Κεντρική NBA Επιτέλους νίκη για ΛεΜπρόν και Λέικερς! (vids)
NBA

Επιτέλους νίκη για ΛεΜπρόν και Λέικερς! (vids)

lebron 1

Μπορεί να χρειάστηκαν 4 προσπάθειες αλλά εν τέλει, οι Λος Άντζελες Λέικερς μπόρεσαν να καταγράψουν την πρώτη τους νίκη στη νέα εποχή, αυτή του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Η ομάδα του Χόλιγουντ πήγε στην “έρημο” της Αριζόνα και επιβλήθηκε σχετικά άνετα των Φοίνιξ Σανς με 131-113, έχοντας φοβερό πλουραλισμό στην επίθεση και μια ελάχιστα βελτιωμένη άμυνα, συγκριτικά με την “ακαταστασία” των προηγούμενων ματς.

Ο “βασιλιάς” ανέλαβε καθήκοντα οργανωτή κι απόλυτου καθοδηγητή της επίθεσης, τελειώνοντας το ματς με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 28 λεπτά συμμετοχής. Το παιχνίδι “άνοιξε” για τους Λέικερς στη 2η περίοδο, εκεί όπου εκτόξευσαν τη διαφορά χάρη σε ένα επιμέρους σερί 44-24. Το Φοίνιξ δεν κατάφερε ποτέ να συνέλθει κι η ψαλίδα δεν έκλεισε ποτέ πιο χαμηλά από τους 16 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρώτος σκόρερ για τους Λέικερς ήταν ο Λανς Στίβενσον, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας των αναπληρωματικών (2nd unit) και πέτυχε 23 πόντους ενώ μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ! Ο Τζαβέλ ΜακΓκί κάρφωνε ασταμάτητα (20 πόντοι με 8/13 σουτ, μέχρι και τρίποντο έβαλε!) ενώ οι Κούζμα και Χαρτ είχαν από 17 και 15 πόντους αντίστοιχα. Συνολικά 7 παίκτες των Λέικερς τερμάτισαν με +10 πόντους.

Από την άλλη, ο Ντέβιν Μπούκερ σταμάτησε στους 23 πόντους αλλά αποχώρησε από το ματς με τραυματισμό στον ιγνυακό τένοντα ενώ ο ΝτιΆντρε Έιτον επιβεβαίωσε την καταπληκτική επιθετική του φύση -για πρωτοετή παίκτη- με 22 πόντους, 11 ριμπάουντ κι 11/14 σουτ. Η άμυνά του, βέβαια, παραμένει πρόβλημα…

Τα highlights της αναμέτρησης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…