Κεντρική NBA Γιάννης: “Στόχος να πρωταγωνιστήσουμε, θα σουτάρω περισσότερο φέτος”
NBA

Γιάννης: “Στόχος να πρωταγωνιστήσουμε, θα σουτάρω περισσότερο φέτος”

antetokounmpo bucks bulls

Απόλυτα έτοιμος για μια ακόμη “περιπέτεια” στον κόσμο του NBA μοιάζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, βάσει των λεγομένων του στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής. Ο σούπερ-σταρ των Μιλγουόκι Μπακς αναφέρθηκε στον σχεδιασμό των ανανεωμένων “ελαφιών” ενόψει της νέας σεζόν, για τις… ελληνικές συνήθειές του αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα ήθελε να ολοκληρωθεί η υπέροχη μπασκετική ιστορία που έχει “συγγράψει”.

Η αισιοδοξία του Γιάννη είναι διάχυτη, ενόψει της προοπτικής της επερχόμενης σεζόν, τονίζοντας και τη σημασία που θα έχει αυτή για τον οργανισμό: “Είναι όντως μια κομβική χρονιά και όλοι την περιμένουμε με μεγάλη αγωνία. Έχουμε μπει, πιστεύω, για τα καλά στον χάρτη του ΝΒΑ και είμαστε πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη. Σε συνδυασμό με το νέο γήπεδο και τον νέο προπονητή νομίζω πως έφτασε η ώρα να κάνουμε σημαντικά βήματα παραπάνω”.

Ο Αντετοκούνμπο δίνει, φυσικά, έμφαση στην ομαδικότητα, η οποία μπορεί, σε βάθος χρόνου, να φθάσει το Μιλγουόκι σε σημείο που θα διεκδικεί το πρωτάθλημα: “Σε καμία περίπτωση δεν είμαι μόνος μου σε αυτή την προσπάθεια. Στους Μπακς υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία ενός κορμού παικτών με συγκεκριμένα αθλητικά προσόντα… Όλα αυτά με αποκλειστικό στόχο να δημιουργηθεί ένα σύνολο ικανό για να πρωταγωνιστήσουμε για πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα”.

Επίσης, ο Έλληνας σταρ αναμένεται να πάρει περισσότερα τρίποντα φέτος ενώ, με τη βοήθεια του mastermind των επιθέσεων μισού γηπέδου, Μάικ Μπουντενχόλζερ, θα εξερευνήσει νέους τρόπους δημιουργίας κι εκτέλεσης: “Από τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα με την ομάδα, ο νέος προπονητής μού έχει δείξει ότι θέλει να σουτάρω περισσότερο και να δημιουργώ από διαφορετικές γωνίες σε σχέση με ό,τι έκανα μέχρι σήμερα”.

Για πολλοστή φορά, βέβαια, ο Αντετοκούνμπο έπλεξε το εγκώμιο του “διόσκουρού” του στη γραμμή των φόργουορντ, Κρις Μίντλετον ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχει αντιμετωπίσει “χωρίς καμιά αμφιβολία”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ακόμη, ο Γιάννης έδωσε μια ενδιαφέρουσα άποψη, σχετικά με τον τρόπο που επεξεργάζεται τη θετική αλλά και την αρνητική κριτική: “Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με τα κολακευτικά σχόλια, γιατί σε κάνουν soft. Προτιμώ να κρατάω τα αρνητικά που ακούω κατά καιρούς και τα οποία μου δίνουν κίνητρο για να βελτιώνομαι”.

Οι ελληνικές συνήθειες, βέβαια, δεν λείπουν από το “μενού” του, παρά το γεγονός ότι λείπει εδώ και 5 χρόνια από τη χώρα: “Βάζω ελληνική μουσική στο αυτοκίνητό μου ενώ έχω βρει κι ελληνικά εστιατόρια με ελληνική κουζίνα κι όποτε μου λείπουν το παστίτσιο κι ο γύρος πηγαίνω και παίρνω τη… δόση μου”, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε με όμορφα λόγια για τον τρόπο με τον οποίο θα ήθελε να γραφτεί το φινάλε της πολυποίκιλης καριέρας του: “Δεν ξέρω εάν θα το χαρακτήριζα παραμύθι, αλλά σίγουρα θα ήθελα στο τέλος της πορείας μου να είναι μια ωραία, διδακτική ιστορία που θα διηγούμαι στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…