παρουσιάσει ισχυρή ομάδα. Πραγματικά δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποια ομάδα υστερεί σημαντικά από τις υπόλοιπες και ο υποβιβασμός θεωρώ ότι θα κριθεί την τελευταία στιγμή”.

Για την ανανέωση της συνεργασίας με την ΕΡΤ: “Έγινε ένας πολύ σκληρός αγώνας επί δύο μήνες για να έρθουμε σε συμφωνία με την ΕΡΤ. Εκτιμώ ότι είναι μια καλή συμφωνία με λίγα περισσότερα χρήματα για τις ομάδες σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Το σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι πρόκειται για διετή συμφωνία. Το μπάσκετ έχει επιστρέψει στο τηλεοπτικό «σπίτι» του από την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά και είναι πολύ ευχάριστο ότι έχουν την ευκαιρία να δουν τους αγώνες του Πρωταθλήματος όλοι φίλαθλοι στην Ελλάδα, αλλά και οι Έλληνες του εξωτερικού. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ΕΡΤ. Θεωρώ ότι είναι μια καλή συνεργασία για τους όλους τους Έλληνες φιλάθλους, που έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Πρωτάθλημα Μπάσκετ. Η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση, αλλά και η κεντρική διαχείριση άλλων τομέων του Πρωταθλήματος, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Οι 11 ομάδες το επιθυμούν, πρέπει να γίνει και η συζήτηση με τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ώστε και οι 14 να αποφασίσουμε την επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών”.

Για τις συμφωνίες που έχουν γίνει από τότε που ανέλαβε την προεδρία του ΕΣΑΚΕ: “Το τηλεοπτικό συμβόλαιο σε σχέση με εκείνο που είχαμε με την NOVA, έχει αυξηθεί κατά 20%. Έχουμε έρθει ακόμη σε συμφωνία με την COSMOTE, που συνεχίζει από την περασμένη χρονιά, με την «Υδρόγειο Ασφαλιστική», η οποία είναι για 7η σερί σεζόν χορηγός του ΕΣΑΚΕ και της Betshop Basket League,  ενώ με την WATT+ VOLT ανανεώσαμε την συνεργασία μας για την επόμενη τριετία έναντι 500.000 ευρώ συνολικά. Και δεν έχουμε τελειώσει τις χορηγικές συμφωνίες μας για την φετινή σεζόν και για τις επόμενες. Έχουμε αναβαθμίσει την Διεύθυνση Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΕΣΑΚΕ, έχουμε βάλει κανόνες στον τρόπο λειτουργίας του μάρκετινγκ, ενώ έχουμε αναθέσει από την περασμένη σεζόν σε ανεξάρτητη εταιρεία να συγκεντρώνει στοιχεία, ώστε η αγορά να γνωρίζει την ανταπόδοση που έχουν οι χορηγοί από την συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ. Δεν θέλουμε να παρακαλάμε για χορηγίες, αλλά να έχουμε στην διάθεση μας τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν πόσο επωφελής είναι για τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις η συνεργασία τους με τον ΕΣΑΚΕ. Η φιλοσοφία μας στο θέμα των χορηγών είναι πως πρέπει πρώτα να φτιάξεις το προϊόν και στην συνέχεια να το πουλήσεις. Στόχος του ΕΣΑΚΕ είναι το καλό και των 14 ομάδων της Λίγκας, γι’ αυτό υπάρχει στενή συνεργασία της Διευθυνσης Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας με τα τμήματα μάρκετινγκ των ΚΑΕ”.

Για την συμφωνία με τον νέο Μεγάλο Χορηγό την Betshop: “Έχουμε έναν νέο Μεγάλο Χορηγό, την Betshop, με την οποία η συμφωνία είναι για 1+1 χρόνια. Παιδευτήκαμε για δύο μήνες για να έρθουμε σε συμφωνία, αλλά τα πρώτα δείγματα της συνεργασίας μας είναι θετικά και θεωρώ ότι η Betshop θα συνεχίσει για χρόνια την σημαντική επένδυση της στο μπάσκετ”.

Για την αναβίωση του ΕΚΟ All Star Game: “Το All Star Game όχι μόνο το αναβιώσαμε μετά από τέσσερα χρόνια, αλλά το κάναμε με επιτυχία στην Πάτρα και χωρίς ζημιά για τον ΕΣΑΚΕ. Στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα αποφασίσουμε για την πόλη που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Θα είναι από την περιφέρεια, υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων είναι η Κρήτη. Θέλουμε να καθιερώσουμε το All Star Game στο «καλεντάρι» της σεζόν και είναι σημαντικό ότι συνεχίζουμε με τον ίδιο χορηγό από την περασμένη χρονιά, την ΕΚΟ”.

Για την πληρωμή κεντρικά, από τον ΕΣΑΚΕ των εμπλεκομένων στην διοργάνωση των αγώνων: “Είναι μια σημαντική απόφαση που πήραμε, παρότι θα είναι «βάρος» για τον ΕΣΑΚΕ, ο οποίος μη φανταστείτε ότι διαθέτει μηχανισμό 50-60 ανθρώπων”.

Για την επαγγελματική διαιτησία: “Η διαιτησία είναι αρμοδιότητα της ΕΟΚ και της FIBA. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να έχουμε άριστη συνεργασία με την Ομοσπονδία και την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…