Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Τσίκληρας: “Όλα τα κορίτσια δίνουν το 100%”

Τσίκληρας: “Όλα τα κορίτσια δίνουν το 100%”

Με απολογισμό μια νίκη και μια ήττα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο τουρνουά του Κάθερες της Ισπανίας η Εθνική Γυναικών. Το μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής Άγγελος Τσίκληρας έκανε έναν απολογισμό των αγώνων, αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα, αλλά και στο τι θα πρέπει να διορθωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αρχικά, ο Αγγελος Τσίκληρας μίλησε για τους αγώνες με Πουέρτο Ρίκο και Ισπανία λέγοντας: “Στο τουρνουά στην Ισπανία πήραμε πολλά θετικά στοιχεία και παρουσιάσαμε δείγματα γραφής που μας χαρακτήριζαν και πέρυσι, όπως για παράδειγμα η ομαδικότητα, παρά τις απουσίες που είχαμε. Την πρώτη μέρα απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο, μια ομάδα με ίδια χαρακτηριστικά με μας, δείξαμε προσήλωση στο πλάνο που είχαμε καταστρώσει με αποτέλεσμα να έρθει η νίκη. Στη συνέχεια παίξαμε με την Ισπανία, την πρωταθλήτρια Ευρώπης και μιας εκ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί. Δημιουργήσαμε προβληματισμό στην ισπανική εθνική ομάδα, ενώ η δική μας, από την πλευρά της, έβγαλε ωριμότητα στο παιχνίδι της παρά την πίεση που δέχτηκε. Εχουμε ακόμα ακόμα περίπου 10 ημέρες μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου. Μεσολαβούν δύο νέα φιλικά που μπορούμε να διορθώσουμε τις ατέλειες”.

Οσον αφορά σε ποιους τομείς θα πρέπει να δουλέψει η Εθνική από εδώ και στο εξής είπε: “Όλα τα κορίτσια δίνουν το 100% ως τώρα στην προετοιμασία. Κάποια πράγματα ωστόσο, όπως η συνοχή στην άμυνα και η προσήλωση στο πλάνο της επίθεσης θα πρέπει να τα δούμε ακόμα περισσότερο στις ημέρες που έχουμε μπροστά μας. Είναι στοιχεία τα οποία αν τα δουλέψουμε σε μεγάλο βαθμό έχουμε πιθανότητες για κάτι καλό”.

Τέλος, στο τι νέο θα παρουσιάσει στο παιχνίδι της η Εθνική υποστήριξε: “Χαρακτηριστικό της ομάδας μας είναι η ομοιογένεια, το πάθος στην άμυνα και η ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο. Το νέο που θα δούμε είναι κάποια διαφορετικά πράγματα στην άμυνα και ένα πιο γρήγορο στυλ παιχνιδιού στην επίθεση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Στην Εθνική Γερμανίας Μπάσκετ ο Γκόρντον Χέρμπερντ

Ο Καναδός προπονητής Γκόρντον Χέρμπερτ, ανέλαβε την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας. Ο …