Κεντρική NBA Ιδού η ομάδα που θέλει τον Τζαμάλ Κρόφορντ!
NBA

Ιδού η ομάδα που θέλει τον Τζαμάλ Κρόφορντ!

jamal crawford 2

Ο Τζαμάλ Κρόφορντ είναι ένας εκ των πιο ονομαστών παικτών του NBA που παραμένουν χωρίς ομάδα, αν κι αυτή η συνθήκη αναμένεται να μεταβληθεί άμεσα. Οι Φοίνιξ Σανς μοιάζουν να ενδιαφέρονται έντονα για τον βετεράνο σούτινγκ γκαρντ, με τα αμερικανικά ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για προσφορά που έχει ήδη κατατεθεί στον παίκτη.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Αριζόνα έχει κάνει πρόταση στον 38χρονο σούτινγκ γκαρντ, αξίας 2.4 εκατομμυρίων δολαρίων για 1 χρόνο (veterans minimum), σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του ραδιοφώνου “Arizona Sports Station”, Τζον Γκαμπαντόρο. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο Κρόφορντ συναντήθηκε την Παρασκευή με τον -προσωρινά- γενικό διευθυντή του Φοίνιξ, Τζέιμς Τζόουνς, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την περίπτωσή του.

Την περσινή σεζόν, ο Κρόφορντ σκόραρε 10.3 πόντους ανά αγώνα σε 20.7 λεπτά συμμετοχής με τη φανέλα της Μινεσότα, ερχόμενος αποκλειστικά από τον πάγκο. Πρόκειται για τον “βασιλιά” του βραβείου του 6ου παίκτη της χρονιάς, όντας ο μόνος που το έχει πάρει σπίτι του 3 φορές ενώ ξεχωρίζει και για τον απίθανο έλεγχο της μπάλας -ιδίως για τη ραχιαία ντρίμπλα του- αλλά και για τα σουτ μετά από ντρίμπλα.

Στο ρόστερ των Σανς, ο Κρόφορντ θα μπορούσε να φέρει μια “σπίθα” σκοραρίσματος από τον πάγκο αλλά και να αποτελέσει θεμελιώδη μορφή στα αποδυτήρια των “Ήλιων”, αποκτώντας ρόλο μέντορα προς τους νεαρούς και ταλαντούχους συμπαίκτες του. Οι κάκιστες αμυντικές του επιδόσεις, βέβαια, σε συνδυασμό με τον πολύ μεγάλο αριθμό προσπαθειών που παίρνει στην επίθεση, συγκριτικά με τον ρόλο του, αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες.

Σε περίπτωση που οι Σανς υπογράψουν τον Κρόφορντ, θα έχουν 17 παίκτες στο ρόστερ και θα πρέπει να “κόψουν” τουλάχιστον 2 μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με το arizonasports.com. Στις 15 εγγυημένες θέσεις του ρόστερ, βέβαια, δεν συμπεριλαμβάνονται τα two-way contracts.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…