Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Τα milestones των Μάντζαρη και Βεζένκοφ

Ολυμπιακός: Τα milestones των Μάντζαρη και Βεζένκοφ

mantzaris vezenkof papanikolaou

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στη Χαλκίδα κόντρα στην Κύμη, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη και να κάνει το 2/2 στο πρωτάθλημα της Basket League. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο συγκεκριμένο παιχνίδι ξεπέρασε τους 1.500 πόντους, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ξεπέρασε τους 1.000.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

“Μέσα από τη δύσκολη νίκη στη Χαλκίδα επί της Κύμης, δύο παίκτες του Ολυμπιακού έφτασαν σε ξεχωριστά, ατομικά επιτεύγματα σκοραρίσματος. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ξεπέρασε τους 1.500 και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ τους 1.00 πόντους στην Betshop Basket League.

Ο Μάντζαρης με τους τρεις πόντους του, έφτασε τους 1.502 και για να τα καταφέρει χρειάστηκε 260 παιχνίδια. 310 από αυτούς τους πόντους, τους σημείωσε με τη φανέλα του Περιστερίου Βίκος Cola και τους υπόλοιπους 1.192 με αυτή του Ολυμπιακού.

Ο Βεζένκοφ έσπασε το “φράγμα” των 1.000 πόντων μέσα από το 96ο παιχνίδι του στην κατηγορία. Εννιά από τους 1.005 πόντους τους σημείωσε με τον Ολυμπιακό και τους υπόλοιπους 996 με τον Άρη.

ΜΙΚΡΑ

*Οι δύο ομάδες εκτέλεσαν με εντυπωσιακή ψυχραιμία, πολύ περισσότερο για ένα ματς αυτής της έντασης, από τη γραμμή του φάουλ. Πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι ρεκόρ περιόδου ήταν το 85% που είχε ο Πανιώνιος κόντρα στην Κύμη στην πρεμιέρα και σήμερα η ομάδα της Εύβοιας εκτέλεσε με 88,8% (8/9) αλλά ο Ολυμπιακός έχει πια την κορυφαία επίδοση αφού είχε 92,31% με 12/13 βολές.

*Ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 3/4 δίποντα και έγινε ο 5ος παίκτης στην ιστορία της Betshop Basket League που ξεπέρασε τα 1.100 εύστοχα σουτ δύο πόντων. Έχει πλέον 1.101/1.873 (58,78%).

*Ο Κώστας Παπανικολάου από την πλευρά του είχε 1/1 δίποντα για να φτάσει τα 400 εύστοχα στην καριέρα του στην κατηγορία. Έχει 400/623 (64,2%).

*Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος πήρε πρωτοβουλίες, κυρίως στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και μεταξύ άλλων επιχείρησε 12 σουτ δύο πόντων ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών αφού την ίδια είχε χθες ο Γιανίκ Μορέιρα του ΠΑΟΚ.

*Ο Ντιβόν Ουάσινγκτον ήταν η αιχμή του δόρατος για την Κύμη. Ο Αμερικανός ευστοχώντας τέσσερις φορές από τη γραμμή του τριπόντου -όσες και στην πρεμιέρα με τον Πανιώνιο- ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση στην οποία έφτασαν ακόμη οι Τζαμάλ Τζόουνς, Αλέξης Σπυριδωνίδης και Τζέρι Σμιθ.

*Την κορυφαία επίδοση κλεψιμάτων της φετινής Betshop Basket League ισοφάρισε ο Ντεμάριους Μπολντς κάνοντας τέσσερα, όσα είχε χθες ο Λάκι Τζόουνς στον αγώνα του Άρη με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

*Ο Σταύρος Τουτζιαράκης σημείωσε τρεις πόντους από βολές (3/4). Με αυτές έγινε ο 1ος της σχετικής λίστας της Κύμης καθώς έφτασε τις 78 και ξεπέρασε τον Θαντ ΜακΦάντεν που είχε 77 στην περσινή σεζόν.

Ακόμη με αυτούς του τρεις πόντους ο Τουτζιαράκης έγινε ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της Κύμης. Έφτασε τους 269 και προσπέρασε τον Κάμερον Τζόουνς που μέτρησε 266 στο περσινό Πρωτάθλημα.

Τέλος ο αρχηγός της Κύμης πραγματοποιώντας την 26η εμφάνιση του με τη φανέλα της στην Betshop Basket League μπήκε στην πρώτη 3άδα της σχετικής λίστας. Έφτασε στην 3η θέση τους Σωτήρη Μανωλόπουλο και Μάρτιν Πάλμπλαντ”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ο Μιλουτίνοφ ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να στηρίξει τον Ολυμπιακό

Στο Βελιγράδι για το Παρτιζαν – Ολυμπιακος βρίσκεται  ο Μιλουτίνοφ. Ο Νίκολα Μιλουτί…