Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπλατ: ”Δεν υποτιμώ αυτό που μπορούμε να είμαστε ή να γίνουμε, αλλά θέλει χρόνο”

Μπλατ: ”Δεν υποτιμώ αυτό που μπορούμε να είμαστε ή να γίνουμε, αλλά θέλει χρόνο”

davied blatt

O Ντέιβιντ Μπλατ εγκαινίασε την εκπομπή ”The Crossover” του Τζο Αρλάουσκας στο Podcast της Euroleague.

Για άλλη μια φορά ήταν ιδιαίτερα επικοινωνιακός, είχε διάθεση να μιλήσει για το ”χτίσιμο” του Ολυμπιακού, για τον Σπανούλη, το NBA, και τον…γιο του.

Αναλυτικά όσα σχολίασε ο προπονητής του Ολυμπιακού στην εκπομπή του Τζο Αρλάουσκας:

”Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Είχαμε πολύ καλή προετοιμασία, εκτός από την εβδομάδα των παραθύρων. Κάνουμε το καλύτερο μας για να χτίσουμε αυτή την ομάδα για τώρα αλλά και για το μέλλον. Θα μας πάρει χρόνο. Υπάρχουν πολλά νέα κομμάτια και έχουμε έναν συνδυασμό βετεράνων και νέων παιδιών. Θέλει χρόνο να κολλήσουν και να δουλέψουν με έναν τρόπο που θα βγάλει το καλύτερο αποτέλεσμα στον καθένα τους.

Είμαι ευλογημένος να έχω ηγέτες με εμπειρία, παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης, έχουν το DNA του πρωταθλητή. Είχαμε την τύχη να φέρουμε μερικούς πολύ ταλαντούχους νέους παίκτες, έχουμε κάποιους που έπαιζαν εδώ και πέρυσι. Δεν προσπαθώ σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω αυτό που μπορούμε να είμαστε ή μπορούμε να γίνουμε, αλλά θα πάρει χρόνο. Δεν γίνεται σε μια μέρα. Δεν είναι ρεαλιστικό και δεν είναι υπεύθυνο.

Δεν έχουμε το καλύτερο πρόγραμμα που θα μπορούσαμε να έχουμε και αυτό είναι που λέω. Θα χρειαστούμε χρόνο. Δεν παίζει ρόλο πως ξεκινάς μια σεζόν, αλλά πως την τελειώνεις”.

Σπανούλης: ”Ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στην Ευρώπη”.

Ντόντσιτς: ”Στο μυαλό μου το Νο.1 στο ντραφτ. Θα έχει σπουδαία καριέρα”.

Ουίλμπεκιν: ”Σπουδαία ιστορία για ένα παιδί που προσπάθησε πολύ για να γίνει ο παίκτης που είναι”.

Γιουλ: ”Χωρίς αμφιβολία Θα μπορούσε να γίνει παίκτης ΝΒΑ, αλλά τον σέβομαι γιατί επέλεξε να μείνει σε μια ομάδα και να ηγηθεί μιας ομάδας με σπουδαία ιστορία”.

Ταμίρ Μπλατ: ”Κάνει τα σωστά πράγματα, μπορεί να σε πληγώσει με πολλούς τρόπους. Είναι και ο γιος μου και τον αγαπώ”.

«ΗΘΕΛΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΝΒΑ»

Σχολιάζοντας το ΝΒΑ και την πορεία του στους Καβαλίερς ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε:

”Δεν λυπάμαι καθόλου για τον χρόνο που πέρασα στο ΝΒΑ. Ήταν σπουδαία εμπειρία. Πήγα να δουλέψω σε μια ομάδα που ήθελε να στηθεί ξανά, να γίνει μια από εκείνες που παλεύουν για τα playoffs και πολύ γρήγορα και εξαιτίας διάφορων πραγμάτων που έγιναν πολύ γρήγορα μπορέσαμε να στήσουμε μια ομάδα με κορυφαίους παίκτες, με τον ΛεΜπρον, τον Κάιρι και τον Λοβ…

Ήμουν εκεί στην ανταλλαγή του Λοβ, όταν ανανεώσαμε τον Κάιρι και φυσικά ήμουν εκεί όταν φέραμε τον ΛεΜπρον, οπότε η κατάσταση άλλαξε.

Αν με ρωτούσατε αν θα έκανα το ίδιο ξανά, θα απαντούσα ποιος δεν θα ήθελε να προπονήσει όλους αυτούς τους παίκτες;

Και πράγματι την πρώτη μου σεζόν πήγαμε στους Τελικούς, κερδίσαμε δύο παιχνίδια… οπότε παρά τα όσα έγιναν την επόμενη σεζόν, ακόμα δεν μετανιώνω ούτε μια ημέρα για το ότι ήμουν εκεί.

Είναι πολύ διαφορετικό το περιβάλλον του ΝΒΑ σε σχέση με την Ευρώπη. Είναι πολλά που πρέπει να κάνει ένας προπονητής εκτός από το παιχνίδι. Εδώ είναι κυρίως το παιχνίδι και εκεί είναι πολλά άλλα. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ήθελα χρόνο να το καταλάβω, αλλά δεν τον είχα. Ήθελα χρόνο. Πάντως έτσι βγήκε και ειλικρινά δεν λυπάμαι γι’ αυτό. Πήρα την ευκαιρία μου, είμαι εδώ που είμαι, είμαι χαρούμενος και δεν έχω παράπονο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…