Κεντρική NBA Ο Ραζόν Ρόντο επιθυμεί να γράψει ιστορία
NBA

Ο Ραζόν Ρόντο επιθυμεί να γράψει ιστορία

rajon rondo lakers

Οι Λος Άντζελες Λέικερς κι οι Μπόστον Σέλτικς αποτελούν, αναμφίβολα, τις απόλυτες ομάδες-σύμβολα της ιστορίας του NBA. Αμφότεροι υπερέχουν σε πρωταθλήματα, ιστορικές φιγούρες αλλά και σε ποσότητα παικτών-θρύλων, με τις μυθικές κόντρες τους ανά τα χρόνια να επανακαθορίζουν την εμπορική αξία και την “ακτινοβολία” του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη.

Ο Ραζόν Ρόντο έχει ήδη πετύχει σπουδαία κατορθώματα με τη φανέλα των Σέλτικς, κατακτώντας το πρωτάθλημα του 2008, φθάνοντας στους Τελικούς του 2010 κι εγκαθιδρύοντας το όνομά του ανάμεσα στους κορυφαίους πλέι-μέικερ του πλανήτη. Πλέον, ως μέλος της “αρμάδας” του ΛεΜπρόν και των Λέικερς, ο βετεράνος άσος φιλοδοξεί να βάλει ακόμη ένα δακτυλίδι στη συλλογή του.

“Είναι απλό. Θέλω να γίνω ο πρώτος που κερδίζει πρωτάθλημα με τα πιο δύο πιο ιστορικά franchises. Πήρα ήδη ένα με τη Βοστόνη και θα ήταν υπέροχο να πάρω και με τους Λέικερς”, δήλωσε ο Ρόντο στο ESPN.

Στο σχετικό άρθρο τονίζεται, βέβαια, ότι ο πρώτος παίκτης που πανηγύρισε την πρωτιά με Λέικερς και Σέλτικς ήταν ο Κλάιντ Λόβλετ, ένας εκ των κορυφαίων σέντερ της δεκαετίας του ’50 και 4 φορές All-Star. Ο Λόβλετ, όμως, τα κατάφερε με τους Μινεάπολις Λέικερς το 1954, προτού η ομάδα μετακομίσει στο Λος Άντζελες, οπότε ο Ρόντο θα απολαύσει μια ξεχωριστή πρωτιά σε περίπτωση που οι “λιμνάνθρωποι” τα καταφέρουν φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρόντο έχει υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τους Λέικερς, αξίας 9 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Sportrac, ενώ θα κατέχει θέση βασικού πόιντ-γκαρντ, τουλάχιστον προς το παρόν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…