Κεντρική NBA Ο clutch Γιάννης χάρισε τη νίκη στους Μπακς! (vids)

Ο clutch Γιάννης χάρισε τη νίκη στους Μπακς! (vids)

giannis antetokounmpo

Μπορεί να απώλεσαν διαφορά 20 πόντων και να έφθασαν μόλις 1 σουτ μακριά από το οριστικό “κάζο” αλλά οι Μιλγουόκι Μπακς κατόρθωσαν, εν τέλει, να φθάσουν στη νίκη με 113-112 επί των Σάρλοτ Χόρνετς μέσα στη Σάρλοτ! Τα “ελάφια” έκαναν ποδαρικό με το δεξί στη νέα σεζόν, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ρόλο ηγέτη, καθώς ο Έλληνας σούπερ-σταρ ευστόχησε στις 2 πιο κρίσιμες βολές του ματς, βάζοντας οριστικά μπροστά την ομάδα του!

Συνολικά, ο “Greek freak” είχε 25 πόντους με 9/21 σουτ κι 7/12 βολές ενώ μάζεψε 18 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ, υποπίπτοντας και σε 8 λάθη. Ο κόουτς, Μάικ Μπούντενχολζερ, επέλεγε πεντάδες με πολλαπλούς σουτέρ γύρω από τον Γιάννη, δείγμα και του τρόπου που επέλεξε να στελεχώσει το ρόστερ στην off-season. Με δεδομένο το εξαιρετικό spacing αλλά και τον τρόπο που ο Αντετοκούνμπο βλέπει το γήπεδο πάνω από την άμυνα, οι ευκαιρίες για σκορ παρουσιάζονταν σε αφθονία για τους Μπακς, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.

11/22 τρίποντα μέτρησε το Μιλγουόκι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Γιάννη να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του σε πολλές περιπτώσεις. Κατά τα άλλα, ο ηγέτης των “ελαφιών”, κυριάρχησε στο ριμπάουντ, ειδικά προς το τέλος του ματς, όπου ήταν με διαφορά ο ψηλότερος παίκτης του παρκέ ενώ δούλεψε πολύ στο παιχνίδι μετά από ντρίμπλα, ώστε να φθάσει στη ρακέτα και να βγάλει από τη “φαρέτρα” του πολλών ειδών τελειώματα.

Τα highlights του Γιάννη Αντετοκούνμπο

https://www.youtube.com/watch?v=NM6KDUMj-vQ

Οι Χόρνετς, βέβαια, έφθασαν μια ανάσα μακριά από την οριστική ανατροπή. Αφού είχαν γυρίσει από το -20, χάρη σε ένα πρωτοποριακό, super small-ball που εφάρμοσε ο κόουτς, Τζέιμς Μπορέγκο (με σέντερ τον Μπατούμ!), τόσο ο Κέμπα Γουόκερ, όσο κι ο Νικολά Μπατούμ απέτυχαν να σκοράρουν στην τελευταία φάση του ματς, αφήνοντας ημιτελή την τεράστια προσπάθειά τους.

Οι clutch βολές του Γιάννη και τα χαμένα σουτ των Χόρνετς στην εκπνοή

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…