Κεντρική Γ' Εθνική Αυτό είναι το σταφ του Απόλλωνα Καλαμαριάς! (pics)

Αυτό είναι το σταφ του Απόλλωνα Καλαμαριάς! (pics)

picstaf2 2

Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει στελεχωθεί με τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις και στο οργανωτικό κομμάτι βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το σταφ αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους που προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους “τρέχοντας” ζητήματα που έχουν να κάνουν με όλους τους τομείς που πρέπει να λειτουργούν σωστά σε έναν σύλλογο. Αναλυτικά το επιτελείο του Απόλλωνα Καλαμαριάς για την σεζόν 2018-19:

kostas kesidis

ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ: Κώστας Κεσίδης

“Είμαστε μια ομάδα που έχει τα πάντα…”

Ο Απόλλων Καλαμαριάς έχει την τύχη να έχει στις τάξεις του έναν βοηθό προπονητή με παραστάσεις από την Αμερική και έχοντας πλούσια προπονητική εμπειρία δουλεύοντας μεταξύ άλλων στις ΗΠΑ αλλά και στην Ιταλία (όπως φυσικά και στην Ελλάδα). Το βιογραφικό του Κώστα Κεσίδη, αν μη τι άλλο, έχει μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό θα το διαπιστώσετε παρακάτω… Αρχικά ως παίκτης έπαιξε μπάσκετ ερασιτεχνικά για 30 χρόνια, αν και ακόμη είναι ενεργός όσον αφορά το να αθλείται. Στις ΗΠΑ ήταν συνολικά για 15 χρόνια (από τα 5 του ως τα 10 του και στη συνέχεια από τα 18 ως τα 28) και από εκεί άρχισε η προπονητική του πορεία. Ως κόουτς δούλευε στα καμπ του πανεπιστήμιου του Maryland για 15 χρόνια. Αυτό έγινε ακόμη και όταν γύρισε στην Ελλάδα καθώς επέστρεφε στις ΗΠΑ για τα καλοκαιρινά καμπ του Maryland. Πήρε τεράστιες εμπειρίες στις ΗΠΑ και σημειώστε πως δούλευε στο γυμναστήριο του Κρις Γουέμπερ (του μεγάλου σούπερ σταρ που έπαιξε στο ΝΒΑ) για 5 χρόνια!

Επιπλέον για 9ο χρόνο φέτος είναι υπεύθυνος τμημάτων μπάσκετ στο Pinewood School of Thessaloniki ενώ τα τελευταία έξι χρόνια κάθε καλοκαίρι βρίσκεται σε καμπ στην Ιταλία (Wbsc Supercamp) στο οποίο συμμετέχουν παίκτες μέχρι 20 χρονών. Ακόμη, ο Κεσίδης τα τελευταία τέσσερα χρόνια δουλεύει ατομικά με καλαθοσφαιριστές, κυρίως στο κομμάτι του σουτ στο οποίο ειδικεύεται. Την περασμένη σεζόν (2017-18) ήταν στη “ΔΕΚΑ” του Νίκου Χατζηβρέττα η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ αλλά και το Κύπελλο της ΕΚΑΣΘ. Στη “ΔΕΚΑ” ο Κεσίδης ήταν βοηθός προπονητή στο ανδρικό αλλά και στο εφηβικό τμήμα. Κατά το παρελθόν ήταν βοηθός προπονητή στο ανδρικό τμήμα στο Ανατόλια (Β’ Εθνική), στο Στρατώνι (Β’ Εθνική) ενώ διετέλεσε πρώτος κόουτς (στο ανδρικό) στον Θρίαμβο Ταγαράδων και στον Άγιο Δημήτριο. Από φέτος είναι πρώτος κόουτς στο εφηβικό τμήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς αλλά και στην Κ20 ενώ έχει χρέη βοηθού προπονητή στο ανδρικό τμήμα. Πέρα από όλα τα παραπάνω, “κρατήστε” πως είναι καθηγητής αγγλικών αλλά και εξεταστής lower και proficiency.

Για την φετινή ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, δήλωσε στο mgskapollon: “Υπάρχει καταπληκτικό κλίμα μεταξύ των παιδιών, υπάρχει καταπληκτικό κλίμα μεταξύ των ανθρώπων της ομάδας. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια με νέα παιδιά, να αναπτύξουμε την ομάδα αλλά και τους παίκτες ατομικά. Πραγματοποιείται μεγάλη δουλειά από το επιτελείο. Οργανωτικά είμαστε μια ομάδα που έχει τα πάντα για τους παίκτες”.

thanos giannikopoulos

GENERAL MANAGER: Θάνος Γιαννικόπουλος

“Έχουμε νεανικό σύνολο από ταλαντούχους παίκτες”

Ο Θάνος Γιαννικόπουλος αποτελεί έναν πιστό “στρατιώτη” του Απόλλωνα Καλαμαριάς προσφέροντας για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες του (αυτή είναι η έβδομη χρονιά του) από διάφορες θέσεις και έχοντας αναλάβει μεταξύ άλλων το κομμάτι της άρτιας λειτουργίας της ομάδας σε όλους τους τομείς. Στον Απόλλωνα ο κ. Γιαννικόπουλος εντάχθηκε από την αγωνιστική χρονιά 2011-12.

Από το 2011 έως το 2016, έχει περάσει από τις θέσεις του υπευθύνου ακαδημιών και του προπονητή αγωνιστικών τμημάτων του Απόλλωνα Καλαμαριάς (ακαδημίες, παιδικό και εφηβικό) ενώ αποτέλεσε και βοηθός προπονητή στο ανδρικό τμήμα του συλλόγου. Από το 2016 και μετά, προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα στο οργανωτικό κομμάτι αλλά και στην επίβλεψη προπονητών, ανέλαβε ακόμη πιο εντατικά τον ρόλο υπευθύνου των ακαδημιών και των τμημάτων υποδομής του συλλόγου ενώ από την τρέχουσα περίοδο έχει -και- χρέη general manager στο ανδρικό τμήμα.

Τα… πάντα περνάνε από τα χέρια του, με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς σε όλα τα επίπεδα, η οποία έχει επιτευχθεί με την σημαντική συνεισφορά του. Για την φετινή ανδρική ομάδα, ο κ. Γιαννικόπουλος δήλωσε στο mgskapollon.gr: “Έχουμε ένα νεανικό σύνολο από ταλαντούχους παίκτες. Στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατό να γίνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στην κατηγορία”.

grigoris kontsantinidis

ΕΦΟΡΟΣ: Γρηγόρης Κωνσταντινίδης

“Γίνεται κάτι πολύ καλό οργανωτικά, καταδικασμένος να πρωταγωνιστήσει ο Απόλλων”

Ο Γρηγόρης Κωνσταντινίδης, που έχει τεράστια αγάπη για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και είναι σταθερά στο πλευρό της ομάδας βοηθώντας σε πολλά ζητήματα, τα προηγούμενα δύο χρόνια αποτέλεσε έφορος του εφηβικού τμήματος το οποίο την προπέρσινη σεζόν έφτασε στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Θεσσαλονίκης και αποκλείστηκε από τον Άρη (μετέπειτα κατέκτησε την πρωτιά). Επίσης την πρώτη χρονιά παράλληλα με το εφηβικό τμήμα, ήταν έφορος και στο παιδικό το οποίο την προπέρσινη αγωνιστική χρονιά αποκλείστηκε από την ομάδα του Πανοράματος λίγο πριν την πρόκριση final 6 της ΕΚΑΣΘ, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή η πορεία αποτέλεσε δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται μέχρι και σήμερα στις ακαδημίες. Οι δυο γιοι του, ο Θοδωρής και ο Δημήτρης παίζουν στις ακαδημίες (είναι η έκτη χρονιά του Θοδωρή στις ακαδημίες και η τέταρτη χρονιά του Δημήτρη) του Απόλλωνα Καλαμαριάς ενώ φέτος ο κ. Κωνσταντινίδης για πρώτη φορά αποτελεί έφορο του ανδρικού τμήματος του Απόλλωνα. “Ζει” έντονα ακόμη και τα φιλικά ματς της ομάδας, όντας υπερπροστατευτικός (σ.σ. με την καλή έννοια φυσικά) με όλους τους παίκτες της ομάδας.

Μιλώντας στο mgskapollon.gr, ανέφερε για τον φετινό Απόλλωνα Καλαμαριάς: “Όταν μου έγινε πρόταση να αναλάβω την ομάδα, δίχως δεύτερη σκέψη είπα το ‘ναι’ διότι διέκρινα μια διαφορετική ατμόσφαιρα φέτος, από άποψη κυρίως οργανωτική. Γίνεται κάτι πολύ καλό οργανωτικά. Η ομάδα μπήκε σε μια ροή και επιθυμεί βήμα-βήμα να πρωταγωνιστήσει στο τέλος. Ο Απόλλων είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί λόγω ονόματος και λόγω ιστορίας. Έχουν έρθει καινούριοι παίκτες, βλέπω δίψα από τα νέα παιδιά ενώ έχουμε και την απαραίτητη εμπειρία με τους τρεις πιο μεγάλους, τον Σαμαρά, τον Τσιμπή και τον Αποστόλου. Ελπίζω σε μια καλή χρονιά. Εμείς σαν διοίκηση προσπαθούμε να προσφέρουμε την δυνατότητα να μην υπάρχει δικαιολογία σε περίπτωση -που δεν νομίζω βέβαια να υπάρξει- μη επίτευξης των στόχων μας. Εύχομαι καλή χρονιά και όλα να πάνε καλά”.

giannis christou

ΓΙΑΤΡΟΣ: Γιάννης Χρήστου

“Να αγκαλιάσει ο κόσμος την προσπάθεια”

Αυτή είναι η τέταρτη χρονιά που ο Γιάννης Χρήστου δίνει την σημαντική βοήθειά του σε θέματα ιατρικού χαρακτήρα (για την ακρίβεια σε ορθοπεδικά ζητήματα και σε θέματα αποκατάστασης) στο ανδρικό τμήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς συνεισφέροντας παράλληλα και στα μικρότερα τμήματα του συλλόγου. Ασχολείται πολλά χρόνια με παίκτες του μπάσκετ και με επαγγελματικές ομάδες, έχοντας πλούσια εμπειρία. Από το 2004 ως το 2012 ήταν φυσιοθεραπευτής ενώ από το 2012 είναι γιατρός σε συλλόγους. Αυτή την στιγμή είναι ειδικευόμενος ορθοπεδικής στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”. Μιλώντας στο mgskapollon.gr, ο κ. Χρήστου τόνισε για την φετινή προσπάθεια του Απόλλωνα Καλαμαριάς: “Εύχομαι να αποδώσουν οι προσπάθειες όλου του επιτελείου την φετινή χρονιά και να αντιληφθεί ο κόσμος της Καλαμαριάς την προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε να την αγκαλιάσει. Η επιτυχία μετά θα είναι σίγουρη…”.

giorgos telidis

ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ: Γιώργος Τελίδης

“Χτίζεται πάνω σε γερά θεμέλια η φιλοσοφία του μπασκετικού Απόλλωνα”

Ο Γιώργος Τελίδης αποτελεί έναν άκρως έμπειρο φυσιοθεραπευτή, με πορεία 25 ετών στο επάγγελμα! Ανέκαθεν ήταν κοντά στον σύλλογο βοηθώντας τον και προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Από φέτος επίσημα συνεργάζεται με το ανδρικό τμήμα του Απόλλωνα Καλαμαριάς και έχει συχνή επαφή με τους παίκτες προκειμένου να υποβάλλονται σε θεραπείας ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα τους ταλαιπωρούν.Μιλώντας στο mgskapollon.gr, ο κ. Τελίδης τόνισε για την φετινή προσπάθεια του Απόλλωνα Καλαμαριάς: “Ξεκίνησε και χτίζεται πάνω σε γερά θεμέλια η φιλοσοφία του μπασκετικού Απόλλωνα. Πιστεύουμε ότι με την βοήθεια του κόσμου και της Πολιτείας, αυτή η προσπάθεια θα ευοδωθεί και σε μικρό χρονιά διάστημα θα μπορούμε να καρπωθούμε τα ταλέντα μας”.

ilias karopoulos

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ: Ηλίας Καρόπουλος

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Ηλίας Καρόπουλος παρακολουθεί ανελλιπώς την ανδρική ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς όντας ένας από τους πιο θερμούς φιλάθλους του. Φέτος έχει και μια άλλη ιδιότητα καθώς αποτελεί τον φροντιστή της ομάδας “τρέχοντας” ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των παικτών. Η κόρη του, η Ελένη, αγωνίζεται στις Κορασίδες του Απόλλωνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Ηλιούπολη: Τέλος ο Μάνος (pic)

Δεν συνεχίζει ο Μάνος στον πάγκο της Ηλιούπολης Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Ηλιούπο…