Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Όλες οι αλλαγές στους κανονισμούς της Euroleague!

Όλες οι αλλαγές στους κανονισμούς της Euroleague!

euroleague

Μία εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, η Euroleague ανακοίνωσε αλλαγές σε κανονισμούς, οι οποίες έχουν σαν στόχο να κάνουν το προϊόν πιο ελκυστικό, αυξάνοντας το θέαμα στα παιχνίδια.

Η πιο σημαντική αλλαγή είναι αυτή στην περίπτωση που ο διαιτητής χρεώσει κάποιον με τεχνική ποινή. Ο αντίπαλος θα εκτελεί μία βολή, αλλά η κατοχή δεν θα αλλάζει. Αυτό σημαίνει ότι θα παραμένει στην ομάδα που την είχε πριν την παράβαση.

Οι διαιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να τιμωρήσουν τους παίκτες που περνούν την γραμμή της επαναφοράς στα τελευταία δύο λεπτά της κανονικής διάρκειας ή της παράτασης.

Οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν την μπάλα στο ταμπλό και να την πιάσουν ξανά, όπως ακριβώς γίνεται στο ΝΒΑ.

Οι προπονητές θα μπορούν τα  τελευταία δύο λεπτά του αγώνα να αποφασίσουν αν η επαναφορά μετά από ένα τάιμ-άουτ τους θα γίνει από το κέντρο η από το μισό που αμύνεται η ομάδα τους.

Όλες οι επαναφορές μετά από αντιαθλητικό ή ντισκαλιφιέ θα γίνονται από το μισό στο οποίο επιτίθεται η ομάδα με την κατοχή, έχοντας 14 δευτερόλεπτα στη διάθεσή της.

Αν η μπάλα κολλήσει μεταξύ στεφανιού και ταμπλό, το χρονόμετρο πηγαίνει στα 14’’ αν η επιτιθέμενη ομάδα κρατήσει την κατοχή ή στα 24’’ αν αλλάξει η κατοχή μετά το τζάμπολ.

Τέλος, μετά από καταλογισμό φάουλ σε βάρος της ομάδας που έχει την μπάλα, το χρονόμετρο θα ορίζεται στα 24″ αν η επαναφορά γίνεται από το μισό στο οποίο αυτή αμύνεται και στα 14″, αν αυτή γίνεται στο μισό που επιτίθεται.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…