Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ο “γάμος” που άργησε και η… δίψα του Παπαντωνίου

Ο “γάμος” που άργησε και η… δίψα του Παπαντωνίου

papantoniou

Μπορεί για κάποιους να ήταν… αιφνιδιαστική η κίνηση της απόκτησης του Νώντα Παπαντωνίου από τον ΠΑΟΚ αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Το ebasket.gr είχε αποκαλύψει την περίπτωση του Έλληνα παίκτη για τον “Δικέφαλο” πολύ καιρό πριν. Το θέμα δεν “έτρεξε” άμεσα, αλλά με τον τραυματισμό του Φιλ Γκος επανήλθε πάλι στο προσκήνιο. Γενικώς από… παλιά υπήρχε ένα σχετικό “φλερτ” ανάμεσα στις δύο πλευρές. Είχαν γίνει σκέψεις, επιφανειακές επαφές αλλά και πιο προχωρημένες συζητήσεις άλλες φορές, όμως ποτέ ο Παπαντωνίου δεν είχε ντυθεί στα ασπρόμαυρα.

Το 2014 όταν ο Έλληνας παίκτης είχε ολοκληρώσει την συνεργασία του με τον Κολοσσό, υπήρχε σαν ενδεχόμενο η προοπτική συνεργασίας αλλά τελικά ο Παπαντωνίου κατέληξε στην ΑΕΚ. Όταν ο 28χρονος παίκτης αποχώρησε από την “Ενωση” το 2016, τότε είχε γίνει συζήτηση μεταξύ της πλευράς του ΠΑΟΚ και του στρατοπέδου του καλαθοσφαιριστή. Το θέμα για αρκετό καιρό έμεινε “παγωμένο” και ο Παπαντωνίου κατέληξε στην Αραμπέρι (Α2 Ισπανίας).

Κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν ο παίκτης άκουσε… καλά λόγια από το περιβάλλον του ΠΑΟΚ σχετικά με τις εμφανίσεις του στον Γ.Σ.Λ. Φάρο. Η χρονιά τελείωσε, από τον “Δικέφαλο” ρώτησαν για τον Παπαντωνίου και μάλιστα υπήρξε και κουβέντα από… κοντά για το ενδεχόμενο συμφωνίας. Το θέμα του ήταν κάπως πολύπλοκο αφού στις συζητήσεις αναφέρθηκε πως θα παίξει ρόλο και το τι θα συμβεί στο ζήτημα του Αντώνη Κόνιαρη (με την επέκταση συμβολαίου).

Πάντως στέλεχος του ΠΑΟΚ κάποια στιγμή έλεγε σε πρώην συμπαίκτη του Παπαντωνίου πως ο Έλληνας παίκτης αναμένεται να παίξει στον “Δικέφαλο”… Η υπόθεση του 28χρονου παίκτη δεν προχώρησε άμεσα ωστόσο με το πρόβλημα του Γκος “άνοιξε” ξανά το “κεφάλαιο” Παπαντωνίου ο οποίος τα βρήκε με τον ΠΑΟΚ για μηνιαίο συμβόλαιο. O “γάμος” των δύο πλευρών… άργησε, θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα βάσει των όσων προϋπήρξαν αλλά το deal “ήρθε”.

Στο μυαλό μια ομάδα με δύο ματς την εβδομάδα…

Την περσινή σεζόν ο Παπαντωνίου έκανε πολύ καλή χρονιά στον Γ.Σ.Λ. Φάρο και αυτό το “λένε” τα νούμερα μιας και ήταν ο έβδομος πολυτιμότερος καλαθοσφαιριστής του πρωταθλήματος. Ο Έλληνας παίκτης όσον αφορά την Basket League, είχε στο μυαλό του φέτος να μετακομίσει σε μια ομάδα που θα έχει δύο ματς την εβδομάδα και η οποία θα παίζει στο Champions League. Υπήρχε φυσικά και η επιλογή ενός συλλόγου στο εξωτερικό, όπου τα οικονομικά δεδομένα είναι καλύτερα…

Στην Ελλάδα τρεις ήταν οι ομάδες που πήραν το εισιτήριο για το Champions League (ΠΑΟΚ, Προμηθέας και Άρης ο οποίος αποκλείστηκε) και τελικά ο 28χρονος παίκτης τα βρήκε με τον ΠΑΟΚ. Ο Παπαντωνίου ήθελε πάση θυσία φέτος να εξαργυρώσει την καλή περσινή πορεία αγωνιζόμενος σε έναν σύλλογο που παίζει σε υψηλό επίπεδο.

Αυτό έγινε, έστω κι αν αρχικά η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ είναι για έναν μήνα. Το θετικό για τον “Δικέφαλο” είναι πως έβαλε στις τάξεις του έναν παίκτη που έχει… μεγάλη δίψα για να δείξει τι είναι ικανός να κάνει. Θέλει να φανερώσει πως μπορεί να παίξει σε πιο υψηλό επίπεδο σε σχέση με τις τελευταία δύο χρόνια, έχοντας από πίσω του πλέον αρκετή εμπειρία να διαχειριστεί κάποιες καταστάσεις και έχοντας περάσει παλαιότερα από μια ακόμη ομάδα με “ηχηρό” όνομα, την ΑΕΚ, οπότε γνωρίζει από αυξημένες απαιτήσεις. Βέβαια για να δείξει ο Παπαντωνίου τι μπορεί να κάνει, θα πρέπει να του δώσει χρόνο και… χώρο το τεχνικό τιμ στους αγώνες που “έρχονται”…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…