Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Διήμερο τέχνης και πολιτισμού στο Μαρούσι

Διήμερο τέχνης και πολιτισμού στο Μαρούσι

Για να αλλάξει εικόνα ένας δήμος δεν χρειάζονται -πάντα- μεγάλα έργα και υψηλά μπάτζετ. Ακόμα και μικρές παρεμβάσεις είναι αρκετές. Χρειάζεται φαντασία, πολλή διάθεση και ταλέντο, στοιχεία που θα πρέπει να… φέρουν μαζί τους, όσοι βρεθούν στο Μαρούσι το Σάββατο και την Κυριακή 13-14 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο του Art for change Vol IV, καλλιτέχνες θα κληθούν να θα φιλοτεχνήσουν κάδους απορριμμάτων, έτσι ώστε η πόλη να αλλάξει χρώμα και διάθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η τέχνη δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πεζή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναδειχθεί σε… πεζόδρομο! Και το Art for change Vol IV είναι η απόλυτη απόδειξη. Στο διήμερο 13-14 Οκτωβρίου, στη φιλική για τους διαβάτες Ερμού του Αμαρουσίου, θα ξετυλίξουν τη φαντασία και το ταλέντο τους, εκατοντάδες καλλιτέχνες.

Το 4ο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού θα έχει τα πάντα. Γκράφιτι, εκδηλώσεις, συναυλίες, θα φέρουν τον πολιτισμό κοντά στην καθημερινότητα, γιατί μόνο τότε έχει αξία. Κι επειδή η τέχνη δεν είναι μόνο για τα… μουσεία και τους τοίχους σπιτιών, έργα τέχνης μπορούν να γίνουν οι κακάσχημοι κάδοι σκουπιδιών. Διάφοροι καλλιτέχνες, με διαφορετικά στυλ και τεχνοτροπίες, θα φιλοτεχνήσουν κάδους απορριμμάτων, έτσι ώστε η πόλη να αλλάξει χρώμα και διάθεση.

Το Μαρούσι έχει συνηθίσει σε πρωτοποριακές δράσεις, όπως η ποδηλατοδρομία και άλλες. Το φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού, έρχεται να δώσει βήμα σε ανθρώπους με καλλιτεχνική φλέβα και ανήσυχο πνεύμα, ανθρώπους που θέλουν να εκφραστούν, παράλληλα όμως έρχεται να δώσει έναυσμα στον καθένα να μετατρέψει την καθημερινότητά του σε… κομμάτι τέχνης. Γιατί η τέχνη είναι ζωή και η ζωή… τέχνη».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Παίρνει εξιτήριο ο Φάνης Χριστοδούλου

Ο Φάνης Χριστοδούλου είναι έτοιμος να αφήσει πίσω την περιπέτεια υγείας που τον ταλαιπώρησ…