Κεντρική Basket League ΑΕΚ Καντζούρης: ”Να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, σαν το παλιό καλό κρασί ο Ζήσης”

Καντζούρης: ”Να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, σαν το παλιό καλό κρασί ο Ζήσης”

1994882

Ο ιδανικότερος να μιλήσει για το τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ αλλά και ποιες είναι οι αδυναμίες της Μπάμπεργκ ώστε να φτάσει στη νίκη είναι ο Ηλίας Καντζούρης, άμεσος συνεργάτης του Λούκα Μπάνκι( είχε εργαστεί ως βοηθός προπονητή στην γερμανική ομάδα), με το match programme να φιλοξενεί τις δηλώσεις του. Αναφέρεται μεταξύ άλλων και στον Νίκο Ζήση που δεν ταξίδεψε στην Αθήνα λόγω τραυματισμού.

Για το αν είναι το… κρυφό όπλο της ΑΕΚ τόνισε πως «όχι, δεν το θεωρώ έτσι. Παίζουμε εναντίον μιας ομάδας η οποία σίγουρα μπορεί να έχει κάποιους παίκτες στο ρόστερ της από τις προηγούμενες χρονιές, αλλά τώρα είναι μια διαφορετική κατάσταση. Σίγουρα, κάποια παιδιά τα ξέρω αρκετά καλά, αλλά από κει και πέρα παίζει η ΑΕΚ εναντίον της Μπάμπεργκ και εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ, προκειμένου να κερδίσουμε το ματς».

Σχετικά με την ιδιαιτερότητα του αγώνα κόντρα στην Μπάμπεργκ είπε πως «είμαι επαγγελματίας. Σίγουρα δεν είναι ένα συνηθισμένο ματς για μένα. Από εκεί και πέρα όμως, όταν μπαίνουμε μέσα στο παρκέ, όλα τελειώνουν και το μοναδικό πράγμα που σκεπτόμαστε είναι πώς θα κερδίσει η ομάδα».

Σχετικά με τον Νίκο Ζήση ο έμπειρος προπονητής κατέθεσε την άποψή του. «Ό,τι και να πούμε για τον Νίκο είναι λίγο. Κατά την προσωπική μου άποψη θα τον χαρακτήριζα σαν το παλιό κρασί, που όσο παλιώνει γίνεται όλο και καλύτερο. Όταν, όμως, θα μπούμε μέσα στο γήπεδο, θα είμαστε αντίπαλοι με τον Νίκο και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κερδίσει η ΑΕΚ».

Για το κλειδί της ΑΕΚ στον περιορισμό των ατού της Μπάμπεργκ τόνισε: «Πιστεύω αυτός που θα καταφέρει να επιβάλλει τον ρυθμό του, θα έχει το πάνω χέρι. Έτσι όπως έχουμε δει την Μπάμπεργκ, είναι μια επιθετική ομάδα, με πολύ ταλέντο. Αν προσεγγίσουμε σωστά το ματς μέσα από την άμυνα μας, θεωρώ ότι έχουμε πάρα πολύ μεγάλη τύχη να τα καταφέρουμε».

Για τα… κιτρινόμαυρα αισθήματά του. «Θα μιλήσω ειλικρινά. Πιστεύω, ότι κανέναν δεν ενδιαφέρει τι ομάδα είμαι. Νομίζω ότι αυτό το οποίο μετράει και το έχω βιώσει πολύ καλά στην καριέρα μου είναι αυτό που λέμε να γίνεται η δουλειά. Όποιος θεωρεί τον εαυτό του επαγγελματία πρέπει να λειτουργεί και έτσι. Συναισθηματισμοί δεν χωράνε, οπότε σίγουρα και εγώ προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ, όπως έκανα και στις προηγούμενες ομάδες στις οποίες υπηρέτησα».

Όσο για το πότε θα βγει πλήρως η εικόνα που θέλει ο κόουτς Μπάνκι επεσήμανε. «Δεν νομίζω, ότι μπορούμε να μιλήσουμε με… ημερομηνίες. Πάντα οι καινούργιες ομάδες και οι καινούργιες καταστάσεις χρειάζονται χρόνο. Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Αυτό που σίγουρα μας κράτησε πίσω ήταν οι τραυματισμοί, ωστόσο, νομίζω ότι σιγά σιγά με την επάνοδο των απόντων θα μπορέσουμε να αποδώσουμε αυτό το οποίο επιθυμούμε όλοι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…