Κεντρική Διεθνή Η ανάλυση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League!

Η ανάλυση των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League!

basketball champions league group b

Η ομάδα του ΠΑΟΚ κατόρθωσε να βρεθεί στη φάση των “16” του Basketball Champions League την περσινή σεζόν, με το ταβάνι του ενόψει της φετινής “περιπέτειας” να φαντάζει παρόμοιο. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” έχει να αντιμετωπίσει δύο ομάδες με ξεκάθαρα ανώτερη δυναμική στον Β’όμιλο της φετινής διοργάνωσης αλλά το “κόλπο” της κατάκτησης μιας εκ των 4 προνομιούχων θέσεων είναι ξεκάθαρα στο χέρι του.

Υπενθυμίζεται ότι το ευρωπαϊκό “ταξίδι” του ΠΑΟΚ ξεκινά απόψε (9/10) στις 21:30 με το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Βενέτσια.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον Β’όμιλο

Τενερίφη

tenerife

Αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα alpha dogs της διοργάνωσης. Ο κόουτς, Τσους Βιντουρέτα επέστρεψε στην ομάδα μετά την περσινή εμπειρία του στην Ευρωλίγκα με τη Βαλένθια κι είναι αποφασισμένος να επαναλάβει τη σπουδαία επιτυχία του 2017, κερδίζοντας το BCL για 2η φορά.

Παρά τις αποχωρήσεις των Φραν Βάσκεθ, Πονίτκα και Γουάιτ, το ρόστερ φαντάζει πλήρες. Ο Κόλτον Άιβερσον αποτελεί «λίρα εκατό» στην κατηγορία των 7-footers ενώ ο Τιμ Αμπρομάιτις θα είναι ξανά το βασικό 4άρι, επιθυμώντας να επαναλάβει τα περσινά κατορθώματά του (10.1 πόντοι ανά αγώνα με 46.3% στο τρίποντο).

Στη θέση του πλέι-μέικερ δεσπόζει η εμπειρία του Ροντρίγκο Σαν Μιγκέλ ενώ στο «2» κυριαρχεί ο Γερμανός σουτέρ, Λούκα Στάιγκερ. Το σκοράρισμα, όμως, αποτελεί ξεκάθαρη προτεραιότητα του γνώριμού μας, Θαντ ΜακΦάντεν, ο οποίος μπορεί με άνεση να δημιουργήσει το δικό του σουτ. Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του Αργεντινού και πρώην NBAer, Νίκολας Μπρουσίνο.

Βενέτσια

venezia

Ο πήχης έχει τοποθετηθεί σε υψηλό σημείο για τους κατόχους του FIBA Europe Cup ενόψει της φετινής σεζόν. Οι πρωταθλητές Ιταλίας του 2017 επιθυμούν να εισέλθουν στο Final Four για 2η φορά εντός της 3ετίας που υφίσταται το BCL, διαθέτοντας ένα ρόστερ με αρκούντως ικανοποιητική ποιότητα.

Η συνύπαρξη του Όστιν Ντέι με τον Γάσπερ Βίντμαρ στη γραμμή ψηλών προδιαθέτει για ένα εξαιρετικά ελκυστικό «μείγμα» (σουτ, ευελιξία κι αθλητικότητα ο Ντέι, έντονη παρουσία στη ρακέτα και «μούσκουλα» ο Βίντμαρ), σε συνδυασμό με την παραμονή του Μίτσελ Γουατ. Ο Μάικ Μπράμος θα εκπροσωπήσει και φέτος το ελληνικό στοιχείο ενώ ο πρώην «πράσινος», ΜαρΚίζ Χέινς πρόκειται να κρατήσει την «μπαγκέτα» στη θέση του πλέι-μέικερ.

Βόννη

telekom baskets bonn

Η περσινή σεζόν δεν επιφύλασσε κάτι αξιομνημόνευτο για τη Βόννη, με τη γερμανική ομάδα να περιορίζεται στην 5η θέση της Μπουντεσλίγκα αλλά και στον αποκλεισμό από την κανονική περίοδο του BCL. Ο Βόσνιος τεχνικός, Πρέντραγκ Κρούνιτς παραμένει για 4η σεζόν στο πόστο του, με το ρόστερ να μεταβάλλεται δραστικά.

Το ρόστερ δείχνει να… αμερικανοκρατείται, με 5 παίκτες να προέρχονται από τη «Μέκκα» του μπάσκετ. Ο Σέιν Γκίμπσον ήταν σαρωτικός στη θητεία του στην Κύπρο, κατακτώντας το νταμπλ με την ΑΕΚ Λάρνακας και σκοράροντας 16.6 πόντους ανά αγώνα (44.7% στο τρίποντο), με τον θεαματικό Ρασάντ Τζέιμς να τον πλαισιώνει στην περιφέρεια (15.1 πόντοι, 4.3 ριμπάουντ πέρσι στο τουρκικό πρωτάθλημα). Ο μικρόσωμος, Τζος Μέιο, αναμένεται να διατηρήσει τον περσινό του, ηγετικό ρόλο ενώ οι Τσαρλς Τζάκσον και Τζέιμς Γουεμπ ήρθαν για να βάλουν… τάξη στη γραμμή ψηλών.

Χάποελ Χολόν

guy pnini

Παρότι η πορεία της στο BCL συνοδεύτηκε από παταγώδη αποτυχία, καθώς τερμάτισε με ρεκόρ 3-11, η εγχώρια πρόοδος της Χάποελ Χολόν ήταν αξιοθαύμαστη. Η 2η θέση του πρωταθλήματος, καθώς κι η κατάκτηση του Κυπέλλου της εξασφάλισε τη «στάμπα» της επιτυχημένης σεζόν, αν και το απίθανο περιφερειακό δίδυμο των Ταμίρ Μπλατ και Γκλεν Ράις Jr δεν βρίσκεται πια εκεί.

Ο εξαιρετικός σουτέρ, Καλίφ Γουάιατ, καθώς κι ο περσινός MVP της 7ης αγωνιστικής, Κόρι Γουόλντεν θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες της back-court. Από την άλλη, η ρακέτα θα είναι ασφαλισμένη από τους Ντάριον Άτκινς και Σον Τζόουνς ενώ ο Γκάι Πνίνι θα προσφέρει σουτ κι εμπειρία από τη θέση του πάουερ φόργουορντ.

Ναντέρ

nanterre

Με δεδομένο ότι 4 ομάδες κάθε ομίλου περνούν στον γύρο των 16, η Ναντέρ αναμένεται να αποτελέσει άμεσο ανταγωνιστή του ΠΑΟΚ για την πρόκριση. Οι Παριζιάνοι τα κατάφεραν πέρσι κι ο στόχος του νεανικού τους ρόστερ παραμένει αναλλοίωτος.

Ο Ντόμινικ Γουότερς αποτελεί την πιο χαρακτηριστική φιγούρα της ομάδας, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, του Άρη και του Κολοσσού στον ρόλο του βασικού πλέι-μέικερ.  Ο Άντας Γιουσκεβίτσιους είναι η επιτομή του κλασικού Λιθουανού σουτέρ, με 45.7% και 2.5 εύστοχα τρίποντα ανά αγώνα πέρσι, ο Τζούλιαν Γκαμπλ θα αναλάβει καθήκοντα βασικού σέντερ ενώ ο διεθνής Ισλανδός, Χαουκούρ Πάλσον θα διαδραματίσει ρόλο stretch 4αριού.

Φράιμπουργκ Ολίμπικ

freiburg olympic

Πρόκειται για την απόλυτη δύναμη του ελβετικού μπάσκετ, με 17 πρωταθλήματα ενώ επιβίωσε από 3 προκριματικούς γύρους, ώστε να βρεθεί στους ομίλους του BCL. Η δυναμική της, παρ’όλα αυτά, δεν προκαλεί ιδιαίτερο φόβο.

Ο Σενεγαλέζος, Μπαμπακάρ Τουρέ είναι για 2η συνεχόμενη χρονιά το επίκεντρο στη ρακέτα των Ελβετών, έχοντας 15.3 πόντους, 10.9 ριμπάουντ και 3 ασίστ ανά αγώνα στα πρώτα 7 ματς της σεζόν. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν δράση οι Αμερικανοί (Ρόμπερσον, Γουίλιαμσον και Τίμπερλεϊκ), μαζί με τον εμπειρότατο, Ντούσαν Μλάτζαν.

 

Οπάβα

opava

Ιδού και μια έτερη τσέχικη ομάδα που λαμβάνει μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά την «κραταιά» Νίμπουργκ! Η Οπάβα συμμετέχει για 1η φορά στην ιστορία της σε τουρνουά αυτού του βεληνεκούς, κατέχοντας μια σπάνια ιδιομορφία, καθώς δεν διαθέτει ούτε έναν μη Τσέχο στη σύνθεσή της!

Το «βαρύ πυροβολικό» των τετράκις πρωταθλητών Τσεχίας αποτελεί ο Γιάκουμπ Σιρίνα, ο οποίος είχε 14.7 πόντους και 5.9 ασίστ πέρσι στο πρωτάθλημα ενώ οι Γκνιάντεκ και Κλέκα πρόκειται να καλύψουν τις θέσεις των «πλάγιων».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Βετούλας: «Ήμασταν κυρίαρχοι του παιχνιδιού»

Στην προοπτική διεκδίκησης μιας θέσης στα playoffs, αναφέρθηκε ο Νίκος Βετούλας. Ο προπονη…