Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αταμάν: “Θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε την Φενέρ”

Αταμάν: “Θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε την Φενέρ”

Αταμάν

Δηλώσεις παραχώρησε ο προπονητής της Εφές, Εργκίν Αταμάν, και αναφέρθηκε στο νικηφόρο για την ομάδα του παιχνίδι με την Φενέρ την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Αναλυτικά η δηλώσεις του:

“Δεν με απασχολεί το διαβατήριο. Δεν μπορώ να δώσω μεγαλύτερη αξία σε έναν παίκτη επειδή είναι Τούρκος. Από την πρώτη ημέρα το λέω πως δεν υπάρχουν αρκετοί ξένοι παίκτες. Πολλές ομάδες έχουν ένα μέσο όρο 35 λεπτών. Υπάρχει μειονέκτημα λόγω αυτής της κατάστασης στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα.

Είναι σπουδαίο πράγμα που βρίσκεται στην Τουρκία ο Ομπράντοβιτς, ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους προπονητές. Είναι ευκαιρία για μένα να έχω μία ομάδα να πολεμάω εναντίον αυτού του ρόστερ. Σέβομαι την φιλοσοφία του Ομπράντοβιτς. Κερδίζουμε και θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε την Φενέρμπαχτσε γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Το λέω αυτό για δώσω κίνητρο στην ομάδα. Αν μπορείς να κερδίσεις την Φενέρ μπορείς να το κάνεις με οποιονδήποτε αντίπαλο. Έχουμε την δύναμη να κερδίσουμε.

Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στα “παράθυρα”. Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα στείλουν παίκτες που παίζουν στην Euroleague. Η πιο σημαντική αναμέτρηση της εβδομάδας είναι ένα εντός έδρας ματς μας με την Μπαρτσελόνα που θέλουμε να κερδίσουμε. Θα προπονηθούμε χωρίς 4 παίκτες στην αρχή της εβδομάδας. Αυτή την στιγμή, είναι ένα γελοίο σύστημα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι παίκτες του ΝΒΑ δεν πηγαίνουν. Η Μακάμπι δεν θα στείλει τον Ουίλμπεκιν. Χρειάζεται να υπάρξει σοβαρή λύση. Οι παίκτες βιώνουν την μεγαλύτερη απώλεια. Αυτό επηρεάζει τον καθένα αρνητικά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…