Κεντρική NBA Ηττήθηκε με ανατροπή ο Ντόντσιτς στη “μάχη” των ρούκι! (vids)
NBA

Ηττήθηκε με ανατροπή ο Ντόντσιτς στη “μάχη” των ρούκι! (vids)

doncic young

Παρά το γεγονός ότι οι Ντάλας Μάβερικς προηγήθηκαν ακόμη και με 26 πόντους (25-51), ένα απίθανο “ράλι” των Ατλάντα Χοκς άλλαξε άρδην τα δεδομένα! Η διαφορά έπεσε στους 10 πόντους μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (48-58) και με εξαιρετική απόδοση στην 4η περίοδο, τα “γεράκια” έριξαν νοκ-άουτ την “αρμάδα” του Λούκα Ντόντσιτς με 111-104!

Το “παιδί-θαύμα” των Μάβερικς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους κι 9 ριμπάουντ αλλά όχι και τα ιδανικά ποσοστά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο (7/18 σουτ, 5/8 βολές, 3/10 σουτ στο δεύτερο ημίχρονο) ενώ, πρώτος σκόρερ του Ντάλας ήταν ο Γουέσλεϊ Μάθιους με 23 πόντους. Αυτή ήταν η 3η μεγαλύτερη ανατροπή που έχουν υποστεί οι Μαβς στην ιστορία τους, σύμφωνα με το ESPN, με τον Ντόντσιτς να ηττάται στη “μάχη” των σπουδαίων ρούκι από τον Τρέι Γιανγκ.

Οι Χοκς πήραν ένα μεγάλο ρίσκο στο περασμένο Ντραφτ, καθώς αντάλλαξαν τον Ντόντσιτς (νο.3) με τον Τρέι Γιανγκ (νο.5), καθώς κι ένα πικ πρώτου γύρου. Το χθεσινό παιχνίδι αποτέλεσε μια μίνι-δικαίωση, με τον Γιανγκ να παίρνει τα ηνία του ματς στην 4η περίοδο, εκεί όπου πέτυχε τους 12 από τους 17 πόντους του!

Συνολικά, ο καταπληκτικός αυτός σουτέρ είχε 17 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ με μονάχα 3/12 σουτ και 10/13 βολές, καθώς και 5 λάθη. Η τελική στατιστική του γραμμή φαντάζει τρομερά “πληγωμένη” από την κάκιστη παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο αλλά όταν η κατάσταση “σκλήρυνε”, ο ίδιος έκανε σημαντικό step-up κι αποτέλεσε βασικό πυλώνα της νίκης.

Κορυφαίος για τους Χοκς, βέβαια, ήταν ο Κεντ Μπέιζμορ, ο οποίος σταμάτησε στους 32 πόντους με 12/22 σουτ.

Η μάχη των πρωτοετών ανάμεσα σε Γιανγκ και Ντόντσιτς

https://www.youtube.com/watch?v=EiDKSSzl8E0

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…