Κεντρική Γ' Εθνική Γουναρόπουλος: “Εκρηκτικός” και… μαχητής!

Γουναρόπουλος: “Εκρηκτικός” και… μαχητής!

gounaropoulos 1

Κάθε ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη που θα μπορεί να συνεισφέρει σε αρκετούς τομείς κατά την διάρκεια του αγώνα και θα κάνει την λεγόμενη “βρώμικη” δουλειά… Αυτό είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον Φώτη Γουναρόπουλο ο οποίος από φέτος ανήκει στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο 18χρονος, του οποίου το πεδίο δράσης είναι κοντά στο καλάθι, στα έξι του χρόνια ξεκίνησε την μπασκετική του πορεία από την ομάδα του Πανοράματος. Στα 15 του μετακόμισε στον Άρη, όπου έπαιξε στο παιδικό αλλά και στο εφηβικό των “κιτρίνων”. Κατέκτησε την πρωτιά στην ΕΚΑΣΘ με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στα δύο τμήματα και την περασμένη σεζόν (2017-18) πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό (71-64) απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Σημείωσε οχτώ πόντους και έκανε αρκετή δουλειά στον αγώνα, κατά τον οποίο ο Άρης “έριξε” στο καναβάτσο τον “Δικέφαλο” παίρνοντας το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ (οι “κίτρινοι” με αυτήν την επιτυχία πήραν το εισιτήριο για την τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων). Ο Άρης αποτελεί ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο για τον νυν παίκτη του Απόλλωνα καθώς θεωρεί πως εκεί εξελίχθηκε -σημαντικά- ως παίκτης. Σημειώστε πως από τα 14 του μέχρι να ενηλικιωθεί, ο Γουναρόπουλος είχε κληθεί στα κλιμάκια της Εθνικής ομάδας όσον αφορά την Βόρεια Ελλάδα ενώ έχει κληθεί και στην Μικτή της ΕΚΑΣΘ. Μετά το τέλος της παρουσίας του στον Άρη γι’ αυτόν ενδιαφέρθηκαν σύλλογοι της Β’ και της Γ’ Εθνικής, επίσης “τράβηξε” την προσοχή της Δόξας Λευκάδας αλλά τελικά αποφάσισε να συνεχίσει στον Απόλλωνα Καλαμαριάς καθώς εκτιμά πολύ τον κόουτς Δημήτρη Καραμιχάλη ο οποίος πάντα του έδειχνε ενδιαφέρον, όταν ως προπονητής της Μακαμπή τον παρακολουθούσε σε αγώνες απέναντι στον Άρη.

gounaropoulosπ

Ο Γουναρόπουλος είναι παίκτης που αρέσκεται να κάνει… πολλά μέσα στο γήπεδο και να έχει έναν πολυσύνθετο ρόλο στην ομάδα. Θα τον δείτε να “κυνηγά” όλες τις φάσεις στο παρκέ και να δίνει “μάχες” για κάθε μπάλα. Αυτό είναι ένα μεγάλο του προσόν, το ότι δηλαδή “παλεύει” πολύ στα ματς ενώ αποτελεί πολύ δυνατό του στοιχείο η άμυνα. Στο συγκεκριμένο κομμάτι ο νεαρός δίνει μεγάλο βάρος, όπως επίσης και στα ριμπάουντ. Μέσω της άμυνας αλλά και των “σκουπιδιών” που “μαζεύει”, ο ίδιος θεωρεί πως παίρνει μεγάλη αυτοπεποίθηση κατά την διάρκεια των αγώνων. Πρόκειται για έναν “εκρηκτικό” παίκτη, ένα χαρακτηριστικό που τον βοηθά να “τελειώσει” τις φάσεις όταν βρεθεί μέσα στο “ζωγραφιστό”.

Γενικώς ο Γουναρόπουλος θέλει να κάνει διάφορα πράγματα στο γήπεδο καθώς εκτιμά πως με αυτόν τον τρόπο θα έχει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Το σκοράρισμα είναι ένας τομέας που μπορεί να συνεισφέρει (εκμεταλλευόμενος την δύναμή του), αλλά το κύριο μέλημά του είναι να προσφέρει σε πολλούς τομείς. Διατηρεί χαμηλούς τόνους γνωρίζοντας πως κάποια στοιχεία, όπως η τεχνική και το σουτ, θα πρέπει να τα δουλέψει ενώ αποτελεί στοίχημά του να δωναμώσει κι άλλο το σώμα του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Είναι ήδη, βέβαια, αρκετά δυνατός αλλά επιθυμεί να βελτιώσει περισσότερο την σωματοδομή του για να ανταποκριθεί ακόμη καλύτερα στο σκληρό παιχνίδι. Επίσης, το πάθος αλλά και η ενέργεια που “δείχνει” στα παιχνίδια, είναι στοιχεία που οι… πάντες μέσα στην ομάδα παραδέχονται ότι ο Γουναρόπουλος τα “βγάζει” στον μέγιστο βαθμό!

Γουναρόπουλος: “Εξαιρετική η οργάνωση του Απόλλωνα, είμαστε μια οικογένεια”

Για την μετακόμιση του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και γενικότερα για την λειτουργία της ομάδας ο Γουναρόπουλος δήλωσε στο στο mgskapollon.gr: “Η βασική αιτία που ήρθα στον Απόλλωνα είναι ο προπονητής. Του έχω μεγάλο σεβασμό και τον πιστεύω πολύ σαν προπονητή. Μου δείχνει κάθε μέρα εμπιστοσύνη. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Η οργάνωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς είναι εξαιρετική. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μας, έχουν όσα χρειάζονται προκειμένου να είμαστε καλά στις προπονήσεις και να μην έχουμε προβλήματα. Το επιτελείο της ομάδας θεωρεί κάθε παίκτη σημαντικό. Είμαστε πραγματικά μια οικογένεια!”.

Καραμιχάλης : “Ανταγωνιστικός και πεισματάρης…”

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρης Καραμιχάλης μιλώντας για τον Φώτη Γουναρόπουλο δήλωσε στο mgskapollon.gr:”Ο δυναμισμός πρέπει να συνοδευτεί με βελτίωση στο τεχνικό κομμάτι και κάποια στιγμή αργά η γρήγορα, πρέπει να βρει την θέση που του αρμόζει μέσα στην ομάδα. Είναι ανταγωνιστικός αλλά και πεισματάρης. Αυτά τα στοιχεία είναι θετικά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Έκαναν την πρώτη «κίνηση» Σταυρούπολη και Ασπίδα. Δείτε τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστική…