Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Αλβέρτης: “Δεν σκέφτηκα να πάω κάπου αλλού, ποτέ δεν ήταν στα πλάνα μου να γίνω προπονητής”

Αλβέρτης: “Δεν σκέφτηκα να πάω κάπου αλλού, ποτέ δεν ήταν στα πλάνα μου να γίνω προπονητής”

kalathis alvertis

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης παραχώρησε συνέντευξη στο Krepsinis.net και μίλησε για τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό, τον Γιασικεβίτσιους, τον Λεκαβίτσιους, αλλά και τους φετινούς στόχους του “τριφυλλιού”.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την σχέση του με τον Παναθηναϊκό: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είμαι στην ομάδα εδώ και σχεδόν 30 χρόνια πλέον. Ποτέ μου δεν σκέφτηκα να πάω κάπου αλλού. Πάντα είχα μόνο τον Παναθηναϊκό στην καρδιά μου. Άλλωστε ήταν και παραμένει μια ομάδα με μεγάλους στόχους και εξαιρετικές συνθήκες».

Για το ότι δεν παρέμεινε προπονητής: «Ποτέ δεν ήταν στα πλάνα μου να γίνω προπονητής. Πάντα πίστευα πως θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα περισσότερο από άλλες θέσεις».
Για την άποψη του Ομπράντοβιτς πως ήταν ο καλύτερος αρχηγός: «Τα λόγια αυτά σημαίνουν πολλά. Ειδικά όταν έρχονται από έναν άνθρωπο που δεν ξοδεύει τα λόγια του. Είναι ένας μεγάλος προπονητής και έχει προπονήσει σπουδαίους παίκτες, συνεπώς είναι μεγάλη η φιλοφρόνηση αυτή».

Για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ενθουσιώδης και με πολύ χιούμορ. Έχει αφήσει το στίγμα του όπου έπαιξε. Ό,τι έκανε στην καριέρα του τα έκανε με φοβερό πάθος. Είναι πάντα στην καρδιά μου. Δεν αμφιβάλλω πως θα έχει μεγάλες επιτυχίες και σαν προπονητής και είμαι βέβαιος πως κάποια στιγμή θα κατακτήσει την Euroleague. Αντιλαμβάνεται εξαιρετικά το μπάσκετ και έχει όλα τα φόντα για να πετύχει».

Για τον Λεκαβίτσιους: «Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Δουλεύει πολύ σκληρά, είναι 100% επαγγελματίας και πιστεύω πως μπορεί να γίνει σπουδαίος παίκτης».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Η ομάδα μου έχει στόχο να επιστρέψει στο Final Four και να πάρει κι άλλους τίτλους, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Έχουμε καλούς παίκτες, καλή ομάδα και είμαι σίγουρος πως γνωρίζουμε πώς θα επιστρέψουμε στην κορυφή. Το πώς θα γίνει αυτό θα το δούμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…