Κεντρική NBA Ιδού η προσφορά των Χιούστον Ρόκετς για τον Τζίμι Μπάτλερ!
NBA

Ιδού η προσφορά των Χιούστον Ρόκετς για τον Τζίμι Μπάτλερ!

jimmy butler

Ο Τζίμι Μπάτλερ δεν επιθυμεί να βρίσκεται στη Μινεσότα, έχοντας εκφράσει ανοικτά την επιθυμία του να γίνει ανταλλαγή και να αποχωρήσει από το… παράξενο περιβάλλον των Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Μέχρι πρότινος, οι Μαϊάμι Χιτ βρίσκονταν στο “κόλπο” πιο ενεργά από όλες τις ομάδες αλλά οι Χιούστον Ρόκετς φαίνεται να κάνουν δυναμικό “μπάσιμο”, ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω τη super-team τους.

Συγκεκριμένα, στην πιο πρόσφατη προσφορά τους, οι Ρόκετς προσφέρουν 4 ντραφτ πικ πρώτου γύρου στους Τίμπεργουλβς, ώστε να φέρουν τον Μπάτλερ στο Χιούστον! Η είδηση μεταδόθηκε, φυσικά από τον κορυφαίο ρεπόρτερ του NBA, Άντριαν Γουοζναρόφσκι.

Τα 4 πικ πρώτου γύρου είναι τα περισσότερα που μπορούν να δοθούν σε μια ανταλλαγή. Αν και τα συγκεκριμένα πικ δεν αναμένεται να βρίσκονται στα υψηλά “στρώματα” των επόμενων Ντραφτ, οι επιλογές πρώτου γύρου έχουν γίνει πιο πολύτιμες από ποτέ στο σύγχρονο NBA, καθώς μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά “δολώματα” σε ενδεχόμενες ανταλλαγές ενώ, αν αξιοποιηθούν κατάλληλα από τους general managers, συμβάλλουν τα μέγιστα στο χτίσιμο μιας ισχυρής δύναμης, δίχως η ομάδα να “πληγώνεται” οικονομικά.

Ο ιδιοκτήτης των Τίμπεργουλβς, Γκλεν Τέιλορ έχει υποσχεθεί στον Μπάτλερ ότι θα τον ανταλλάξει όταν βρεθεί το κατάλληλο “πακέτο”. Η πρόταση των Ρόκετς, βέβαια, δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στη Μινεσότα αλλά μελλοντική προοπτική, κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει τον ιδιοκτήτη αλλά ίσως όχι και τον Τομ Θίμποντο. Ο κόουτς των “λύκων” αλλά και πρόεδρος των μπασκετικών δραστηριοτήτων της ομάδας ενδέχεται να μη βρίσκεται για πολύ ακόμα στη θέση του, δεδομένων των μέτριων αποτελεσμάτων, οπότε η σύγκρουση συμφερόντων εντός της Μινεσότα ενδέχεται να είναι έντονη.

Ακόμη κι έτσι, όμως, τα πικς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως “όπλα” σε ανταλλαγές ενώ θα χρησίμευαν ιδιαίτερα, ώστε να απελευθερωθεί με trade το συμβόλαιο-“βαρίδι” του Γκόργκι Ντιένγκ, συνολικής αξίας 48 εκατομμυρίων μέχρι τη σεζόν 2020-21.

Όσον αφορά τους Ρόκετς, η “αρμάδα” του Μάικ Ντ’Αντόνι θα φτιάξει μια απίθανη τριάδα αν καταφέρει να αποκτήσει τον Μπάτλερ, μαζί με τους Τζέιμς Χάρντεν και Κρις Πολ. Οι “ρουκέτες” ίσως έκαναν λάθος το καλοκαίρι, όταν άφησαν δύο καταπληκτικούς αμυντικούς και αξιόπιστους σουτέρ να αποχωρήσουν (Τρεβόρ Αρίζα, Λουκ Μπα α Μούτε), προκειμένου να υποδεχθούν τον “λαμπερό”, μα αναποτελεσματικό, Καρμέλο Άντονι στις θέσεις των φόργουορντ. Ενδεχόμενη απόκτηση του Μπάτλερ, ενός εκ των κορυφαίων two-way παικτών της λίγκας, θα διορθώσει τις ανορθογραφίες σε υπερθετικό βαθμό.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ημέρα-“κλειδί” των διαπραγματεύσεων ενδέχεται να είναι η Τετάρτη, σύμφωνα με τον εξαιρετικό δημοσιογράφο του ESPN, Ζακ Λόου. Τότε, λοιπόν, θα έχουν συμπληρωθεί 2 μήνες από την απόκτηση των Μπράντον Νάιτ και Μαρκίς Κρις κι έτσι, οι Ρόκετς θα έχουν το δικαίωμα να τους συμπεριλάβουν σε πακέτα ανταλλαγών.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι η “σαπουνόπερα” του Τζίμι Μπάτλερ θα προσφέρει στον κόσμο αρκετά “επεισόδια” ακόμη…

Πηγή: http://www.espn.com/nba/story/_/id/25083858/houston-rockets-offer-wolves-four-first-round-draft-picks-jimmy-butler

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Κράτησαν το πλεονέκτημα έδρας οι Τίμπεργουλβς

Carrier – high του Μακντάνιελς στη νίκη των Τίμπεργουλβς Πολλοί θα περίμεναν οι Τίμπ…