Κεντρική Γ' Εθνική Κατηρτζίδης: Ένας… δουλευτάρας με υψηλή τεχνική κατάρτιση!

Κατηρτζίδης: Ένας… δουλευτάρας με υψηλή τεχνική κατάρτιση!

katirtzidis 1

Μετά τους Θοδωρή Κουκουλίδη, Δημήτρη Σαμαρά, Πάρη Ακριτίδη, Θάνο Τσιμπή, Πέτρο Αποστόλου, Βασίλη Αγραφιώτη, Ηλία Μόρα, Βασίλη Αθαναηλίδη και Βαγγέλη Μαχαιριανάκη, ο Απόλλων Καλαμαριάς παρουσιάζει το προφίλ του Άκη Κατηρτζίδη. Επίσης φιλοξενούνται δηλώσεις του παίκτη αλλά και του κόουτς, Δημήτρη Καραμιχάλη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ TO KEIMENO ΠΟΥ ΕΧΕΙ “ΑΝΕΒΕΙ” ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ:

Η πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσει κάποιος που θα τον γνωρίσει είναι πως πρόκειται για έναν παίκτη ιδιαίτερα ταπεινό από πλευράς χαρακτήρα. Δεν του αρέσει να μιλάει για τον εαυτό του αλλά αυτό ξέρει να το κάνει… καλά μέσα στο γήπεδο. Ο Ακης Κατηρτζίδης (ύψος 1.96) αποτελεί ένα ακόμη ταλέντο που έχει στις τάξεις του ο Απόλλων Καλαμαριάς. Έχει πολλά θετικά στοιχεία για να εξελιχθεί πολύ περισσότερο, με τον νεαρό να αγωνίζεται στις θέσεις “1”-“2” και να έχει ενηλικιωθεί τον προηγούμενο μήνα (πιο συγκεκριμένα στις 18/9).Το μπάσκετ το ξεκίνησε στον Πιερικό.

Εκεί μάλιστα ήταν εκ των αρχηγών του παιδικού τμήματος το οποίο είχε παίξει φάιναλ φορ για τα μπαράζ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Από μικρός άρχισε να ξεδιπλώνει τις ικανότητές του, είχε μέσο όρο γύρω στους 16 πόντους στο παιδικό και μάλιστα σε ηλικία μόλις 15 ετών συμμετείχε στο ανδρικό τμήμα του Πιερικού παίρνοντας χρόνο συμμετοχής σε ματς της Β’ Εθνικής! Συμμετείχε και στο εφηβικό τμήμα της ομάδας της Κατερίνης ενώ στα 15 του αλλά και στα 16 ήταν στα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδας σε ό,τι αφορά την Βόρεια Ελλάδα.

Ακολούθως, λίγο πριν τα 17 του, μετακόμισε στον Βατανιακό στον οποίο “ήρθε” για τα καλά το αγωνιστικό… ξεπέταγμά του. Ήταν τόσο στο εφηβικό όσο και στο ανδρικό τμήμα ενώ τα νούμερα του ήταν άκρως ικανοποιητικά στα δύο τμήματα (στο εφηβικό ήταν αρχηγός) έχοντας περίπου 20 πόντους ανά ματς. Την περασμένη σεζόν (2017-18) έπαιξε στην ΑΓΕΠ, την ομάδα του Γιώργου Χρυσανθόπουλου ο οποίος είχε αγωνιστεί με επιτυχία στον Άρη. Ο Κατηρτζίδης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο κι εκεί (έπαιξε στο εφηβικό αλλά και στο ανδρικό), με αποτέλεσμα να προκαλέσει το ενδιαφέρον ομάδων της Γ’ Εθνικής. Επέλεξε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο γι’ αυτόν η εμπειρία και ο τρόπος δουλειάς του κόουτς, Δημήτρη Καραμιχάλη.

Γενικώς ο Κατηρτζίδης είναι ένας παίκτης που του… αρέσει η δουλειά. Έχει όρεξη και είναι χαρακτηριστικό πως συνηθίζει να βρίσκεται στο ΔΑΚ Καλαμαριάς αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει η προπόνηση προκειμένου να δουλέψει ακόμη περισσότερο. Πρόκειται για έναν παίκτη με ιδιαίτερα καλό σουτ. Είναι “όπλο” του αυτό το κομμάτι ενώ μπορεί… εύκολα να παίξει ένας εναντίον ενός λόγω της άψογης τεχνικής κατάρτισης που διαθέτει. “Διαβάζει” καλά το παιχνίδι και αυτό παίζει ρόλο στο να παίρνει καλές “τοποθετήσεις” και στα ριμπάουντ, ένας τομέας που ο ίδιος μπορεί να συνεισφέρει, παρά το ότι είναι γκαρντ. Το μπάσκετ δεν το βλέπει ως… χόμπι αλλά είναι αποφασισμένος να παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο αξιοποιώντας τις υψηλές δυνατότητες που διαθέτει!

Κατιρτζίδης: “Πάρα πολύ καλή η οργάνωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς”

Για τις συνθήκες δουλειάς στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Άκης Κατηρτζίδης δήλωσε στο mgsapollon.gr: “Είναι πάρα πολύ καλή η οργάνωση. Υπάρχει η ατομική βελτίωση αλλά και η εκγύμναση του παίκτη. Όλα αυτά είναι πολύ καλά για την Γ’ Εθνική, βοηθούν έναν παίκτη να εξελιχθεί. Το κλίμα είναι πολύ ζεστό στην ομάδα”.

Καραμιχάλης: “Έχει μεγάλη αγάπη για την προπόνηση, ο χρόνος είναι σύμμαχός του”

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρης Καραμιχάλης μιλώντας για τον Άκη Κατηρτζίδη στο mgskapollon.gr ανέφερε: “Είναι καινούριος στην ομάδα. Εχει μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ. Εχει αγάπη για την προπόνηση. Ο χρόνος είναι σύμμαχός του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (4ος όμιλος): Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Στην κορυφή οι Τιτάνες. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία. Την 1η θέση στο…