Κεντρική NBA Απίθανος Ντόντσιτς και νέο ρεκόρ καριέρας! (vid)
NBA

Απίθανος Ντόντσιτς και νέο ρεκόρ καριέρας! (vid)

luca doncic 1

Μπορεί οι Ντάλας Μάβερικς να “έπεσαν” μαχόμενοι μέσα στο Σαν Αντόνιο Σπερς, χάνοντας με 113-108 στην παράταση αλλά ο Λούκα Ντόντσιτς ανέβασε ακόμα ψηλότερα τον πήχη των προσωπικών του δυνατοτήτων. Ο 19χρονος “μάγος” βγάζει έναν αέρα φτασμένου βετεράνου κάθε φορά που πατά το πόδι του στο παρκέ, με τη νέα, καταπληκτική του εμφάνιση απέναντι στα “σπιρούνια” να το αποδεικνύει περίτρανα.

Συγκεκριμένα, ο Ντόντσιτς πέτυχε νέο ρεκόρ καριέρας, σταματώντας στους 31 πόντους με 7/12 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 5/6 βολές σε 39 λεπτά συμμετοχής! Ακόμη, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ ενώ, το μόνο ψεγάδι του ήταν τα 6 λάθη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ο ΝτιΆντρε Τζόρνταν έμεινε για περισσότερη ώρα στο παρκέ από εκείνον ενώ πήρε και τις περισσότερες προσπάθειες ανάμεσα σε όλους τους συμπαίκτες του, μαζί με τον Ντένις Σμιθ jr.!

Ο κόουτς, Ρικ Κάρλαϊλ τον εμπιστεύεται απόλυτα με την μπάλα στα χέρια. Ο Ντόντσιτς, παρότι αγωνιζόταν τυπικά σαν φόργουορντ, έτρεξε πάμπολλα πικ-εν-ρολ, περνώντας με μαεστρία από τα σκριν. Ο περσινός MVP της Ευρωλίγκα δοκίμασε αρκετά floaters ενώ εκτελούσε δίχως κανέναν δισταγμό όταν η άμυνα πήγαινε από κάτω. Επίσης, αξιοποίησε το καταπληκτικό step-back παιχνίδι του αλλά και την ιδιότητα να σταματά αμέσως, πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα.

Οι μέσοι όροι του Ντόντσιτς μέχρι στιγμής κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα (20.4 πόντοι, 6.4 ριμπάουντ, 4 ασίστ ανά αγώνα), όντας ήδη το πρώτο φαβορί για τον τίτλο του ρούκι της χρονιάς ενώ η λίστα των ρούκι με 31 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε έναν αγώνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα ξεχωριστή.

Τα highlights του Ντόντσιτς

https://www.youtube.com/watch?v=xr5fyUIO0so

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…