Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Ο Καλάθης στην 20άδα των “κλεφτών” – Ρεκόρ καριέρας ο Λεκαβίτσιους

Ο Καλάθης στην 20άδα των “κλεφτών” – Ρεκόρ καριέρας ο Λεκαβίτσιους

nick calathes panathinaikos ifaistos limnou

Σε ένα παιχνίδι με αρκετές ενδιαφέρουσες επιδόσεις, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, ο Νικ Καλάθης μπήκε  στην κορυφαία 20άδα “κλεφτών” της ιστορίας της Betshop Basket League. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μέσα από τον αγώνα με το Λαύριο Aegean Cargo, με τα δύο κλεψίματα που έκανε, προσπέρασε τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο και “έπιασε” στην 20ή θέση της σχετικής λίστας τον Μίλαν Τόμιτς με 287.

Ακόμη ο Καλάθης έχοντας 2/2 βολές, έγινε ο 20ός παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που ξεπερνά τις 200 εύστοχες. Έχει 201/358 βολές (56,14%).

Ενδιαφέρουν κι αυτά…

*Οι 108 πόντοι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ συνιστούν ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 97 που είχε χθες αλλά μετά από δύο παρατάσεις ο Κολοσσός H Hotel στο παιχνίδι με την Κύμη.

*Οι “πράσινοι” με τα 30 εύστοχα δίποντα τους, ισοφάρισαν την κορυφαία φετινή επίδοση. Τον ίδιο αριθμό είχαν ο Κολοσσός H Hotels χθες και ο Χολαργός την προηγούμενη εβδομάδα.

*Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν και με το υψηλότερο ποσοστό του φετινού Πρωταθλήματος, έχοντας 65,21% (30/46). Το προηγούμενο ήταν το 64,7% (22/34) που είχε το Περιστέρι Βίκος Cola στο ματς της πρεμιέρας κόντρα στην ΑΕΚ.

*Ακόμη ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ισοφάρισε τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις των αμυντικών ριμπάουντ με 36 (τόσα είχε και η Κύμη στη Ρόδο) και των συνολικών ριμπάουντ με 47 (όσα είχε σήμερα ο Άρης στη Νέα Σμύρνη, η Κύμη χθες στη Ρόδο και το Λαύριο Aegean Cargo το προπερασμένο Σάββατο στο Ρέθυμνο).

*Οι πρωταθλητές βελτίωσαν το δικό τους ρεκόρ περιόδου με 29 ασίστ, μία παραπάνω από την επίδοση της πρεμιέρας με τον Ήφαιστο.

*Η λίστα των κορυφαίων επιδόσεων της φετινής Betshop Basket League επεκτάθηκε από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και με τα 11 κλεψίματα που καταγράφηκαν στη στατιστική τους. Είχαν ένα περισσότερο από αυτά της ΑΕΚ στο Ρέθυμνο, του Προμηθέα στη Θεσσαλονίκη και του Περιστερίου Βίκος Cola κόντρα στον Χολαργό.

*Οι “πράσινοι” σημειώνοντας 33 πόντους στη 2η περίοδο, ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος αφού την ίδια είχε σημειώσει η ΑΕΚ στην 4η περίοδο του παιχνιδιού της πρεμιέρας με το Περιστέρι Βίκος Cola.

*Οι γηπεδούχοι είχαν 62 πόντους στο πρώτο ημίχρονο που αποτελούν επίσης ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 58 πόντων που είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Χολαργό. Στον αντίποδα το Λαύριο Aegean Cargo σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τους 23 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο αφού σχεδόν την ίδια ώρα ο Πανιώνιος είχε 25 στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Άρη όσους είχε και η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού της με την ΑΕΚ.

*Όλες αυτές οι επιδόσεις έδωσαν στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έναν μεγάλο αριθμό στο σύστημα αξιολόγησης. Είχε 160 βαθμούς στο ranking που είναι με διαφορά η μεγαλύτερη επίδοση της σεζόν αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη που είχε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κόντρα στον Ήφαιστο με 122.

*Από την άλλη πλευρά το Λαύριο Aegean Cargo σημείωσε τη χειρότερη φετινή επίδοση με 35 βαθμούς στο ranking, 11 λιγότερους από εκείνους που είχε ο Κολοσσός H Hotels στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Χολαργό (46).

*Αυτή ήταν η 50ή ήττα της ομάδας της Λαυρεωτικής σε 85 παιχνίδια της στην Betshop Basket League.

Ρεκόρ καριέρας για Λεκαβίτσιους

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μετά τις έξι ασίστ που είχε στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές τόσο με τον Ήφαιστο όσο και με τον Άρη, μοίρασε σήμερα επτά τελικές πάσες που είναι η κορυφαία επίδοση των 37 αγώνων του στην Betshop Basket League.

*Με το 138ο παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο Πρωτάθλημα, ο Νίκος Παππάς ξεπέρασε τον Στόγιαν Βράνκοβιτς και έφτασε στη 14η θέση της σχετικής λίστας τον Γιάκα Λάκοβιτς.

Ακόμη ο Παππάς με τις δύο εύστοχες βολές του, έγινε ο 14ος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που ξεπερνά τις 300.

*Ο Ίαν Βουγιούκας έγινε ο 24ος παίκτης που έφτασε τα 200 αμυντικά ριμπάουντ με τους “πράσινους”, έχοντας τρία στο σημερινό παιχνίδι.

*Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης εκμεταλλεύτηκε τα 15 λεπτά συμμετοχής που πήρε σημειώνοντας οχτώ πόντους που είναι ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία αφού είχε έξι πόντους σε τέσσερα διαφορετικά παιχνίδια της περσινής σεζόν.

*Με τους 15 πόντους του ο Ντίνος Μήτογλου ξεπέρασε τους 200 στην κατηγορία.

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου έφτασε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στα 13 ριμπάουντ, επτά εκ των οποίων ήταν στην επιθέση για να ισοφαρίσει την κορυφαία φετινή επίδοση της Betshop Basket League αφού σε αυτήν είχε φτάσει στην πρεμιέρα ο Γιανίκ Μορέιρα του ΠΑΟΚ. Με τα έξι αμυντικά ριμπάουντ του, ο φόργουορντ του Λαυρίου Aegean Cargo ξεπέρασε τα 200 στην κατηγορία.

*Ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία είναι οι 10 πόντοι που σημείωσε ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος που είχε επτά με τον Απόλλωνα Πατρών στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ της σεζόν 2016-17.

*Με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε σήμερα, ο Μιχάλης Λούντζης έφτασε τα 100.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Χωρίς Γκραντ, με Σερέλη στον πάγκο του

Με Σερέλη και χωρίς Γκαρντ κόντρα στο Περιστέρι. Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί …