Κεντρική NBA Η προθέρμανση του Κάρι και το νέο, “τρελό” σουτ (vid)
NBA

Η προθέρμανση του Κάρι και το νέο, “τρελό” σουτ (vid)

steph curry 2

Η προθέρμανση του Στεφ Κάρι έχει πάρει -κατά κάποιον τρόπο- τη μορφή “τελετουργικού”. Αποτελεί μια μίνι-“συναυλία” πριν από το κυρίως πιάτο, που δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον αγώνα. Ο σούπερ-σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έχει γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που υποχρεώνει το κοινό να βρεθεί νωρίτερα στην αρένα, ώστε να τον παρακολουθήσει πριν από το ματς και να πάρει μια γεύση της “μαγείας” του.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει διάφορα τρικ και περίεργα σουτ. Στο παρακάτω βίντεο εκτελεί από το κέντρο του γηπέδου με το ένα χέρι και με γυρισμένη πλάτη.

Το περίφημο σουτ από τη φυσούνα δεν θα μπορούσε, φυσικά, να απουσιάζει από τη λίστα. Έχει φθάσει, άλλωστε, σε σημείο να θεωρείται σήμα-κατατεθέν του.

Ο Κάρι έχει την ιδιότητα να εκτελεί με άνεση από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου. Δεν προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση το γεγονός ότι ευστοχεί σε 5 σερί τρίποντα από τα 11 μέτρα, κάτι που δεν δυσκολεύεται να πετύχει σχεδόν σε κάθε προθέρμανση.

https://www.youtube.com/watch?v=qpkCrellDWE

Δεν υπάρχουν, όμως, μόνο τζαμπ-σουτ στο ρεπερτόριο. Το παρακάτω λέι-απ, με την μπάλα να δίνει την αίσθηση πως αγγίζει τα λάβαρα της οροφής του γηπέδου, αποτελεί αδιάψευστο πειστήριο.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι η ρουτίνα ενός συμβατικού σουτ δεν ταιριάζει στον Κάρι. Κάπως έτσι, λοιπόν, στο χθεσινό warm-up πριν από το ματς με τους Νετς, ο ιθύνων νους των πρωταθλητών εξάντλησε τη δημιουργικότητά του. Πάσα με το κεφάλι, υποδοχή της μπάλας με πέρασμα πίσω από την πλάτη, τρίποντο από τη γωνία στο ένα πόδι. Swish…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…