Κεντρική Γ' Εθνική Αγραφιώτης: Ο σκόρερ που “κουβαλά” ένα “βαρύ” όνομα!

Αγραφιώτης: Ο σκόρερ που “κουβαλά” ένα “βαρύ” όνομα!

agrafiotis 1

Μετά τους Θοδωρή Κουκουλίδη, Δημήτρη Σαμαρά, Πάρη Ακριτίδη. Θάνο Τσιμπή και Πέτρο Αποστόλου, ο Απόλλων Καλαμαριάς παρουσιάζει το προφίλ του Βασίλη Αγραφιώτη. Επίσης φιλοξενούνται δηλώσεις του παίκτη αλλά και του κόουτς, Δημήτρη Καραμιχάλη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ TO KEIMENO ΠΟΥ ΕΧΕΙ “ΑΝΕΒΕΙ” ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Tο πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γνωρίζετε για τον Βασίλη Αγραφιώτη είναι πως πρόκειται για τον γιο πρώην καλαθοσφαιριστή, ο οποίος μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αξιόλογος παίκτης την εποχή που αγωνιζόταν. Ο 20χρονος καλαθοσφαιριστής (1.93 ύψος) του Απόλλωνα Καλαμαριάς έχει πατέρα τον Βασίλη Αγραφιώτη (σ.σ. πατέρας και γιος έχουν το ίδιο μικρό όνομα) ο οποίος παλαιότερα είχε παίξει με τον ΒΑΟ (1970-80) στην Α1 ενώ κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και με τον Ηρακλή (1980-85), με τον οποίο αγωνίστηκε σε τελικό Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ το 1981 (ο Αγραφιώτης είχε οχτώ πόντους σε εκείνο το ματς και είχε πετύχει το πρώτο καλάθι του αγώνα). Ως “παράσημό” του ήταν το ότι αποτέλεσε παίκτης της Εθνικής Παίδων που κατέκτησε την δεύτερη θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα (1975-76). Ήταν ουσιαστικά η πρώτη διάκριση Εθνικής ομάδας που εκπροσωπούσε την χώρα μας… Επίσης είχε αγωνιστεί και στην Εθνική Εφήβων την ίδια περίοδο που έπαιξε στην Εθνική Παίδων.

Με λίγα λόγια ο υιός Αγραφιώτης “κουβαλά” ένα “βαρύ” όνομα λόγω του πατέρα του. Ας δούμε, όμως, στοιχεία που αφορούν τον νεαρό του Απόλλωνα που αποτελεί μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη. Στα 5 του άρχισε το μπάσκετ παίζοντας στη ΧΑΝΘ, στην συνέχεια στα 8 του βρέθηκε στην ομάδα “Αστέρια” του Θεόδωρου Ροδόπουλου ενώ αγωνίστηκε στην πρώην ομάδα του μπαμπά του, τον ΒΑΟ, στο προπαιδικό τμήμα. Στη ΧΑΝΘ επέστρεψε και έπαιξε στο παιδικό ενώ συμμετείχε με το εφηβικό στο final four της ΕΚΑΣΘ. Σημειώστε πως ήταν τότε αρχηγός στο εφηβικό της ΧΑΝΘ… Την σεζόν 2016-17 μετακόμισε στη Μακαμπή και πέρυσι (2017-18) ήταν στον Αστέρα Σίνδου έχοντας ως κόουτς τον Γιώργο Μπαλογιάννη. Φέτος θα μπορούσε να επιλέξει να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική μιας και είχε προτάσεις, αλλά αποφάσισε να μετακομίσει στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

agrafiotis 2

Εκτός της οργάνωσης της ομάδας που ήταν ένας σημαντικός λόγος, ο 20χρονος παίκτης επέλεξε τον Απόλλωνα λόγω του Δημήτρη Καραμιχάλη… Βλέπετε, τον έμπειρο κόουτς ο Αγραφιώτης εκτός του ότι τον είχε προπονητή στο παιδικό της ΧΑΝΘ, τον είχε τεχνικό και στη Μακαμπή. Τότε με κόουτς τον Καραμιχάλη για πρώτη φορά είχε αγωνιστεί στο ανδρικό τμήμα. O Αγραφιώτης δεν κρύβει την μεγάλη εκτίμηση που έχει για τον έμπειρο προπονητή σχετικά με την βοήθεια που πήρε όταν αποτέλεσε μέλος της Μακαμπή, o Καραμιχάλης ήταν αυτός που τον βοήθησε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και γενικότερα να “βγάλει” διάφορα στοιχεία του στο παιχνίδι του. Μάλιστα μετά το τέλος εκείνης της χρονιάς (2016-17) ο Αγραφιώτης είχε πολλές προτάσεις από ομάδες της Γ’ Εθνικής για την συνέχεια της καριέρας του.

Μιας και αναφερθήκαμε στη Γ’ Εθνική, αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη σεζόν (2017-18) ο νυν παίκτης του Απόλλωνα ήταν ο 10ος σκόρερ του τέταρτου ομίλου της κατηγορίας και πέμπτος στα εύστοχα τρίποντα! Καθόλου λίγο αυτό, αν σκεφτείτε πως ήταν μόλις 19 ετών… Πάντως στο μυαλό του δεν έχει μόνο το σκοράρισμα, άσχετα αν είναι δεδομένο πως είναι πολύ καλός σε αυτόν τον τομέα. Ο Αγραφιώτης είναι… παίκτης ομάδας και “ψάχνει” πώς να βρίσκει την καλύτερη δυνατή λύση κατά την διάρκεια των αγώνων προκειμένου να αξιοποιήσει κατάλληλα τους συμπαίκτες του. Μπορεί να βοηθήσει, δηλαδή, στο οργανωτικό κομμάτι και να το συνδυάσει με το εκτελεστικό κομμάτι στο οποίο ξέρει να δίνει σημαντικές λύσεις. Για το νεαρό της ηλικίας, σε κρίσιμες στιγμές των αγώνων, δείχνει μεγάλη ψυχραιμία καθώς και… αγωνιστικό θράσος όταν χρειαστεί.

Έχει… πολύ καλό χέρι και το σουτ αποτελεί ένα σημαντικό “ατού” του ενώ πρόκειται για έναν καλαθοσφαιριστή που του αρέσει η δουλειά. Είναι δουλευταράς προκειμένου να γίνει ακόμη καλύτερος ενώ στα θετικά του είναι και το γεγονός πως διαθέτει πολύ καλό χαρακτήρα. Αρέσκεται να τρέχει στο γήπεδο και να δίνει υψηλό τέμπο στο παιχνίδι αλλά όταν… πρέπει, το “ηρεμεί” κιόλας διαθέτοντας καλό χειρισμό της μπάλας. Το κορμί του τον βοηθά να συνδυάσει ένα πιο γρήγορο στυλ παιχνιδιού (και να είναι καλός στο transition game) αλλά και να ακολουθήσει το σετ παιχνίδι. Γενικότερα ο Αγραφιώτης “βγάζει” ταλέντο και πολλές ικανότητες έχοντας τον τρόπο να “απειλήσει” και να σκοράρει με διάφορους τρόπους!

Αγραφιώτης: “Στα πρότυπα Α1 και Α2 η οργάνωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς”

Για τη φετινή προσπάθεια του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο Βασίλης Αγραφιώτης δήλωσε στο mgskapollon.gr:

“Ο Απόλλων φέτος έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Ο τρόπος οργάνωσης της ομάδας είναι για παραπάνω κατηγορία. Είναι στα πρότυπα Α1 και Α2 κατηγορίας. Έχει φυσιοθεραπευτή, έχει γιατρό, έχει general manager, έχει φροντιστή, έχει προπονητή, έχει βοηθό προπονητή και γυμναστή. Είναι μεγάλη μας χαρά και μας δίνει κίνητρο όλο αυτό να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω. Να προσπαθήσουμε για να βοηθήσουμε την ομάδα. Όπως έχουμε πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται με εμάς, πρέπει κι εμείς να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να σεβαστούμε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουν”.

Καραμιχάλης: “Μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά…”

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρης Καραμιχάλης μιλώντας για τον Βασίλη Αγραφιώτη ανέφερε στο mgskapollon.gr: “Είναι παίκτης με καλό σουτ. Έχει καλό σώμα για την θέση που παίζει, στο ‘1’ και στο ‘2’. Εάν βελτιώσει κάποιες αδυναμίες που τις ξέρει και τις ξέρουμε όλοι, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Μαστρογιάννης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (4ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Στα ημιτελικά της National League 2 πέρασε η Καστοριά. Σπουδαία νίκη για την Καστοριά, η ο…